• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. MHP'li Yılık: "Engellilerin toplumdan soyutlanmaya tabi tutulmadığı bir dünya oluşturmak mümkün"
Siyaset
Yayınlanma: 30 Kasım 2023 - 18:18

MHP'li Yılık: "Engellilerin toplumdan soyutlanmaya tabi tutulmadığı bir dünya oluşturmak mümkün"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, engelli bireylerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi

Siyaset
30 Kasım 2023 - 18:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, engelli bireylerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Pelin Yılık, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında engellilerin sorunlarına odaklanmak ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık gününün "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Bugünün amacının sadece engellileri hatırlamak olmadığını, engellilerin eğitim ve sağlık alanında, çalışma hayatında yaşadıkları sorunlara dikkati çekme amacı da taşıdığını ifade eden Yılık, "Onları toplum içinde ayrıştırmak değil toplumla bütünleşmelerini sağlayacak yolları aramak, onlar için bir anlamda fırsat eşitliği sağlamaktır. Engelli bireylerimizin toplumdan soyutlanmaya tabi tutulmadığı bir dünya oluşturmak mümkündür." dedi.

Yılık, bireyin fiziksel özelliğinin, içinde yaşadığı toplumun bir parçası haline gelmesine engel olmadığını belirterek, "Engellilik sadece bir sağlık sorunu değildir. Engelli insanların bir çok hizmete erişiminde engellerle karşı karşıya olduğu bilinmektedir. Engelli bireylerin de engelli olmayan insanlarla aynı ihtiyaçlara sahip olabileceği göz ardı edilmekte veya engelliler yok sayılmaktadır. Bu insanların da duygularının, isteklerinin, hayallerinin olduğu, engelli olmayan bireyler kadar onların da eşit haklara sahip oldukları unutulmamalıdır." diye konuştu.

Engelli bireylerin yaşamdan beklentilerini, hayallerini, korkularını, hoşlandıkları faaliyetleri yerine getirme noktasında en büyük sorumluluğun siyasetçilere düştüğünü vurgulayan Yılık, "Engelli bireylerin yaşadıkları iş edinme, evlilik, meslek edinme ve eğitim fırsatlarını yakalayabilmeleri, onların sosyal statü kazanımında ve sosyal tanımlamalar çerçevesinde toplumla bütünleşmesinde belirleyicidir. Engelli olmanın sosyal ve kültürel anlamını tanımlamak, onu etkileyen faktörleri analiz etmek toplumu ve onu oluşturan bireyleri daha net anlamak ve sorunlarına çözüm önerileri getirmek açısından önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yılık, engelli bireylerin sosyal ortamda toplumdan dışlanma, ayrımcılık ve ön yargılarla karşılaştıklarını anlatarak, toplumsal farkındalık seviyesinin artırılması ve engellilerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarının önemine işaret etti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Son Haberler
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Park halindeki araç alev alev yandı
Park halindeki araç alev alev yandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi