• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Kütahya'nın Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm
Çevre
Yayınlanma: 06 Aralık 2023 - 23:33

Kütahya'nın Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşümü için gerekli çalışmaları tamamladığını açıkladı.

Çevre
06 Aralık 2023 - 23:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kütahya'nın Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşümü için gerekli çalışmaları tamamladığını açıkladı.

Başkan Işık, yaptığı açıklamada, "Kısa sürede yüzde 70 gibi bir oranı sağlayarak bu dönüşümün başlatılmasına en büyük katkıyı sağlayan mülk sahibi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında 530 iş yerinden oluşan İnköy Küçük Sanayi Sitesi'nin yanı sıra Vefa ve Osmangazi Mahalleleri için yapılan toplam bin konutluk projeleri hayata geçiren Kütahya Belediyesi, Sultanbağı Mahallesinde dönüşümü için gereken çalışmaları tamamladı.

"Bugün itibariyle Bakanlığımıza dosyaların teslim edilmesiyle resmen kentsel dönüşümünün başlatıldığını görmüş olacağız" diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Bilindiği gibi, Kütahya Belediyemizin 2019 yılından bu yana en ağır çalışmalarından birisi şehrimizdeki depreme dayanıksız yapı stoğunun azaltılmasına yönelik kentsel dönüşüm çalışmalarıdır. Bu amaçla 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen yaklaşık 500 hektar yani 5 bin dönüm toplam alanın içinde 12 mahallemizin 4'ünün dönüşümüzle ilgili bizden önceki dönemlerde alınan karar gereğince bizde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu kapsamda Vefa Mahallemizde toplam 500 konut, Bölücek-Osmangazi Mahallemizin dönüşümü için 500 konut ve bu 4 mahalle içerisinde olmayan ama şehrimiz için çok acil dönüşüm gerektiren alanlardan birisi olan Fuatpaşa Mahallemiz sınırları içerisindeki Küçük Sanayi Sitemizin dönüşümü amacıyla toplam 530 iş yerinin imalatlarına 1'inci etap olarak başladık ve bunlar devam ediyor. Diğer bir mahallemiz olan Sultanbağı Mahallemizin dönüşümü ise oralarda belediyemize ait rezerv alanı bulunmaması nedeniyle devletimizin kira yardımından da vatandaşlarımızın yararlanması yoluyla yerinde dönüşüm ve mevcut eski binaların yıkılarak yenilenmesiyle ilgili bir yöntemi belirledik. Bu amaçla ilgili Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince vatandaşlarımızın en az 3'te 2'sinin muvafakat vermesi gerekiyordu. Şimdi o kanun değiştirildi. Mecliste yüzde 50'ye düştü. Ama vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 75'i alan olarak da yüzde 70'ine yakını bu dönüşüme dahil olacaklarını ve bu amaçla tüm hak sahiplerinin imzalarını aldık. Toplam 300 vatandaşımızın imza attığı ve dosyalar içerisinde de 840 adet hissedarların tabi bir taşınmazda birden fazla hak sahibi olan imzaları var. Belediye Başkanlığımız olarak biz de toplam 840 adet imzayı 6 saate yakın dünkü mesaimizle tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ilgili birimlerine iletmek üzere Ankara'ya göndereceğiz. Öncelikle bize inanan, güvenen her türlü engellemelere ve yanlış yönlendirmelere rağmen kısa sürede yüzde 70 gibi bir oranı sağlayarak bu dönüşümün başlatılmasına en büyük katkıyı sağlayan mülk sahibi vatandaşlarımız başta olmak üzere, belediyemizin çalışanı İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün değerli personeli, başta müdürümüz olmak üzere ve ilgili Başkan Yardımcımıza ve diğer tüm müdürlüklerimizdeki bu konuya katkısı olan her arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
4 yıldır ilk defa tam kapasite dolan Akçay Barajı, Sapanca Gölü'ne can oluyor
4 yıldır ilk defa tam kapasite dolan Akçay Barajı, Sapanca Gölü'ne can oluyor
Tunceli için sağanak yağış uyarısı
Tunceli için sağanak yağış uyarısı
Bingöl için sağanak yağış uyarısı
Bingöl için sağanak yağış uyarısı
Başiskele'de trafiği rahatlatacak kavşak düzenlemesinde sona yaklaşılıyor
Başiskele'de trafiği rahatlatacak kavşak düzenlemesinde sona yaklaşılıyor
Son Haberler
Şırnak'ta devrilen tırda sıkışan sürücü yanarak hayatını kaybetti
Şırnak'ta devrilen tırda sıkışan sürücü yanarak hayatını...
4 yıldır ilk defa tam kapasite dolan Akçay Barajı, Sapanca Gölü'ne can oluyor
4 yıldır ilk defa tam kapasite dolan Akçay Barajı, Sapanca Gölü'ne...
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği...
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Dünyaca ünlü dev markalar 10 Bin nüfuslu ilçede üretiliyor
Dünyaca ünlü dev markalar 10 Bin nüfuslu ilçede üretiliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi