• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 'Merdiven altı üretilip' terk edilen cins köpeklere yeni yuvalar aranıyor
Genel
Yayınlanma: 18 Ağustos 2023 - 13:14

'Merdiven altı üretilip' terk edilen cins köpeklere yeni yuvalar aranıyor

Bursa’da, sahipleri tarafından sokağa ve barınağa terk edilen, ‘Pug’, ‘Terrier’ ve ‘Toy Poddle’ cinsi 10 köpek, HAYTAP gönüllülerince sahiplenilerek, Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne taşındı. Aralarında ticari amaçla çiftleştirildiği için bazıları hasta da olan köpeklerin kontrolleri ve tedavilerinin yapıldığını söyleyen HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, “Sokakta büyüyemeyecek 10 cins hayvan, merdiven altı üretimi yapılarak kirli ticarete ortak edilmiş. Amacımız dostlarımıza yuva bulmak."

Genel
18 Ağustos 2023 - 13:14
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
'Merdiven altı üretilip' terk edilen cins köpeklere yeni yuvalar aranıyor
HAYTAP gönüllüleri, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bakımevine terk edilen ve sokakta bulunarak buraya getirilen, ‘Pug’, ‘Terrier’ ve ‘Toy Poddle’ cinsi 10 köpeği sahiplendi. Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne getirilen, aralarında ticari amaçla çiftleştirildiği için vücudunda tümör bulunanların da olduğu köpeklerin kontrolleri ve tedavileri, veteriner hekimler tarafından yapılıyor.

Kısırlaştırılan ve çipleri takılan köpeklerin, yeni yuvalarını beklediklerini söyleyen HAYTAP Bursa Temsilcisi Emre Demir, dernek olarak önceliklerinin terk edilen hayvanlara yuva bulmak olduğunu belirterek, “10 tane dostumuz yaklaşık 15 gün önce Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bakımevine terk edildi. Dostlarımızın tüm bakımları kısırlaştırılmaları yapıldı, çipleri takıldı, tüyleri kesildi.

Sağlık kontrolleri uzmanlar tarafından yapıldı ve yasal prosedürlerle bize teslim edildi. Buraya gelen hayvanlar ortalama 1-2 yaşlarında. Aralarında çok yaşlı olanlar ve artık doğum yaptırıldığı için vücudunda tümör olanlar da var. Amacımız dostlarımıza yuva bulmak” diye konuştu.

‘SOKAKTA BÜYÜYEMEYECEK HAYVANLAR KİRLİ TİCARETE ORTAK EDİLİYOR’ 

Ticari amaçla üretilen birçok hayvanın, sahipleri tarafından sokağa ya da barınaklara terk edildiğini anlatan ve bunun hayvanlar üzerinde travmaya yol açtığını belirten Demir, hayvanların rengi ve ırkı ne olursa olsun hissettikleri duyguların aynı olduğunu söyleyerek, para ile satın almak yerine, terk edilmiş köpeklerin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Demir,  “Buraya getirilen köpekler çok büyük travmalar yaşamış oluyor. Hatta bazen depresif durum ve ani duygu değişimlerine şahit oluyoruz. İnsanlar merdiven altı dediğimiz, kendi kafalarına göre üretip, bu hayvanları satabiliyorlar.

Normalde sokaklarda büyüyemeyecek Pug, Terrier, Toy Poddle cinsi köpekler üretilmiş ve terk edilmiş. Bu hayvanlar da kirli ticaretin içine sokuluyor ve biz bunların satılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

DHA

İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Bilim Samsun yaz döneminde 5 bin 791 öğrenciyi ağırladı
Bilim Samsun yaz döneminde 5 bin 791 öğrenciyi ağırladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi