• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kuzey Kore, yakında askeri casus uydu fırlatacağı konusunda Japonya'yı bilgilendirdi
Genel
Yayınlanma: 29 Mayıs 2023 - 12:30

Kuzey Kore, yakında askeri casus uydu fırlatacağı konusunda Japonya'yı bilgilendirdi

Kuzey Kore, 31 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında fırlatmayı planladığı ilk askeri casus uydunun planları konusunda Japonya'yı bilgilendirdi

Genel
29 Mayıs 2023 - 12:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kuzey Kore, 31 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında fırlatmayı planladığı ilk askeri casus uydunun planları konusunda Japonya'yı bilgilendirdi.

Japon Kyodo ajansının haberine göre, Kuzey Kore, askeri casus uydunun fırlatılmasının ardından düşme ihtimaline karşı Japon hükümetine denizde 3 "tehlikeli bölgenin" oluşturulacağına dair bilgi verdi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin askeri casus uydu fırlatmasının balistik füze fırlatılmasıyla eş değer olduğunu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının ihlali anlamına geleceğini bildirdi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu da Kuzey Kore'nin bu kararının uluslararası toplumun barış ve istikrarını tehdit ettiğini ve "ciddi bir provokasyon" olduğunu belirtti.

Kuzey Koreli yetkililerin askeri casus uydunun 31 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında fırlatılmasına ilişkin planlarını sabah erken saatlerde e-postayla Japonya Sahil Güvenliğine ilettiğini aktaran Matsuno, "Kuzey Kore tarafından fırlatılacak füzenin Japonya toprakları üzerinde uçabileceğini" kaydetti.

Japonya Savunma Bakanı Hamada Yasukazu, Öz Savunma Kuvvetlerine, Kuzey Kore'ye ait bir roketin Japon topraklarının üstünden uçması veya düşmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olmalarını emretti.

Hamada, Japonya'nın güneyindeki 3 adaya balistik füze savunma sistemlerinin yerleştirildiğini belirtti.

- Güney Kore'den "Uydunun fırlatılmasını derhal durdurun" çağrısı

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin askeri casus uydu fırlatma planına devam etmesi durumunda "bedelinin ödetileceği" bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lim Soo-suk, "Kuzey Kore'yi bölgesel barışı tehdit eden kışkırtıcı eylemlere devam etmemesi konusunda şiddetle uyarıyoruz ve yasa dışı uydu fırlatma planlarını derhal durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) de Kuzey Kore'nin planlarını duyurmasının ardından acil bir toplantı düzenledi.

NCS tarafından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığının konuya ilişkin konseye bilgi verdiği ve bu bilgilerin de Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'a iletildiği belirtildi.

Açıklamada, gelişmelerin yakından takip edildiği ve hükümetin tutumunun Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanacağı ifade edildi.

- Kuzey Kore, ilk casus uydu için deneme yapmıştı

Kuzey Kore, 19 Aralık 2022'de ilk casus uydunun geliştirilmesinde nihai aşama olarak görülen test uydusunu fırlattığını açıklamıştı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı (KCNA) test uydusundan çekilen ve Güney Kore'nin başkenti Seul ile Incheon kentini uzaydan gösteren düşük çözünürlüklü siyah-beyaz fotoğraflar yayımlamıştı.

Casus uydu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2021'in başında parti toplantısında hayata geçirmeyi planladıklarını duyurduğu gelişmiş askeri teknoloji ürünleri arasında yer alıyordu. Bunların arasında çok başlıklı füze, katı yakıtlı uzun menzilli füze, denizaltıdan fırlatılan nükleer füze ile nükleer enerjiyle çalışan denizaltılar bulunuyordu.

Kim Jong-un, 19 Nisan'da ülkenin ilk askeri casus uydusunun fırlatılması için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklamıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını kaybetti: Kavga anı güvenlik kamerasında
Büyükçekmece'de 16 yaşındaki çocuk bıçaklı kavgada hayatını...
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Tekirdağ'da gece asayiş uygulaması: 53 kişi sorgulandı
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Eyüpspor - Bodrumspor maçını Kadir Sağlam yönetecek
Eyüpspor - Bodrumspor maçını Kadir Sağlam yönetecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi