• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Milletvekilleri kayıt yaptırıyor
Siyaset
Yayınlanma: 29 Mayıs 2023 - 13:15

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız: - "Neticede demokrasi sınavı ancak bu sabahtan itibaren muhalefette gördüğüm şey, bu meseleyi bir kavga haline getirme, bu kavgayı devam ettirme yönünde. Biz bunlara elbette prim vermeyiz" - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım: - "Türk milleti iradesini gösterdi; tartışmasız, üzerine hiçbir şekilde söz söylenmeyecek bir seçim sonucu ortaya çıktı"

Siyaset
29 Mayıs 2023 - 13:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı ile Havva Sibel Söylemez, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla ile Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz mazbatalarını görevlilere teslim ederek kayıt yaptırdı.

- "Dün demokrasi bayramıydı"

Kayıt işlemleri sonrası gazetecilere konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yıldız, "Sulh ve sükun içinde çok güzel bir seçim geçirdik. Kayda değer bir olay olmadı. Dün demokrasi bayramıydı, bana göre bu işin kaybedeni yok. Türk milleti kazandı. İnşallah 10 ay sonra da mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı bu başarını devam ettirecektir." dedi.

Cumhur İttifakı olarak 27. Dönem'de Meclis Başkanlığına sundukları ancak seçim dolayısıyla Genel Kurul gündemine gelmeyen kanun teklifleri bulunduğunu hatırlatan Yıldız, başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifinin, bu düzenlemeler arasında yer aldığını belirtti.

Önlerinde çok iş olduğunu ifade eden Yıldız, "İnşallah birlik ve beraberlik içinde bu meseleleri götürürüz." diye konuştu.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin geride kaldığını hatırlatan Yıldız, "Bir seçim geride kaldı, 'Kaybettim' diye üzülmeye gerek yok. Neticede demokrasi sınavı ancak bu sabahtan itibaren muhalefette gördüğüm şey, bu meseleyi bir kavga haline getirme, bu kavgayı devam ettirme yönünde. Biz bunlara elbette prim vermeyiz. Demokrasinin önündeki engelleri ve Türklüğün sonsuza doğru akışındaki bütün engelleri var gücümüzle ortadan kaldırırız." ifadelerini kullandı.

- "Yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım, "Millet iradesinin üzerine hiçbir irade yok. Türk milleti iradesini gösterdi; tartışmasız, açık ara, üzerine hiçbir şekilde söz söylenmeyecek bir seçim sonucu ortaya çıktı. Cumhur İttifakı 323 milletvekiliyle Mecliste önde, Sayın Cumhurbaşkanı'mız açık ara yüzde 52,5 oranında oy aldı." dedi.

Türkiye'yi artık hizmet sürecinin beklediğini belirten Yıldırım, "İnşallah önümüzdeki 5 yılda Türkiye'de yarıda kalan hizmetlerimizin hepsini tamamına erdirmeyi Allah nasip eder. Hedefimiz, Türkiye'yi dünyanın süper güçleri arasına, ilk 10 ekonominin içine sokmak. Bölgenin zaten süper gücü olan Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde en iyi noktalara kadar taşımak temel hedefimiz. Yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz. Allah mahcup etmesin." değerlendirmelerinde bulundu.

Yıldırım'a milletvekili rozetini, kendisine eşlik eden torunları 6 yaşındaki Ömer Mete ile 2 yaşındaki Baturalp Yıldırım taktı.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş, Meclise eşi Egemen, kızları Alsu ve Selinay Taş ile geldi.

Seçimin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Taş, "Çok duygusal, maneviyatı çok yüksek bir seçim kampanyası geçirdim. Adana halkına çok teşekkür ediyorum. İnşallah Mecliste Adana ve Türkiye için çok güzel çalışmalar yapacağız." dedi.

Kayıt işlemlerini tamamlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz'a ise milletvekili rozetini torunu Zehra Melek Yaz taktı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, gazetecilere yer fıstığı ikram etti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Motorunda yangın başlayan kamyonetle benzinliğe girdiler, rahat tavırlarıyla şaşkına çevirdiler
Motorunda yangın başlayan kamyonetle benzinliğe girdiler, rahat tavırlarıyla şaşkına çevirdiler

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi