• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği, 30 içerik üreticisini ağırladı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 01 Temmuz 2026 - 12:11
Güncelleme: 01 Temmuz 2026 - 12:50

Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği, 30 içerik üreticisini ağırladı

Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği öncülüğünde kente davet edilen 30 sosyal medya içerik üreticisi, Mardin'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde deneyimledi.

Kültür-Sanat
01 Temmuz 2026 - 12:11
Güncelleme: 01 Temmuz 2026 - 12:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği, 30 içerik üreticisini ağırladı
Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği öncülüğünde kente davet edilen 30 sosyal medya içerik üreticisi, Mardin'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde deneyimledi.

Program boyunca Artuklu ilçesinin tarihi sokaklarını gezen içerik üreticileri, Nusaybin'deki tarihi ve kültürel değerleri yerinde inceleyerek Dara Antik Kenti ile Beyazsu'yu ziyaret etti. Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Seçkin Acar, sosyal medyanın kentlerin tanıtımında önemli bir güç haline geldiğini belirterek, bu nedenle 30 içerik üreticisini Mardin'de ağırladıklarını söyledi. Acar, "Artık dünya teknoloji üzerine ilerliyor ve maalesef hepimiz elimizde telefonlarla sürekli bir şeyler izliyoruz. İçerik üreticilerinin sosyal medya içeriklerinde ciddi katkıları var. Artık her şey sanal dünya oldu. İnsanların büyük bir bölümü sosyal medyada takip ettiği içerik üreticilerini izlediği için biz de onları şehrimize davet ettik. Şehrin görünürlüğünü artırıyoruz. Her mevsim 'Mardin'e gelin' diyoruz çünkü asıl amacımız bu. Yazın da gelebilirsiniz, kışın da gelebilirsiniz, baharda da gelebilirsiniz. Mardin sadece sezonluk bir kent değil. O yüzden bu içerik üreticileriyle birlikte Mardin'i anlatmaya başladık" dedi.

Tanıtım çalışmalarının farklı kurumların desteğiyle sürdüğünü ifade eden Acar, Mardin'in yalnızca tarihi dokusuyla değil, tüm ilçeleriyle ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu vurguladı. Acar, "Bunu sadece biz yapmıyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı da yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Fransa'dan içerik üreticilerini Mardin'e davet etti ve onlarla birlikte tüm Mardin'i dolaştık. Mardin diller ve dinler kenti. Tarihiyle, dinleriyle ve farklı kültürleriyle bu şehri tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. İnsanların sadece gelip alışveriş yapıp gitmelerini değil, Mardin'i deneyimlemelerini ve burada zaman geçirmelerini istiyoruz. Boncuklu Tarlamız, Dara Antik Kentimiz, Yeşilli'miz, Savur'umuz ve Nusaybin'imiz var. Bu kentin bütün ilçeleri birbirinden kıymetli. O yüzden Mardin'e gelen insanların burada daha fazla zaman geçirmelerini ve kente zaman ayırmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Beşir Aydın, sosyal medya içerik üreticilerinin Mardin ve Nusaybin'in tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirterek, ilçenin artan turist yoğunluğunu karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Aydın, "Burası herkesin bildiği ama birçok kişinin de bilmediği bir yer. Nusaybin'deki Mor Yakup Kilisesi, dünyanın ilk üniversitesi olup bu unvanını tarih boyunca korumuştur. Göçler ve buradaki gelişmelerden sonra Harran Üniversitesi açılarak Harran'a taşınmıştır. Ancak dünyanın ilk üniversitesinin asıl yeri Nusaybin'dir. Nisibis ve Mor Yakup adı altında bu unvanını bugün de korumaktadır. Dünya öyle bir gelişiyor ki artık her şey sosyal medya ağırlıklı. Sosyal medya ağırlıklı olunca da bu güzellikleri bütün dünyaya gösteren insanlar var. Bizim için bu büyük bir artıdır. Nusaybin'e ve Mardin'e katkı sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Nusaybin'in turizm açısından gelişmeye açık bir ilçe olduğunu vurgulayan Aydın, yapılacak yatırımlar ve sınır kapısındaki hareketliliğin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Aydın, "Nusaybin'in bunu kaldıracak potansiyeli var. Turist yoğunluğunu rahatlıkla karşılayabilir. Eskiden 5-6 pasajımız vardı, şimdi ise birçok mega center ve iş yeri açıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Ömer Özel'in de çağrısı şudur; durumu iyi olan Nusaybinlilerin ilçelerine yatırım yapmalarıdır. Biz de onlara her türlü desteği vermekten mutluluk ve onur duyarız. Yakın dönemde Suriye'ye açılan sınır kapımız transit geçişlere açıldığı zaman inanılmaz bir hareketlilik olacak. Nusaybin bunun için bütün gücüyle hazırdır'' ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trendyolmilla yeni koleksiyonunu duyurdu
Trendyolmilla yeni koleksiyonunu duyurdu
Büyükşehir'in aşure ikramları sürüyor
Büyükşehir'in aşure ikramları sürüyor
Ağrı'nın Turizm Potansiyeli Dijital Platformla dünyaya açılıyor
Ağrı'nın Turizm Potansiyeli Dijital Platformla dünyaya açılıyor
İHA'nın objektifi ödül getirdi
İHA'nın objektifi ödül getirdi
Son Haberler
Bakan Yumaklı, "rüzgar bizden yana" diyerek açıkladı: "Tüm zamanların rekorunu kırıyoruz"
Bakan Yumaklı, "rüzgar bizden yana" diyerek açıkladı: "Tüm...
Beşiktaş, Kristjan Asllani veda etti
Beşiktaş, Kristjan Asllani veda etti
Emet MYO'da müdür yardımcılığı görevine atama
Emet MYO'da müdür yardımcılığı görevine atama
Trabzonspor, serbest statüde olan Metehan Mimaroğlu ile Gaziantep FK'dan Melih Kabasakal'ın transferi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.
Trabzonspor, serbest statüde olan Metehan Mimaroğlu ile Gaziantep FK'dan...
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Sarıcakaya'daki fide tesisini ziyaret etti
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Sarıcakaya'daki fide tesisini...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da içerisinde bulunduğu ve tutuksuz 12 sanığın 'seçim kanununa muhalefet' suçundan yargılandığı davada sanık Özgen Nama ile tanık Adem Soytekin dinlenirken, duruşma 16 Eylül'e ertelen
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da içerisinde bulunduğu ve tutuksuz 12 sanığın 'seçim kanununa muhalefet' suçundan yargılandığı davada sanık Özgen Nama ile tanık Adem Soytekin dinlenirken, duruşma 16 Eylül'e ertelen

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi