• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Marmaris Yarış haftasında dereceye giren teknelerde ölçümler yapılıyor
Spor
Yayınlanma: 01 Kasım 2023 - 12:43

Marmaris Yarış haftasında dereceye giren teknelerde ölçümler yapılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 34.sünün düzenlendiği Marmaris yarış haftası devam ediyor. Yarışın ilk gününün tamamlanmasının ardından ikinci gününden itibaren yeni bir uygulamaya geçildi. Marmaris Uluslararası Yat yarışı teknik komite heyeti her yarış sonunda dereceye giren teknelerin yelken ölçümü, arma ve detay kontrolleri yapılıyor. Yarış öncesi deklare edilen bilgilerle uyup uymadığına bakılıyor.

Spor
01 Kasım 2023 - 12:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 34.sünün düzenlendiği Marmaris yarış haftası devam ediyor. Yarışın ilk gününün tamamlanmasının ardından ikinci gününden itibaren yeni bir uygulamaya geçildi. Marmaris Uluslararası Yat yarışı teknik komite heyeti her yarış sonunda dereceye giren teknelerin yelken ölçümü, arma ve detay kontrolleri yapılıyor. Yarış öncesi deklare edilen bilgilerle uyup uymadığına bakılıyor.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından organize edilen yarış haftasının teknik komite görevlisi Halit Meskin ' Yarışlar uygun rüzgarın başlaması ile gayet güzel ve keyifli geçiyor. Cuma günü sona erecek olan yarışlarda her günün sonunda dereceye giren yatların deklare edilen ölçülerde olup olmadığını ölçüyoruz'' şeklinde konuşarak bilgi verdi.

'Yarışların hakkaniyetli bir şekilde tamamlanmasını amaçlıyoruz'

MIYC Vice Komodoru ve Yarış Teknik Komite Başkanı Doğukan 'Yarışların sonunda doğrultusunda her klasmanda birinci gelen teknenin IR sertifikasının değerlerinin kontrollerini yapıyoruz. Finiş yapan dereceye girmiş tekneleri özel bir bölüme alıyoruz. Bütün ekip ve yelkenlerini, armasını, tüm detaylarını ölçüp doğru olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız buradaki adaletli yarışın doğruluğunu sürdürebilir, halde korumaktır. Ve bu uygulamadan herkes çok mutlu, çok memnun. Bundan sonraki yarışlarda da aynı sistemi uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan ölçümlerde çok fazla detay olduğunu belirten Kandemir ''Öncelikle teknelerin kullandığı birden fazla yelken var. Bu yelkenlerin en büyüklerini alıp deklare edildiği gibi ölçüleri aynı mı değil mi onları kontrol ediyoruz. Ardından direk, gönder, Baston gibi armalarını kontrol ediyoruz ve teknenin içine girip deklere edilmiş masa, sandalye, kapılar veya teknenin içinde fazla bulunan ekstra bir yelken var mı yok mu bunları kontrol ediyoruz' dedi.

' Bilgilendirilenden farklı ölçümlerde derecelerini kaybetmeye kadar gidebilir'

Yarış Haftası Teknik heyet Başkanı Doğukan Kandemir ölçümlerin bildirilenden farklı bir sonuçta çıkması durumda '' Edilenden farklı bir yelken, fazla bir ürün çıkarsa, kendilerine avantaj sağlayacak bir değişiklik varsa, biz teknik kurul olarak yarış, protesto, yarış, protesto kuruluna başvurup bu tekneyi protesto ediyoruz. Onlar da yarış, protesto. Kurul da bu farklılıkları değerlendirip bir karara varıyor. Bu karar diskalifiye etmek olabilir. Yeni bir reyting çıkartıp ona göre değerlendirmek olabilir. Onların vereceği karar doğrultusunda da sonuç belirleniyor. Şu ana kadar yaptıklarımız arasında. Bir teknede bir bant farklı çıktı. Onu başvurusu yapacağız. Diğer iki tekne deklare ettiklerinden daha küçük yelken kullanıyorlardı. Daha küçük yelken bizim için problem değil, çünkü onların dezavantajına olan bir şey. Tabii bu arada söylediğimiz farklılıklar 14 metrelik uzunlukta 3 santim, 5 santim gibi farklılıklar. Çok hassas ölçüler, küçük olursa zaten onun kendi dezavantajına olduğu için bizim onları protesto etmemiz gereken bir durum olmuyor. Ama büyük çıkarsa bu farklılığı bildirmek zorundayız'' diye konuştu.

' Ölçümler sonraki yarışlarda devam edecek'

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Vice Komodoru ve Yarış Teknik Heyet Başkanı Doğukan Kandemir bu ölçümlerin uzun zamandan sonra ilk defa yapıldığını belirterek ''Özellikle yarış haftasında bundan sonra bu tedbirlerin daha da arttırma niyetimiz var ki çok daha hakkaniyetli yarışlar yapılsın. Burada amacımız aslında katılan bütün teknelerin sertifika doğruluğunu sağlamak'' diyerek kulübün yaptığı tüm yarışlarda dereceye giren teknelerin bu ölçümlere tabi olacağını belirtti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Kur'an kursu deposunda çıkan yangın korkuttu
Kur'an kursu deposunda çıkan yangın korkuttu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi