• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Kuzuların anneleriyle buluştuğu anlar görenlere tebessüm ettirdi
Çevre
Yayınlanma: 01 Mart 2023 - 11:19
Güncelleme: 01 Mart 2023 - 11:20

Kuzuların anneleriyle buluştuğu anlar görenlere tebessüm ettirdi

Sivas'ta ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzular anneleriyle buluştu, görenlerin yüzünde tebessüm oluştuğu buluşma drone ile havadan görüntülendi.

Çevre
01 Mart 2023 - 11:19
Güncelleme: 01 Mart 2023 - 11:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas'ta ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzular anneleriyle buluştu, görenlerin yüzünde tebessüm oluştuğu buluşma drone ile havadan görüntülendi.

Sivas'ın Ulaş İlçesi Kurtlukaya köyünde Kaplan ailesine ait küçükbaş hayvan çiftliğinde ilkbaharın gelmesiyle yüzlerce koyun doğum yapmaya başladı. Günü annelerinden ayrı geçiren yüzlerce kuzu, kapıların açılmasıyla anneleriyle buluştu. Kuzuların kokularından tanıdıkları anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluşturdu. O anlar drone ile havadan görüntülenirken yetiştirici Nuray Kaplan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin en güzel yanının, kuzuların anneleriyle buluştuğu anlar olduğunu söyledi.

"Her koyun kendi kuzusunu kokusundan buluyor"

Yetiştirici Haydar Deniz, her koyunun kendi kuzusunu kokusundan bulduğunu ifade ederek, " Koyunlar Şubat ayında kuzulamaya başladı ve kuzulamaları devam ediyor, daha bitmedi. 70-80 tane daha kuzulayacak koyun var. Onları sabah akşam birleştiriyoruz. İçeride koyun ve kuzular sürekli kaldığında koyunun hem sütü azalıyor hem de zayıflıyor. Günde 2 kez emzirdikleri zaman daha iyi doyuyorlar. Her koyun kendi kuzusunu kokusundan buluyor. Her kuzunun kokusu farklı ve koyunlar kuzularını kokularından buluyorlar. Farklı bir hayvan yanına geldiği zaman burnuyla vurarak gönderiyor" dedi.

"Biz kuzuları evlat şefkatiyle büyütüyoruz"

Yetiştirici Nuray Kaplan, kuzuları evlat şefkatiyle büyüttüklerini söyleyerek, "Şuan kuzulama dönemi ve kuzulayacak 70'e yakın hayvanımız var. Bu dönemler çok stresli. Hem kuzu açısından hem de anneleri açısından ayırıyoruz. Çok emdiği zaman anneleri zayıflıyor. Ayırdığımız zaman kuzulara ayrı yem veriliyor ve annelerine de daha özenli bakılıyor. Bu yüzden ayrı tutmak zorundayız. Anne ve kuzuları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez buluşturuyoruz, diğer zamanlarda ayrılar. Hayvanlarda olsa dahi anne olmanın güzel yanı bu zaten, kuzularını kokularından tanıyorlar. Hiçbir yabancı kuzuyu emmesi için altlarına koymaz onlar. Yabancı kuzu geldiği zaman burunlarıyla vururlar ve kabul etmezler. İlk defa doğum yapan koyunlar bazen kendi kuzularını bile tanıyıp almıyor. Kuzusunun kokusu farklı geldiği zaman onları bile kabullenmiyorlar. Kendi kuzularını kabullenmedikleri zamanlar oluyor ama zamanla alışıyorlar ve daha sonra da bırakmıyorlar. Bu işin en güzel zamanı da bu zaten, bunun verdiği mutluluk. Bütün kuzular evlat gibi seviliyor. Bunların hepsi birer evladımız oluyor ve biz kuzuları evlat şefkatiyle büyütüyoruz. Bu iş çok yorucu ama güzel" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalyalılara ağustos ortasında yağmur sürprizi
Antalyalılara ağustos ortasında yağmur sürprizi
Malatya'da sağanak etkili oldu
Malatya'da sağanak etkili oldu
Sivas'ta toprak ve taşların düştüğü yolda 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu
Sivas'ta toprak ve taşların düştüğü yolda 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu
Erzincan'da sağanak sonrası yollar göle döndü
Erzincan'da sağanak sonrası yollar göle döndü
Son Haberler
Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Yalova'da anıldı
Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Yalova'da anıldı
Beykoz'da hafriyat kamyonu otomobille çarpıştı: 1'i ağır, 3 yaralı
Beykoz'da hafriyat kamyonu otomobille çarpıştı: 1'i ağır,...
TBMM Başkanı Kurtulmuş: " Kaybettiğimiz canlarımızı aradan geçen yıllara rağmen unutmadık, unutmayacağız"
TBMM Başkanı Kurtulmuş: " Kaybettiğimiz canlarımızı aradan...
27 yıldır dinmeyen acı: Saat 03.02'de hayat durdu
27 yıldır dinmeyen acı: Saat 03.02'de hayat durdu
Deprem saati 03.02'de Sakarya'da eller semaya açıldı
Deprem saati 03.02'de Sakarya'da eller semaya açıldı
Balıkesir'de ağaçlar erken çiçek açtı
Balıkesir'de ağaçlar erken çiçek açtı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi