• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Mersin'de 'İklim krizi, kirlilik ve biyoçeşitlilik çalıştayı' sona erdi
Çevre
Yayınlanma: 05 Aralık 2024 - 12:41
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 13:33

Mersin'de 'İklim krizi, kirlilik ve biyoçeşitlilik çalıştayı' sona erdi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin ev sahipliğinde, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, Çukurova Üniversitesi ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen, 'Mersin'in mavi ufku/ iklim krizi, kirlilik ve biyoçeşitlilik çalıştayı' sona erdi.

Çevre
05 Aralık 2024 - 12:41
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 13:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin'de 'İklim krizi, kirlilik ve biyoçeşitlilik çalıştayı' sona erdi
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin ev sahipliğinde, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, Çukurova Üniversitesi ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen, 'Mersin'in mavi ufku/ iklim krizi, kirlilik ve biyoçeşitlilik çalıştayı' sona erdi.

Akdeniz Bölgesinde iklim değişikliğinin etkileri ve deniz kirliliği, biyoçeşitlilik konularında farkındalığı artırmayı, paydaşları bir araya getirerek iş birliği olanakları oluşturmayı ve somut çözüm önerileri geliştirmeyi hedefleyen çalıştaya, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, meslek örgütü temsilcileri, meclis üyeleri, Akdeniz Kent konseyi bileşenleri, öğrenciler ile davetliler katıldı.

"Doğamızın ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu gördük"

Çalıştaya katılımları, bilimsel ve akademik sunumları için tüm paydaşlara teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan, "Doğamızın, dünyamızın ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu bir kez daha gördük. Sizler gibi işin uzmanı akademisyenlerin bilimsel tespitleri ile bunu ortaya koymak çok önemli. Ne yazık ki bu bilinci, topluma yayma konusunda eksik kaldığımızı görüyoruz.

Bundan sonraki süreçlerde de toplumumuzu bilinçlendirme seminerleri ve konuya dair bilimsel toplantıların düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Özellikle de denizaltı canlıları ile ilgili hassasiyet konusunda çok ciddi bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesi gerektiğini bir kez daha gördük. Dilerim ki kolektif bir akılla bunu hayata geçirip, iklim krizinin büyümesine hep birlikte engel oluruz" dedi.

"Doğa için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız"

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da konuşmasında, çalıştayın sonuç bildirgesinde ortaya çıkan sonuçlara göre, belediye olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarının altını çizdi. "Yeter ki her kesim bu kapsamda üzerine düşeni yapsın. Akademisyenlerimizin de açıkladığı üzere çevre sorunlarına, iklim sorununa aslında hepimiz bir ölçüde sebebiyet vermekteyiz. Örneğin; değerli akademisyenlerimizin yaptığı sunumlardan sokağa atılan bir pet bardağın, körfez ülkelerine, Doğu Akdeniz'e ya da Cebelitarık taraflarına kadar nasıl bir habitatı etkilediğini, deniz altı ve deniz üstü yaşamına nasıl zarar verdiğini hep birlikte gördük" diye konuştu.

"Doğamızın kıymetini bilelim ve koruyalım"

Göreve geldikleri ilk günden bu yana çevreci dernek, kurum ve akademisyenlerle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Sarıyıldız, "Sahil ve mahalle temizlik çalışmaları, ayrıca toplumsal bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdük. Tabi bu yeterli değil. Kazanlı sahilinde, bir canlının (Caretta Caretta) deniz ile buluşmasına şahitlik eden bir arkadaşınız olarak söylüyorum, bunun kıymetini ve korumamız gerektiğini bilen bir noktada, hepimize düşen büyük sorumluluklar var. Bu çalıştayda, özellikle akademik alanda hocalarımızın vermiş olduğu uzman görüşleri ile MESKİ ve Büyükşehir Belediyesinden arkadaşlarımızın katkıları ile verilen bu sunumlarda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çalıştayın, hepimize başarı getirmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalıştayın amaç ve hedefleri

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, Çukurova Üniversitesi ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen çalıştay, akademisyenlerin konuya ilişkin bilimsel sunumları, iklim krizi ve çevre kirliliğinin geldiği insanlığı tehdit edici boyutu ve risk altındaki biyoçeşitliliği ele alan sunumları ile devam etti.

Alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla zenginleştirdiği ve çalışma gruplarının oluşturulduğu çalıştayın amaç ve hedefi, Akdeniz Bölgesinde iklim değişikliğinin oluşturduğu etkileri bilimsel olarak masaya yatırıp tartışmak, deniz kirliliği ve biyoçeşitlilik konularında toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, konuyla ilgili paydaşları da bir araya getirerek bütün bu alanlarda iş birliği olanaklarını oluşturup mevcutü sorunlara dair ortak çözüm önerileri geliştirmek olarak belirlendi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Baraj ve göletlerde kaçak avcılıkla mücadele sürüyor
Baraj ve göletlerde kaçak avcılıkla mücadele sürüyor
Eski stadyum yeni yaşam merkezine dönüştürülüyor
Eski stadyum yeni yaşam merkezine dönüştürülüyor
Akdağmadeni'nde kırsal turizm projesi inşaatı başlıyor
Akdağmadeni'nde kırsal turizm projesi inşaatı başlıyor
Bingöl'de karla mücadele mayıs ayında da sürüyor
Bingöl'de karla mücadele mayıs ayında da sürüyor
Son Haberler
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför öğrenciler yaptı
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför...
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni...
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
BTÜ'lü öğrencilerden ÜNİFEST'te 3 kategoride derece
Vali Aktaş domates hasadı yaptı
Vali Aktaş domates hasadı yaptı
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Mehmet Türkmen yönetecek
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Mehmet Türkmen yönetecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi