• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da konuştu: (1)
Siyaset
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 12:41

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da konuştu: (1)

"24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, eğitim öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en önemli adımı Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız bu tüm merkez ve ilçelerdeki okulları açarak" - "Bugün itibarıyla nakillerini diğer illere aldırıp, tekrar 10 ile dönen öğrenci sayımız 32 bin 659'a ulaştı"

Siyaset
14 Nisan 2023 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, eğitim öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en önemli adımı Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız bu tüm merkez ve ilçelerdeki okulları açarak." dedi.

Özer, Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu'nda düzenlenen 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatil programında, 10 Nisan itibarıyla 79 ilde merkez ve ilçelerin tamamında eğitim öğretimin normalleştiğini söyledi.

Geriye iki ilin kaldığını belirten Özer, "Hatay'da, 3 Nisan'da o mevcut açmış olduğumuz ilçelere ilave olarak İskenderun'da, 10 Nisan'da da Belen, Hassa ve Kumlu'da eğitim öğretim başladı." diye konuştu.

Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Hatay ve Adıyaman valiliklerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde, 24 Nisan yani bu bir haftalık ara tatilden sonra Hatay ve Adıyaman'da da merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretimin başlaması kararı aldık. Dolayısıyla, 24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, eğitim öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en önemli adımı Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız bu tüm merkez ve ilçelerdeki okulları açarak."

Özer, deprem bölgesine dönen öğrencilere ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesindeki hayatı normalleştirme adımları, daha önceden bu 10 ilimizden diğer illere giden, nakillerini aldıran öğrencilerimizin de geriye dönüşlerini hızlandırdı. Bugün itibarıyla nakillerini diğer illere aldırıp, tekrar 10 ile geri dönen öğrenci sayımız 32 bin 659'a ulaştı. Ben inanıyorum ki 24 Nisan tarihi itibarıyla Hatay ve Adıyaman'da da tüm merkez ilçeleri açtıktan sonra bu rakam her geçen gün daha fazla artacaktır. En fazla geri dönüşün olduğu ilk 4 il, 8 bin 269 öğrenciyle Kahramanmaraş, 6 bin 472 öğrenciyle Gaziantep, 6 bin 181 öğrenciyle Hatay ve 3 bin 519 öğrenciyle Malatya oldu. Gördüğünüz gibi, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da öğrencilerimiz hızlı bir şekilde artık dönmeye başladı. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız ve hızlı bir şekilde toparlanırız."

(Sürecek)


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: " Bu adımın mücadeleyi daha da güçlendireceğine inanıyoruz"
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: " Bu adımın mücadeleyi daha da güçlendireceğine inanıyoruz"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu Artvin'de
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu Artvin'de
Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına vefa ziyareti
Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına vefa ziyareti
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: " 'Terörsüz Türkiye' devlet projesi"
AK Parti Teşkilat Başkanı Büyükgümüş: " 'Terörsüz Türkiye' devlet projesi"
Son Haberler
Tarsus-Kazanlı sahilinde plastik kirliliği
Tarsus-Kazanlı sahilinde plastik kirliliği
Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik ikinci dalga operasyon: 12 şüpheli yakalandı
Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik ikinci dalga operasyon: 12 şüpheli...
Tayvan'ın yerli yapım uydu fırlatma aracı, ilk denemesinde başarısız oldu
Tayvan'ın yerli yapım uydu fırlatma aracı, ilk denemesinde başarısız...
Eski araçlara kasko imkanı: KASKONOMIQ ile kasko kapsamı genişliyor
Eski araçlara kasko imkanı: KASKONOMIQ ile kasko kapsamı genişliyor
Aracları mor renge boyayan yolla ilgili ilginç çözüm:
Aracları mor renge boyayan yolla ilgili ilginç çözüm:
Bodrumspor, Tuzlaspor'a karşı
Bodrumspor, Tuzlaspor'a karşı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi