• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Milli Eğitim Bakanı Tekin, 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışında konuştu:
Genel
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 - 18:10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışında konuştu:

"Eğitim; politik ayrılıklar, politik görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın toplumun tamamının sürecin içerisine dahil olması gereken bir mekanizma. Herkesi davet ediyorum, gelin hep beraber eğitim sürecini yürütelim"

Genel
27 Ekim 2023 - 18:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim, politik ayrılıklar, politik görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın toplumun tamamının sürecin içerisine dahil olması gereken bir mekanizma. Herkesi davet ediyorum, gelin hep beraber eğitim sürecini yürütelim." dedi.

Bakan Tekin, Tekbulut ailesi tarafından Gebze'de yaptırılan 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Tekin, eğitim kurumu yaptırdıkları ve buna kendi isimlerini vermek yerine 23 Nisan ismi verdikleri için Tekbulut ailesine teşekkür etti.

Okul yapmak isteyen hayırseverlere arsa konusunda zorluklar çıkarılmaması gerektiğini belirten Tekin, imar, planlama, mülkiyet ve benzeri problemlerin yaşanmadığı, çok sayıda hayırseverin işin içinde olduğu bir döneme girilmesini diledi.

Tekin, Bakanlık olarak hayırseverlerin katkılarını önemsediğini vurgulayarak, "Sadece hayırseverleri değil, toplumun her kesimini, eğitim sürecinin içerisinde var olmasını, bizimle paydaş olmasını arzu ediyoruz. Bir sürü televizyon programında, gazete açıklamalarımızda bunun altını ısrarla çizdim. Eğitim, politik ayrılıklar, politik görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın toplumun tamamının sürecin içerisine dahil olması gereken bir mekanizma. Herkesi davet ediyorum, gelin hep beraber eğitim sürecini yürütelim. Katkılarınızı, desteklerinizi bekliyoruz. Hayırseverlerimizin katkısını ayrıca bekliyoruz." diye konuştu.

- "18 milyon öğrencinin eşit şekilde eğitim alması birinci önceliğimiz"

BİLSEM'in, yapısı gereği çocukların doğalarında var olan yeteneklerini keşfetmeye ve bunu geliştirmelerini sağlayan özgün ve özel bir proje olduğunu anlatan Tekin, böyle bir projeye 23 Nisan ismi verilmesinin de ayrıca takdire şayan olduğunu ifade etti.

Tekin, eğitimde fırsat eşitliğini temin etmek için 18 milyon öğrencinin eşit şekilde eğitim almasının birinci öncelikleri olduğunun altını çizerek, "Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu felsefeyi, bu etik değeri devam ettireceğiz çünkü bu bizi ayakta tutan temel unsurlardan biri." ifadesini kullandı.

Hayırsever Tuğrul Tekbulut da 10 Şubat 2020'de protokolü imzaladıklarını belirterek, 6 Eylül 2021'de temeli attıklarını ve 11 Eylül 2023'te de eğitimin başladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bakan Tekin ve protokol üyeleri, 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti.

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus da katıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis engeli: 2 tutuklama
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis...
PTT Kadın Voleybol Takımı basınla buluştu
PTT Kadın Voleybol Takımı basınla buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi