• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Mersin'de Serebral Palsi Farkıdalık Günü etkinliği
Sağlık
Yayınlanma: 11 Ekim 2023 - 10:31
Güncelleme: 11 Ekim 2023 - 10:32

Mersin'de Serebral Palsi Farkıdalık Günü etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü' dolayısıyla, 'serebral palsi' tanılı özel bireylere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.

Sağlık
11 Ekim 2023 - 10:31
Güncelleme: 11 Ekim 2023 - 10:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin'de Serebral Palsi Farkıdalık Günü etkinliği
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü' dolayısıyla, 'serebral palsi' tanılı özel bireylere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.

Sosyal hayata katılımda zorluk çeken özel bireylerin daha rahat sosyalleşebilmesi, daha çok insanla kaynaşabilmesi ve serebral palsi farkındalığının yayılması için her yıl etkinlikler düzenleyen büyükşehir belediyesi, bu yıl da anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldu. Serebral palsiyi simgeleyen yeşil balonlarla süslenen Engelsiz Yaşam Parkı'nın dans alanında, Floor Curling turnuvası düzenlendi. Turnuvada özel bireyler hem öğrendi hem de eğlendi. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı turnuvada, özel bireyler heyecanla yarıştı. Kazanan ilk 3 kişiye de plaket verildi. Turnuvanın ardından yaşam parkının bahçesinde özel bireyler, kendi günlerinin anısına fidan dikti. Dikimin ardından ise yeşil balonlarla süslenen alanda pasta kesildi.

Serebral palsili çocukların, psiko motor ve ince motor becerilerinin gelişmesi için destek olduklarını kaydeden Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, "Serebral palsi, beyin felci olarak bilinir. Çocukların kas ve iskelet sisteminde bazı sıkıntılar çıkmasına neden olur. Motor becerilerde, psiko motor becerilerde, ince motor becerilerde bazı gerilik söz konusudur. Biz bu durumları aşabilmek adına ince motor becerileri, psiko motor becerileri ve öz bakım becerileri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Mola evine aldığımız zamanlarda da çocuklarımızla ilgileniyoruz. En büyük sıkıntıları yemek yeme konusunda oluyor. O konuda da yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Her yıl farklı etkinlikler yaptıklarını kaydeden Özdal, "Çocuklarımızın mutlu olması ve bir şeyleri başarabildiklerini fark etmeleri için, her sene olduğu gibi bu yıl da bir etkinlik düzenledik. Ebeveynler de diğer velilerle aynı sorunları yaşadıkları için, birbirleriyle fikir alışverişi yapıyorlar" diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, "Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla, Floor Curling turnuvası düzenledik. Hem tanışma hem de Floor Curling'i tanıma etkinliği gerçekleşmiş oldu. Serebral palsili çocuklarımız bu spor branşını ilk defa oynadı. İçerisinde başarılı olan öğrencilerimiz de vardı ve gayet mutlu oldular" şeklinde konuştu.

Elif Naz Kendir'in annesi Fadile Kendir, insanların serebral palsili çocukların pek farkında olmadığını belirterek, yapılan etkinliğin farkındalık oluşturmak için önemli olduğunu kaydetti. Kendir, "Etkinlikten çok memnunuz. Büyükşehir belediyesi bu konuda engellilere ayrıcalık yaptı. Onlara böyle güzel şeyler tasarladıkları için teşekkür ediyorum. Kızım böyle etkinliklerden, gezmelerden çok hoşlanıyor ve seve seve geliyor. Etkinlik oldukça da geliyoruz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
Koordinatör ebelere normal doğum eğitimi verildi
Koordinatör ebelere normal doğum eğitimi verildi
Genç sağlıkçılar ev ev giderek kronik hastaların takibini yapıyor
Genç sağlıkçılar ev ev giderek kronik hastaların takibini yapıyor
Kanserle mücadelede nokta atışı tedavi
Kanserle mücadelede nokta atışı tedavi
Son Haberler
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden...
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi...
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Yüzlerce yazar Denizlililerle buluşacak
Yüzlerce yazar Denizlililerle buluşacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi