• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli güreşçi Soner Demirtaş, 5 yıl sonra Avrupa'nın zirvesine çıkmaya çalışacak
Spor
Yayınlanma: 15 Nisan 2023 - 11:49

Milli güreşçi Soner Demirtaş, 5 yıl sonra Avrupa'nın zirvesine çıkmaya çalışacak

Kariyerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Soner Demirtaş: "Avrupa Güreş Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlandım. 5 yıl sonra tekrar zirve görmek istiyorum. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapacağım"

Spor
15 Nisan 2023 - 11:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HALİL İBRAHİM AVŞAR - Tecrübeli güreşçi Soner Demirtaş, 5 yıl sonra yeniden Avrupa şampiyonluğu yaşamayı hedefliyor.

Soner Demirtaş, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 17-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, erkekler serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek.

Kariyerinde 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kazandığı altın madalyalarla üst üste 3 kez Avrupa şampiyonu olma başarısı gösteren Soner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden kürsünün zirvesine çıkmak istediğini söyledi.

Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi, Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Şampiyona serbest stil müsabakalarıyla başlayacak. Takımın tecrübeli isimlerinden biriyim. 2004 yılından beri güreş yapıyorum. 32 yaşındayım, artık kariyerimin sonuna geliyorum. Tecrübemin zirvesindeyim. Birçok şampiyona, sporcu gördüm, birçok madalya aldım. Artık bu işin kurdu olduk." dedi.

Hazırlık sürecinin güzel geçtiğini vurgulayan Soner, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'na gidip elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şampiyonluk olur olmaz, orası nasip. Geçen yıl ilk turda sakatlanıp şampiyonayı madalyasız kapattım. Şampiyonadan ciddi bir sakatlıkla ayrıldım, tedavim 5-6 ay sürdü. Sonra dünya şampiyonasında üçüncülük müsabakası yaptım, beşinci oldum. Bir ay önce rakibim dopingli çıktığı için dünya üçüncüsü oldum. Dediğim gibi siz elinizden geleni yaptığınız zaman dönüyor dolaşıyor nasipse sizi buluyor."

Milli güreşçi, hedefinin her katıldığı organizasyondan şampiyonlukla ayrılmak olduğunu belirterek, "Türk milleti savaşçı bir millet. Kanımızın, terimizin son damlasına kadar savaşırız. Yaralı olsak da savaşırız, bacağımız kırılsa da savaşırız." ifadelerini kullandı.

Son olarak 2018 yılında Dağıstan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya aldığını hatırlatan Soner, "Ondan sonra sakatlık geçirdim, ardından pandemi oldu. Daha sonra tekrar sakatlık yaşadım. Bu yılki Avrupa Güreş Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlandım. 5 yıl sonra tekrar zirve görmek istiyorum. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnşallah orada bunun meyvesini alacağız." değerlendirmesinde bulundu.


- "Biz de kolay rakip değiliz"

Soner Demirtaş, güçlü sporcuların yer aldığı 74 kiloda mücadele ettiğine işaret ederek, "74 kilo zor bir sıklet. Çok fazla iyi sporcunun, güreşçi sayısının çok olduğu bir sıklet. Ancak biz de kolay rakip değiliz. Sıklet zor ama inşallah zoru başaracağız." diye konuştu.

Takım halinde de şampiyonluk hedeflediklerini kaydeden milli güreşçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Takım halinde daha önce Avrupa üçüncüsü, ikincisi olduk. 2018'de 1-2 puanla Rusya gibi bir yerde takım şampiyonluğunu kaçırdık. Tabii ki hedefimiz takım şampiyonluğu. Bireysel olarak şampiyonluk yaşadık. İnşallah takım olarak da şampiyonluk yaşarız. Kadroda hem genç hem de tecrübeli kardeşlerimiz var. Takım şampiyonluğu neden olmasın. Biz mücadelemizi yaptıktan sonra her şey Allah'ın izniyle olur. İnşallah bu Avrupa Şampiyonası'nda da Türk güreşi üzerine düşeni en iyi şekilde yapacak."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Arjantin, 2-0 geriden gelerek çeyrek finale yükseldi
Arjantin, 2-0 geriden gelerek çeyrek finale yükseldi
Fenerbahçe'de Maraton Alt E Blok yenilendi
Fenerbahçe'de Maraton Alt E Blok yenilendi
Fenerbahçe, Talen Horton-Tucker ile sözleşme yeniledi
Fenerbahçe, Talen Horton-Tucker ile sözleşme yeniledi
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te ilk idmanına çıktı
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te ilk idmanına çıktı
Son Haberler
Arjantin, 2-0 geriden gelerek çeyrek finale yükseldi
Arjantin, 2-0 geriden gelerek çeyrek finale yükseldi
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara'da
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara'da
Midelerinde uyuşturucu taşıyan 2 zanlı tutuklandı
Midelerinde uyuşturucu taşıyan 2 zanlı tutuklandı
Savcının "Kurumsal alımlarda elden para olmaz" sözlerine sanıktan "Bu açıdan hiç bakmadım" cevabı
Savcının "Kurumsal alımlarda elden para olmaz" sözlerine...
Darende'de yaralanan çocuk hava ambulansıyla Malatya'ya sevk edildi
Darende'de yaralanan çocuk hava ambulansıyla Malatya'ya sevk...
Denizlerde av yasağı başladı
Denizlerde av yasağı başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi