• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan CHP'ye Suriye tepkisi
Siyaset
Yayınlanma: 24 Aralık 2024 - 11:24
Güncelleme: 24 Aralık 2024 - 12:11

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan CHP'ye Suriye tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Özgür Özel ve avenesinin Suriye konusundaki kör politikasından, CHP'li seçmen de rahatsızdır" dedi.

Siyaset
24 Aralık 2024 - 11:24
Güncelleme: 24 Aralık 2024 - 12:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Özgür Özel ve avenesinin Suriye konusundaki kör politikasından, CHP'li seçmen de rahatsızdır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, gündeme ve CHP politikalarına yönelik yazılı açıklamada bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı açıklamada Türkiye'nin 21. yüzyılın gözde ülkesi olduğunu belirterek, "Karşı karsıya bulunduğu tehlike ve tehditlere rağmen Türkiye; tarihin üzerine yüklediği ağır misyonu büyük bir ehliyet ve vukufla ifa ederken, denge politikası takip etmektedir. Türkiye artık sadece oyun bozucu, denge değiştirici değil; oyun ve denge kurucu bir küresel aktör mevkiindedir. Hal böyleyken; mülteci karşıtlığını düşmanlığa vardıran kimi sözde milliyetçiler, atalarımızın gıpta edilecek gelenek ve göreneklerini çiğnemekte yarış halindedir. Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyelilerin müstebit Baas rejimi yıkıldıktan sonra ülkelerine dönmeye başlamaları bile bunların içindeki hastalıklı hisleri teskin etmemiştir" açıklamalarına yer verdi.

"Özel, CHP'yi siyasi çıkmaza sürüklemektedir"

CHP'nin politikaları hakkında da açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, CHP'nin uydurulmuş gündemler üretme ve Cumhur İttifakı bileşenlerini yaftalama peşinde olduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

"CHP; Suriye'deki zulüm rejiminin yıkılmasında Türkiye'nin oynadığı rolü de bu ülkede güvenli bir gelecek inşasında üstlendiği misyonu da görmezden gelmektedir. Bütün dünya Türkiye'nin bölgesel etkisini ve gücünü takdir ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bundan iktidarın ve Cumhur İttifakının yarar sağlayacağı endişesiyle gerçekleri inkâra yönelmiştir. CHP'nin yerel seçimlerdeki geçici kazanımlarını genel seçimlere teşmil edebileceğini sanan Özel, bölgede olup bitenler karşısında Türkiye'nin takip ettiği tutarlı ve akılcı politikalardan Cumhur İttifakının kazançlı çıkacağı kaygısıyla hareket etmektedir. Suriye'de başlayan yeni dönemin getirileri hükümetin ve Cumhur İttifakının artı hanesine yazılır diye, Özgür Özel'in ödü kopmaktadır. Özel'in; Türkiye'yi etkin ve kudretli bir global oyuncu hâline getiren süreci tersine çevirme, akıntıya kürek çekme gayreti bu yüzdendir. Bunun içindir ki Özel, hem 'Suriye'de İsrail kazandı' diye saçmalamakta, hem de mültecilerin bir an önce ülkelerine gönderilmesi gerektiğini savunmaktadır. Özel, CHP'yi siyasi çıkmaza sürüklemektedir. Özel'in çelişkili ve tutarsız beyanları, sağduyu sahibi CHP'liler tarafından da eleştirilmektedir. Özgür Özel ve avenesinin Suriye konusundaki kör politikasından, CHP'li seçmen de rahatsızdır. Oysa Suriye'de ABD'nin ve İsrail'in planları bozulmuştur. Suriyeli mülteciler zaten akın akın ülkelerine dönmektedir. Yeni Suriye yönetimi de ilk günden beri vatandaşlarına ülkeye dönmeleri çağrısında bulunmaktadır. Ayrıca sorunlu ve hastalıklı muhalefet görmezden gelse de Türkiye hem bölgesinde hem de dünyada artık belirleyici bir aktördür. Türkiye, bölgede dengeleri kökünden değiştirmiştir."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Menteşe Belediye tiyatrosu oyunlarını 30 bin kişi izledi
Menteşe Belediye tiyatrosu oyunlarını 30 bin kişi izledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi