• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Marmara depreminde enkazdan çıkan öğretmen, Antalya'ya yerleştirilen afetzedelere yardım ediyor
Genel
Yayınlanma: 10 Mart 2023 - 12:25

Marmara depreminde enkazdan çıkan öğretmen, Antalya'ya yerleştirilen afetzedelere yardım ediyor

Öğretmen Figen Ertuğrul: - "Ben ve eşim kucağımızda bebeğimizle enkazı ellerimizle kazarak çıkmaya çalıştık. Bazen bebeği ona veriyordum, bazen ben alıyordum" - "Hem bölgeye gönderilen yardımlarda hem de burada depremzedelerin ihtiyaçlarını gideriyorum, vakit buldukça, onları dinliyorum. Sözler insanın boğazında düğüm düğüm oluyor ve o cümleleri tahmin edebiliyorum"

Genel
10 Mart 2023 - 12:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜLSEM ADAM - Sakarya'da 17 Ağustos 1999'daki Marmara depreminde eşi ve 3 aylık bebeğiyle kaldıkları enkazdan kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran öğretmen Figen Ertuğrul, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım toplama merkezlerinde çalışarak afetzedelere destek oluyor.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görev yapan İngilizce öğretmeni Ertuğrul, Marmara depremine kendisi gibi öğretmenlik yapan eşi ve 3 aylık bebeğiyle Adapazarı'nda yakalandı.

Yaşadıkları binanın yıkılması sonucu eşi, 3 aylık bebeğiyle enkazdan kalan ve kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Ertuğrul, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen afetzedelerin hem ihtiyaçlarını gideriyor hem de onları dinleyerek acıların paylaşıyor.

Depremden sonra enkazından çıktıkları binanın fotoğrafını çekerek acı hatırayı albümlerinde saklayan öğretmen Ertuğrul, AA muhabirine, 1999 yılındaki depremde Adapazarı'nda eşiyle öğretmen olarak görev yaptıklarını söyledi.

O tarihte 3 aylık bebeği olduğu için memleketi Antalya'ya gitmektense Adapazarı'nda kaldıklarını anlatan Ertuğrul, şunları dile getirdi:

"Depreme eşim ve 3 aylık bebeğimle yakalandık. Çok şiddetli bir deprem oldu, evimiz yıkıldı ve göçük altında kaldık. Her yer çok karanlıktı, eşim 'Buradan hava geliyor' dedi ve oraya doğru ilerlemeye çalıştık. Ben ve eşim kucağımızda bebeğimizle enkazı ellerimizle kazarak çıkmaya çalıştık. Bazen bebeği ona veriyordum, bazen ben alıyordum. Tahminen enkazdan 3 buçuk saate çıkabildik. Biz göçükten çıktığımızda hava aydınlanmıştı, insanlar etrafta koşturuyordu. Herkes birilerine yardım etmeye çalışıyordu."

Yaşanan depremde birçok arkadaşını ve öğrencisini kaybettiğini belirten Ertuğrul, bu süreçte büyük travma yaşadıklarını ve 2 yıl boyunca tedavi gördüğünü ifade etti.

- "Denize giremedim, nefes alamamak gibi korkum oluştu"

Depremin büyük bir travma olduğunu ama asıl travmanın deprem sonrası ortaya çıktığını dile getiren Ertuğrul, "Depremden sonra aşırı korumacı oldum. Depremde çocuğumu bulmak için verdiği mücadele benim için çok büyük bir travmaya neden oldu. Daha sonrasında kapalı alanda kalamadım. Denize giremedim, nefes alamamak gibi korkum oluştu, zamanla bunu aşabildim." dedi.

Ertuğrul, yaşadıkları zorlu süreci çocuğu ve öğrencileri sayesinde daha çabuk atlattıklarını ve hayata tutunmalarının kolaylaştığını aktardı.

- "Depremzedelerin neler hissettiğini, çaresizliği çok iyi biliyorum"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin haberini aldıklarında büyük üzüntü yaşadığını anlatan Ertuğrul, şunları dile getirdi:

"Depremzedelerin neler hissettiğini, çaresizliği çok iyi biliyorum. O acıları çok yakından bildiğimiz, hissettiğimiz için eşimle yakınlarımız ve çevremizden yardımlar topladık. Antalya Valiliği koordinesinde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle oluşturulan destek gruplarında görev aldım. Hem bölgeye gönderilen yardımlarda hem de burada depremzedelerin ihtiyaçlarını gideriyorum, vakit buldukça, onları dinliyorum. Sözler insanın boğazında düğüm düğüm oluyor ve o cümleleri tahmin edebiliyorum."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Bağcılar ile depremden etkilenen Battalgazi "kardeş şehir" oldu
Bağcılar ile depremden etkilenen Battalgazi "kardeş şehir" oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi