• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manisa Büyükşehir'den çilek üreticilerine malç naylonu desteği
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Haziran 2026 - 17:04
Güncelleme: 21 Haziran 2026 - 17:06

Manisa Büyükşehir'den çilek üreticilerine malç naylonu desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Köprübaşı ilçelerindeki çilek üreticilerinin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla yüzde 75 hibeli malç naylonu desteği sağladı.

Ekonomi
21 Haziran 2026 - 17:04
Güncelleme: 21 Haziran 2026 - 17:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Manisa Büyükşehir'den çilek üreticilerine malç naylonu desteği
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Köprübaşı ilçelerindeki çilek üreticilerinin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla yüzde 75 hibeli malç naylonu desteği sağladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, koordinasyonunda Salihli'nin Gökeyüp Mahallesi ile Köprübaşı ilçesinde çilek üreticilerine yönelik destek projesi hayata geçirildi. Düzenlenen teslim programında, toplam 73 üreticiye her biri yaklaşık bir dönümlük araziyi kaplayacak uzunlukta olan malç naylonları dağıtıldı. Dağıtım programına Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ve çok sayıda üretici katıldı.

"Üretim maliyetlerini azaltmak için çalışıyoruz"

Programda konuşan Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, kendisinin de bir üretici olarak tarım sektörünün yaşadığı zorlukları yakından bildiğini belirterek şunları söyledi: "Üretim maliyetlerine bir nebze olsun katkı sağlayabilmek adına, Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde ve bürokratlarımızın desteğiyle tarımdaki en büyük girdi maliyetlerini en aza indirecek yardım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hepimize hayırlı olsun. Bölgemizin kendine has kokusu ve lezzetiyle öne çıkan Gökeyüp çileklerini, el birliğiyle bölge halkımızın tüketimine arz etmeyi sürdüreceğiz."

"Hedef kitlemiz küçük üreticiler"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise bütçe imkanlarını en doğru şekilde değerlendirmek adına küçük üreticiye odaklandıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Malç naylonu desteğimiz; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı ve 4 dönümün altında çilek üretim alanına sahip üreticilerimizi kapsıyor. Bütçe imkânları ve artan maliyetler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hedef kitlemizi küçük üreticiler olarak belirledik. Sizlerin üretime devam edebilmesi adına, meclis kararımız doğrultusunda maliyetin yüzde 75'ini hibe olarak karşılıyoruz. Taleplere göre üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Sağlanan destekten duydukları memnuniyeti dile getiren yerel temsilciler ve üreticiler, belediye başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Gökeyüp Mahalle Muhtarı Ramazan Özdemir, "Bugün mahallemizde çilek malçlama naylonu dağıtılıyor. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu olmak üzere, Salihli Belediye Başkanımız Mazlum Nurlu'ya ve tüm daire müdürlerimize mahalle halkım adına teşekkür ediyor, desteklerin devamını diliyorum."

Salihli Belediyesi Meclis Üyesi ve Çilek Üreticisi Mesut Yüksel ise "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ekibine çok teşekkür ederiz. Malç naylonlarımızı teslim aldık, halkımız bu destekten son derece memnun" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBBF Başkanlığı'na yeniden Bendevi Palandöken seçildi
TBBF Başkanlığı'na yeniden Bendevi Palandöken seçildi
Kabak çekirdeği üretiminde önemli merkez olan Tomarza'da ekim sezonu başladı
Kabak çekirdeği üretiminde önemli merkez olan Tomarza'da ekim sezonu başladı
'Meydan kadınların' dayanışma pazarına ilgi büyüyor
'Meydan kadınların' dayanışma pazarına ilgi büyüyor
Edirne'de buğday hasadı dualarla başladı
Edirne'de buğday hasadı dualarla başladı
Son Haberler
Osmaniye'de tankerin lastiklerinden çıkan yangın zeytin bahçesine sıçradı
Osmaniye'de tankerin lastiklerinden çıkan yangın zeytin bahçesine...
Zonguldak'ın kurtuluş coşkusu gökyüzüne taşındı: Savaş uçaklarından nefes kesen gösteri
Zonguldak'ın kurtuluş coşkusu gökyüzüne taşındı: Savaş uçaklarından...
Ağrı Valisi Önder Bozkurt'tan yangında zarar gören aileye destek
Ağrı Valisi Önder Bozkurt'tan yangında zarar gören aileye destek
Kent Konseyi seçiminde başkan Morkoç güven tazeledi
Kent Konseyi seçiminde başkan Morkoç güven tazeledi
Siirt'te biçerdöverden çıkan yangında 50 dönümlük ekili alan yandı
Siirt'te biçerdöverden çıkan yangında 50 dönümlük ekili alan...
Trump: "İran, Lübnan'daki yüksek maaşlı vekillerinin sorun çıkarmalarını derhal engellemelidir"
Trump: "İran, Lübnan'daki yüksek maaşlı vekillerinin sorun çıkarmalarını derhal engellemelidir"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi