• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Malatya'da "Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı
Genel
Yayınlanma: 23 Kasım 2023 - 15:30

Malatya'da "Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yol açtığı tahribat ile insan ve ekonomideki kayıpların etkisinin hafifletilmesi amacıyla Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansörlüğünde hayata geçirilecek "Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı

Genel
23 Kasım 2023 - 15:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yol açtığı tahribat ile insan ve ekonomideki kayıpların etkisinin hafifletilmesi amacıyla Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansörlüğünde hayata geçirilecek "Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl'ün Genç ilçesinde hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Malatya Vali Vekili Reşit Özer Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Fırat Nehri gibi çok önemli bir nimetin yanında yaşadıklarını, bu nehir üzerinde Karakaya ve Atatürk barajlarının yer aldığını anlattı.

Bu barajların ekonomik ömrünün tabiat olayları ve bölge insanının elinde olduğunu dile getiren Özdemir, rehabilitasyon projeleriyle ekonomik ömrü uzatmanın gerektiğini ifade etti.

Özdemir, "Mera ve ormanların ıslahı, küresel ısınmayla mücadele, yeni orman alanları, toprağın korunması ve bilinçli tarım, bütün bunlar hepimizin üzerinde hemfikir olduğumuz konulardır. Bütün bunları koruyup geliştirmek elimizdedir. Bu nevi çalışmalarla da umut ediyorum tabii afetleri de azaltacağız, ürün çeşitliliğini de arttıracağız. Bu havza içerisinde kuru tarım ve hayvancılık gibi hususlarda verim alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 2024 yılında fizibilite çalışmalarını tamamlayıp 2025 yılında hayata geçirecekleri projenin tabii kaynakların iyileştirilmesi, ağaçlandırma, toprağın muhafazası, mera ıslah çalışmaları ve kırsalda halkın refahının arttırılmasını içerdiğini söyledi.

Projenin 2013-2022 yıllarında Bingöl, Muş ve Elazığ illerinde hayata geçirdikleri Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin benzeri olacağını dile getiren Çetiner, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'yle de Fırat Nehri kıyısındaki ilçelerle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ilçelerde tabii kaynakları iyileştirip hayat standardını yükselterek vatandaşa dokunacaklarını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanlığı Planlama ve Değerlendirme Şube Müdürü Mehmet Metin Avşaroğlu ise IFAD’dan bir heyetin Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da saha çalışması yapacağını, buradaki bilgileri IFAD'a sunacağını, 50 milyon dolarlık bir kaynakla bu işe başlanacağını kaydetti.

IFAD Ülke Direktörü Liam F. Chicca da projeye yöreye ilişkin öncelikleri değerlendirerek başlayacaklarını, yerel idarelerin, bölgede yaşayanların, kadınların, gençlerin önceliklerine ilişkin fikirleri dinleyeceklerini söyledi.




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni...
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Su kaynaklarının korunması için modern sulama sistemleri yaygınlaşmalı
Su kaynaklarının korunması için modern sulama sistemleri yaygınlaşmalı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi