• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Mercan Bilim Merkezi'nde 'Robotik Kodlama Atölyesi' açıldı
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 13 Ekim 2024 - 11:51
Güncelleme: 13 Ekim 2024 - 13:27

Mercan Bilim Merkezi'nde 'Robotik Kodlama Atölyesi' açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, iklim ve çevre farkındalıklarını çocuklara aşılamak amacı ile hayata geçirdiği 'Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde, 'Robotik Kodlama Atölyesi' açıldı.

Bilim ve Teknoloji
13 Ekim 2024 - 11:51
Güncelleme: 13 Ekim 2024 - 13:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mercan Bilim Merkezi'nde 'Robotik Kodlama Atölyesi' açıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin, iklim ve çevre farkındalıklarını çocuklara aşılamak amacı ile hayata geçirdiği 'Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde, 'Robotik Kodlama Atölyesi' açıldı.

Atölyede 5 hafta boyunca 14 öğrenci eğitim alacak. Her gün 4 farklı grubu ağırlayacak olan 'Robotik Kodlama Atölyesi'nde öğrenciler, her gün farklı bir tecrübe kazanacak. Eğitim alanında yaptığı birçok hizmette olduğu gibi, 'eğitimde fırsat eşitliği' misyonuyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, ücretli kursları aratmayan atölyelerinde yüzlerce öğrencinin eğitim almasını sağlıyor. Robotik Kodlama Atölyesindeki eğitimini tamamlayan öğrencilerle 'Mercan Takımı' oluşturulacak ve yarışmalara katılacak.

"İlk önceliğimiz, çocuklarımızın üreten bireyler olmasını sağlamak"

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde görev yapan Robotik Kodlama Atölyesi Öğretmeni Duygu Ezici, "Eğitimlerimiz 5 hafta sürecek ve çocuklarımız 3D modellemeleri, vex robot sistemleri ile arduinoyu öğrenecek. Buradaki misyonumuz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Üreten çocukları hedefliyoruz. Maalesef tüketen bir toplumda yaşıyoruz. İlk önceliğimiz onları üreten bir toplum haline getirmek, sonrasında ise Mercan'ın bir takımını kurarak yarışmalara katılmak" dedi.

Atölyenin çok donanımlı olduğunu belirten Ezici, "Günde 4 grup alıyoruz ve her grup 14 öğrenciden oluşuyor. Yani günde toplam 56 öğrenci almış oluyoruz ve haftada 280 öğrenciye ulaşmış oluyoruz. Bu 280 öğrenciyle eğitimlerimize 5 hafta devam edeceğiz. 5 haftanın sonunda ise takım kurabileceğimiz öğrencilerimizle farklı bir program izleyeceğiz" diye konuştu.

"Anne baba olarak, çocuklarımız için bir şeyler yapabiliyoruz"

Oğlunun robotik kodlamaya ilgisi olduğunu anlatan anne Hülya Ayaz, "Oğlum buna hevesli ama maddi olarak olmuyordu. Bu bizim için güzel bir avantaj oldu. En azından çocukların gerçek anlamda sevdiği bir şey yapabilme yeteneğini öğreniyoruz. Maddi anlamda da yormuyor. Çocuğum severek geliyor. Fırsat eşitliği oluyor. Anne baba olarak çocuklarımız için bir şeyler yapabiliyor ve destekleyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Atölyenin ücretsiz olması, bizim için avantaj"

Serap Öztürk Yılmaz, Mercan Bilim Merkezini sosyal medyadan takip ettiğini, çocuğunu daha önce de bazı atölyelere getirdiğini belirterek, "Öncelikle Başkanımız Vahap Seçer'e; böyle bir imkanı sunduğu, çocuklarımızı ilkokuldan üniversiteye kadar her alanda desteklediği için teşekkür etmek istiyorum. Bize bir kez daha fırsat eşitliğinin olması gerektiğini göstermiş oldu. Böyle bir atölyede olduğumuz için mutluyuz. Atölyenin ücretsiz olması, bizim için avantaj oldu. Hem çocuğumuz için hem de bizim için güzel bir çalışma" diye konuştu.

Çocuklar, verilen teknolojik eğitimden memnun

Atölyede eğitim alan öğrencilerden Elif Aslanca, "Robotik kodlama atölyesindeyim. Bilime ilgim var. Bu atölyede yaptıklarım çok ilgimi çekiyor. Öğretmenim 3 boyutlu kalemi kullanmayı öğretti. Ben de kalp yaptım" derken, 5. sınıf öğrencisi Ömer Asaf Keskin ise "Mercan Bilim Merkezinde robotik kodlamadayım. Zaten ilgim vardı ve burada öğreneceğim. Şu an 3D kalemle semboller yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cizre'de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Cizre'de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Gençlerden yerli ve milli 'bomba imha robotu'
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük ödülünü getirdi
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük ödülünü getirdi
Son Haberler
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine...
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Zeytinburnu'nda taksicinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı: Müebbet hapis cezası talebi
Zeytinburnu'nda taksicinin öldürülmesine ilişkin yürütülen...
BURULAŞ'tan maç günü önlem ve tedbirler
BURULAŞ'tan maç günü önlem ve tedbirler

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi