• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor
Çevre
Yayınlanma: 22 Ağustos 2023 - 11:48

Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde 24-26 Ağustos tarihinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor

Çevre
22 Ağustos 2023 - 11:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş'un Malazgirt ilçesinde 24-26 Ağustos tarihinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 952'inci yıl dönümü, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park alanı içinde Millî Park Giriş Kapısı, Fetih Yolu, Namazgah, Merasim Alanı, Cumhurbaşkanı Hitabet alanı, meydan, toplanma ve ikram alanı, helikopter pistleri, etnospor alanı, otopark, Türk tarihî temalı sosyal yaşam alanları mevcut. Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park alanı içinde yapılacak etkinliklere, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katılması bekleniyor. Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda 26 Ağustos'ta düzenlenecek törenler için bin kişilik tribünü olan hipodrom, okçuluk ve cirit alanları, güreş, futbol, voleybol ile basketbol sahası yapılan alanda bungalov türü konaklama evleri, eğitim atölyeleri, yemekhane ve kafe ile misafirler ağırlanacak. Geçen yıllarda olduğu gibi devlet erkânı ile binlerce kişinin katılacağı törenler öncesi alanda giriş kontrollerinin yapılacağı bölümün yanı sıra 250 metre uzunluğundaki 1071 adımlık fetih yolu ve helikopter pistleri kuruldu.

Oba alanında incelemelerde bulunan Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, yaptığı açıklamada hazırlıkların devam ettiğini söyledi. 26 Ağustos etkinliklerinin kutlanacağı alanın çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyleyen Kaymakam Bayram; "Şu an Malazgirt meydan muharebesi Tarihi Milli Park alanı içerisinde bulunmaktayız. Malazgirt zaferinin 952'nci yıl dönümünü anma etkinlikleri maksadıyla yapılan çalışmalar bu bölgede hemen hemen bitmek üzere. Şuan bulunduğumuz nokta da hemen sağımızda geleneksel büyük han çadırımız tamamlanmak üzere. Geleneksel usullerle ve keçeden üretimi ve imalatı bitirilmek üzeredir. Arka tarafımızda görmüş olduğunuz 16 adet geleneksel tematik çadırımız aynı zamanda tarihte kurulmuş 16 adet Türk Devletlerini temsil etmektedir. Bu bölgede dediğimiz gibi hazırlıklarımız hemen hemen bitmiş durumdadır. 24-25 ve 26 Ağustos tarihlerinde vatandaşlarımızın ilgisini çekecek birçok gösteri, birçok etkinlik ve müsabakaya Tarihi Milli Park alanımız ev sahipliği yapacaktır. Böyle ki hemen sağ tarafımızda hipodrom alanımızda atlı sporlar ve atlı sporlara yönelik bazı müsabaka ve etkinliklerimiz düzenlenecektir. Arka tarafımda Okçular Vakfımızın himayelerinde geleneksel okçuluğu gençlerimizin bilhassa tecrübe edecekleri bazı etkinlikler ve müsabakalarımız gerçekleştirilecektir. Hemen arkasında geleneksel güreş sporlarına yönelik güreş alanlarımızın da hazırlığı tamamen bitti. Bu noktada da bazı müsabakalarımız gerçekleştirilecektir. Milli park alanı içerisinde 44 adet ahşaptan dükkânımız bulunmaktadır. Bu dükkânlarımızda geleneksel Türk İslam el sanatları ve yöresel ürünler sergilenecek ve satışları yapılacak. Alanımıza gelecek olan vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermesi planlanmaktadır. Tabi ki törenlerimizin en nihayetinde en görkemli olacak kısmı ise 26 Ağustosta gerçekleşecektir" diye konuştu.

"26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanın teşrifleri bekleniliyor"

26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletin zirvesini Malazgirt'te ağırlayacaklarını ifade eden Kaymakam Bayram, "Dediğim bu etkinlikler 24 ve 25 Ağustosta yapıldıktan sonra 26 Ağustos sabahında Cumhurbaşkanımızın hitapları tören alanımızda hemen sol tarafımızda bulunan sahneden gerçekleşecektir. Büyük bir miting edasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hitaplar ve ulusa sesleniş bu bölgede gerçekleşecektir. Malazgirt zaferi tarihimizde çok önemli bir zafer. Bin yıllık bu topraklardaki serüvenimizde en önemli noktalardan bir tanesi olarak Malazgirt zaferini görmekteyiz. Böyle ki Malazgirt zaferi ile beraber Anadolu'nun kapısı Türklere tamamen açılmış ve çok kısa dört - beş yıl süre içerisinde İznik'te Anadolu Selçuklu Devleti kurulacak kadar bir etkiye sahip olmuştur. Bu minvalde bizler Malazgirt Zaferini ve Malazgirt Meydanını bu bölgeleri bu toprakları vücut mekânlarımız olarak görmekteyiz. Nasıl ki batıda Çanakkale Zaferi bizler için kurucu bir nitelik taşımakta ve bizler için çok önemli ise doğuda da bizler Malazgirt ve Ahlat bölgelerinin bu noktada çok önemli ve kurucu mekanlar olarak temaşa etmekteyiz. Bu noktada da bu hisle bu heyecanla ve bu coşkuyla bizler 24-25 ve 26 Ağustos tarihlerinde burada gerçekleşecek olan etkinliklere Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımızı davet etmekteyiz" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Son Haberler
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Siirt'te 600 kınalı keklik doğaya salındı
Siirt'te 600 kınalı keklik doğaya salındı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi