• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mersin'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi devam ediyor
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Ocak 2024 - 10:36

Mersin'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 4 yıl önce başlattığı ve ailelerin doğduğu yerde doymasını sağlayan 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi, 4. yılını tamamladı. 4 yılda 240 yetiştiriciye binlerce küçükbaş hayvan verilirken, projenin 3. yılında 556, 4. yılında ise bin 212 küçükbaş hayvanı, daha önce destek verilen üreticilerden temin edildi.

Ekonomi
05 Ocak 2024 - 10:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi devam ediyor
Mersin Büyükşehir Belediyesinin 4 yıl önce başlattığı ve ailelerin doğduğu yerde doymasını sağlayan 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi, 4. yılını tamamladı. 4 yılda 240 yetiştiriciye binlerce küçükbaş hayvan verilirken, projenin 3. yılında 556, 4. yılında ise bin 212 küçükbaş hayvanı, daha önce destek verilen üreticilerden temin edildi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen ve 4. yılını tamamlayan proje sayesinde, binlerce küçükbaş hayvan 240 üreticiye ulaştı. İlçe ilçe yapılan dağıtımlar sayesinde ailelerin geçinmesi sağlanırken, hayvan popülasyonunun artmasına da katkı sunuluyor. Küçükbaş hayvanlarla birlikte yem ve aşı desteği de sunan Büyükşehir Belediyesinin bu projesi sayesinde, yüzlerce aile köyünü ve hayvancılığı terk etmekten vazgeçti.

O ailelerden biri de Nacarlı Mahallesi'nde yaşayan Zıvdır ailesiyken, diğeri Tarsus'un Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan Erdem ailesi oldu. İki aile de başkalarının hayvanlarına bakarak geçimini sağlıyordu. Şimdiyse her 2 ailenin, Büyükşehir Belediyesi sayesinde kendi sürüsü oldu. Aldıkları hayvanların yavrularını vererek hem projenin sürmesini hem de başka ailelerin sürülerini kurmasına destek olan üreticiler, vesile olmaktan son derece mutlu.

"Projemizin 4. yılını tamamladık"

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli Ziraat Mühendisi Dilek Tüney Bebek, 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesinin 4. yılını tamamladıklarını söyleyerek, "Projemiz çerçevesinde 3. yılda 556 baş, 4. yılda bin 212 baş damızlık hayvanı, kendi yetiştiricilerimizin ürettiği damızlıklardan temin ettik. Projemizin 5. yılında dağıtacağımız bin 500 hayvanın tamamını ise kendi yetiştiricilerimizin ürettiği damızlık hayvanlardan toplamayı planlıyoruz" dedi.

"Önceden başkasının hayvanlarına bakıyorduk, şimdi kendi hayvanlarımıza bakıyoruz"

Nacarlı Mahallesi'nde yaşayan ve küçükbaş hayvan desteğinden faydalanan Zeynep Zıvdır, 3 yıldır hayvanlarına sevgiyle bakıyor. Büyükşehir Belediyesinden hayvanları almadan önce, başkalarının koyunlarına bakarak geçimlerini sağladıklarını belirten Zıvdır, "Durumumuz yoktu. Eşimi işten çıkarmışlardı. İş bulamadı, sonra birinin yanında çobanlığa başladı. Büyükşehir Belediyemizin bu projesini duyunca biz de alalım dedik. Önceden başkasının hayvanlarına bakıyorduk, şimdi kendi hayvanlarımıza bakmaya başladık" diye konuştu.

"Kuzularımız büyüyor, yetiştiriyoruz"

Tarsus'un Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan Kübra Ender de Büyükşehir Belediyesinin desteklediği bir diğer yetiştirici. Eşiyle birlikte 2 çocuğuna ve 'çocuğum gibi oldular' dediği koyunlarına bakan Ender, tüm gününü onlarla geçiriyor. Kübra Ender, projede ilk hayvan alan üreticilerden. Daha önce başkasına ait koyunlara baktıklarını söyleyen Ender, "Önce de koyun bakıyorduk, ama bizim değildi. Eşim başkasının koyunlarına bakıyordu. Geçimimizi o şekilde sağlıyorduk. Şu an yine koyunculuğa devam ediyoruz. 4 yıl önce 25 tane koyun aldık. İlk sene 10, ikinci sene 10, üçüncü sene 5 tane olmak üzere toplamda 25 koyunu vereceğiz Büyükşehir Belediyemize. Kuzularımız büyüyor, yetiştiriyoruz. Kışın doğuran hayvanlar yazın büyüyor. Onları satıyor ve geçimimizi sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir Belediyesi sayesinde sürümüz büyüdü"

Proje çerçevesinde doğan yavruların bir kısmını veren Ender, "İnsan koyunlarıyla duygusal bağ kuruyor. Yetiştirip satmak biraz zor geliyor. Verince üzülüyoruz" diye konuştu. "Biz bu sürüye ailece bakıyoruz" diyen Kübra Ender, "Eşim koyunları gütmeye gittikten sonra, ben buradaki işlere bakıyorum. Hayvanların suyu, yemi, yoncasını veriyorum. Bunlar çocuklarımıza geçim kaynağı. Benim kızım Meryem koyunları çok seviyor. Onlara isim takıyor. Aralarından çıkmak istemiyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
Son Haberler
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza...
Tekerlekli Paten Türkiye Birinciliği 1. Etap Yarışmaları Karaman'da tamamlandı
Tekerlekli Paten Türkiye Birinciliği 1. Etap Yarışmaları Karaman'da...
Beypazarı'nda otomobilin çarptığı geyik ağır yaralandı
Beypazarı'nda otomobilin çarptığı geyik ağır yaralandı
Saksağan yavrusu itfaiye ekiplerince yuvasına kavuşturuldu
Saksağan yavrusu itfaiye ekiplerince yuvasına kavuşturuldu
Niğde'de yerli ve milli tohum hamlesi: 60 ton patates tohumu üreticilere dağıtıldı
Niğde'de yerli ve milli tohum hamlesi: 60 ton patates tohumu üreticilere...
'Dilimizin Zenginlikleri' projesi sürüyor
'Dilimizin Zenginlikleri' projesi sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi