• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kuzey Irak'tan gelen hasta Lokman Hekim'de ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu
Sağlık
Yayınlanma: 26 Temmuz 2024 - 08:57
Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 08:58

Kuzey Irak'tan gelen hasta Lokman Hekim'de ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu

Kuzey Irak'tan gelen Sabriya Hasan Murad isimli hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde ilk defa uygulanan TAVİ yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Sağlık
26 Temmuz 2024 - 08:57
Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 08:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kuzey Irak'tan gelen Sabriya Hasan Murad isimli hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde ilk defa uygulanan TAVİ yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Kuzey Irak'ta yaşayan Sabriya Hasan Murad (75) isimli kadın hasta, göğüs ve nefes darlığı şikayeti nedeniyle Van'a geldi. Burada Özel Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran Sabriya Hasan Murad, ilk defa gerçekleştirilen TAVİ yöntemi (kalp kapağının ameliyatsız değiştirilmesi) ile sağlığına kavuştu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, hastanın göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ifade ederek, "Yapılan muayenede kalp kapağında ileri derecede darlık olduğunu tespit ettik. Hastamızın ileri yaşı dolayısıyla ameliyatı riskliydi. Bu sebeple TAVİ dediğimiz anjiyo yöntemiyle kalp kapağını değiştirdik. Tabi bu kalp kapağının değiştirilmesi, risk açısından yüksek olmakla beraber ameliyat riskinin daha da yüksek olması dolayısıyla bunu tercih ettik. Hastamız ameliyattan bir gün sonra kalkıp yürüyebilecek noktada. Ameliyat gibi uzun süre yatağa bağımlı kalmayacak ve göğsü açılmadı. Ertesi gün hastamızı taburcu ederek, şifaya sebebiyet vermiş olduk" dedi.

Van'da daha önce gerçekleştirdikleri TAVİ yönteminin ilk defa Lokman Hekim Van Hastanesinde yapıldığına dikkat çeken Tuncer, "Burada bunları rahatlıkla yapabileceğimiz teknik donanımımız ve tecrübemiz mevcut. Tabi bunun burada ilk olması ve hastada herhangi bir şikayet veya komplikasyon gelişmeden taburcu ediyor olmak hem hastanın hem de bizlerin yüzünü güldürdü. Sıkıntı yaşamadan hastamızı taburcu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Van'ın sağlık turizmi açısından önemli bir konumda yer aldığını vurgulayan Dr. Tuncer, "Lokasyon olarak baktığımız zaman Van hem İran hem Irak ile sınırı olan bir ilimiz. Bu yönden o bölgelerden buralara zaman zaman hasta gelmekte. Oralarda bu işlemler belki yapılıyor olabilir ama hem batıya gitmekten daha yakın hem de iklim şartlarını da dikkate aldığımız zaman burası daha iyi. Çünkü o bölgede sıcaklık şuanda belki 50 derecenin üstünde. Hastalar burada hem tedavi oluyor hem şehirde rahat etmiş oluyor hem de tatillerini de yapmış oluyorlar. Yani bu yönden hastalar hem sağlığına kavuşuyor hem tatilini yapmış oluyor. Bu şekilde iki işi bir arada gerçekleştirmiş oluyorlar. Dolayısıyla hastalar bir sıkıntı yaşamıyorlar ve genellikle memnun olarak ilimizden ayrılıyorlar" diye konuştu.

Van'da sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sabriya Hasan Murad ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, Lokman Hekim Van Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Dolandırıcılık suçundan aranan şahsı jandarma gece yakaladı
Dolandırıcılık suçundan aranan şahsı jandarma gece yakaladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi