• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Mersin Üniversitesi'nde '2209 Projeleri' tanıtıldı
Eğitim
Yayınlanma: 02 Nisan 2024 - 11:30

Mersin Üniversitesi'nde '2209 Projeleri' tanıtıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar öncülüğündeki yönetimin öğrenci projelerine destek vereceğinin altını çizerek "Öğrenciler arasında proje konusunda farkındalığın artması çok önemli. Gelişebilmek için üretmek, üretmek için de fikirlerimizin olması gerekiyor" dedi.

Eğitim
02 Nisan 2024 - 11:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin Üniversitesi'nde '2209 Projeleri' tanıtıldı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar öncülüğündeki yönetimin öğrenci projelerine destek vereceğinin altını çizerek "Öğrenciler arasında proje konusunda farkındalığın artması çok önemli. Gelişebilmek için üretmek, üretmek için de fikirlerimizin olması gerekiyor" dedi.

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Elçisi Dr. Simay İnce tarafından TTO elçilerine yönelik olarak '2209 Projeleri ve Mersin Üniversitesi' başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sunumun gerçekleştirildiği Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (MEİTAM) gerçekleştirilen TTO Elçiliği toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp, MEİTAM Müdürü Prof. Dr. Aylin Döğen TTO Koordinatörü Abdi Kurt, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Ramazan Duman ve TTO elçileri katıldı.

Türkiye'de ilk kez geliştirilen, gönüllülük üzerine ve dinamik bir yapıya sahip olan TTO elçiliği kavramı ile üniversite içinde diğer ulusal ve uluslararası projeler ile birlikte özellikle 2209-A ve B gibi projelerin yaygınlaşması da amaçlanıyor.

"Proje tecrübeniz ileride sizin girişimci ve inovasyon yönünüzü geliştirecektir"

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar'ın, 2025 yılından itibaren 10 ve üzeri ön lisans ve lisans öğrenci projesi desteği alan birimlere 100 bin TL destek sağlanacağına yönelik açıklamasını hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, bu açıklamanın motive edici olduğunu söyledi. Öğrencilerin projelere başvuru kabul edilme oranının düşük olmadığını vurgulayan Öztürk, öğrenciler arasında proje konusunda farkındalığın artmasının çok önemli olduğunu, gelişebilmek için üretmek, üretmek için de fikirlerin olması gerektiğine değindi. Öztürk ayrıca "Başarılı olmanın en büyük sırlarından biri ısrarcı olmaktır. Sizler proje konusunda hocalarınıza 'Böyle bir fikrim var' şeklinde ısrarcı olun. Proje tecrübeniz ileride sizin girişimci ve inovasyon yönünüzü geliştirecektir" diye konuştu.

"Araştırma ve öğretim görevlileri de akademik danışman olabilir"

TTO elçisi Dr. Simay İnce ise gerçekleştirdiği sunumda 2209-A ve 2209-B projelerine yönelik detayları paylaşırken, 'İstatistikler ve Neler Yapılmalı?' konuları hakkında da bilgi verdi.

İnce, "2209-A projesi, üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programıdır. Destek süresi en fazla 12 ay, destek miktarı da 9 bin TL'dir. 2209-B ise üniversite öğrencileri sanayiye yönelik araştırma projeleri destekleme programı olup destek süresi en fazla 12 ay ve destek miktarı da 12 bin TL'dir. Bu programda ayrıca akademik ve sanayi danışmanları için proje başına bin TL destek verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Proje başvurularının nisan ve eylül dönemi olmak üzere iki dönem olarak internet üzerinden gerçekleştirildiğini ifade eden konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Proje başvurularında dikkat edilmesi gerek önemli hususlar var. Türkiye'de lisans veya ön lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak gerekiyor. Bir projede en fazla bir akademik danışman yer alabilir. Aynı dönem içinde bir akademik danışman en fazla 5 projede görev alabilir. Öğrenci aynı dönemde birden fazla başvuru yapamaz. Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri proje yürütücüsü olarak onlara karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir. Açık öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar. Araştırma ve öğretim görevlileri de akademik danışman olabilir."

Toplantı, üniversite içerisinde 2209-A ve 2209-B projelerinin sayısının arttırılmasına yönelik olarak bir eylem planının geliştirilmesi konusunda ortak karar alınmasıyla sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Minik yüreklerden büyük coşku
Minik yüreklerden büyük coşku
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Uzmanından kanserde erken teşhis uyarısı
Uzmanından kanserde erken teşhis uyarısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi