• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli kadın güreşçiler Çavuşoğlu ve Yavuz, olimpiyatlarda altın madalyaya odaklandı
Spor
Yayınlanma: 04 Eylül 2023 - 11:02

Milli kadın güreşçiler Çavuşoğlu ve Yavuz, olimpiyatlarda altın madalyaya odaklandı

Buse Tosun Çavuşoğlu: - "Aktif olarak 17 senedir güreşin içerisindeyim ve hedeflerime basamak basamak ulaştım. Şimdi bir olimpiyatlar kaldı" - Evin Demirhan Yavuz: - "Çünkü olimpiyatlarda altın madalyamız yok. Oraya giden yol da buradan geçiyor"

Spor
04 Eylül 2023 - 11:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABDULLAH ÖZKUL - Milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ile Evin Demirhan Yavuz, eylül ayında düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda kota alıp, olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan Yavuz, Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da 16-24 Eylül'de düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nın son hazırlık kampını, Kadın Milli Güreş Takımı'yla Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde yapıyor.

Nisanda Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, AA muhabirine, dünya şampiyonasının son hazırlık kampını yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu belirten Çavuşoğlu, Avrupa ve dünya şampiyonalarında her türlü madalyanın alındığını, olimpiyatlarda eksik olan altın madalyayı da almak istediklerini anlattı.

Çavuşoğlu, çalışmalarının çok sıkı devam ettiğini aktararak, "Genç bir ekip olduk. Büyükler kategorisine küçük kardeşlerimiz eklendi. Hepsi inanılmaz hırslı ve çalışkan. İnşallah onlar da hedeflerine ulaşır. Bizden sonra gelecek kardeşlerimiz kadın güreşini en az bizim kadar iyi temsil eder." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat üçüncüsü Yasemin Adar Yiğit'in sakatlık geçirdiğini dile getiren Çavuşoğlu, Yasemin'in olimpiyatlarda altın madalya alabilecek sporculardan biri olduğunu vurguladı.


- Çavuşoğlu: "Kendime ve takım arkadaşlarıma inanıyorum"

Çavuşoğlu, dünya şampiyonasının ilk sınavları olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kalifikasyonlara kalmadan ilk 5'e girip olimpiyatlarda kürsümüzü, madalyanın rengini biz belirleyeceğiz. İnşallah sonucu güzel olur. Emeklerimizin karşılığını alırız. O inanç ve his olmasa bu antrenmanlar çok zor gelir, katlanılmayacak bir hal alır. O inanç bizi bugün burada var ediyor. Çünkü aktif olarak 17 senedir güreşin içerisindeyim ve gerçekten hedeflerime basamak basamak ulaştım. Şimdi bir olimpiyatlar kaldı. İnşallah orada da bir altın madalya nasip olur. Bütün çalışmalarımız o yönde. Kendime ve takım arkadaşlarıma inanıyorum."


- Yavuz: "Hedefimizi yüksek tutuyoruz"

Son Avrupa şampiyonasında üçüncü olan Evin Demirhan Yavuz da sezonun başından beri 2024 Paris Olimpiyatları'na kota veren dünya şampiyonası için hazırlandıklarını dile getirdi.

Bundan önce düzenlenen Avrupa şampiyonası ve turnuvaların kendileri için hazırlık maçı gibi olduğuna işaret eden Yavuz, güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerine işaret etti.

Yavuz, takım olarak da dünya şampiyonasına odaklandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Her zaman hedefimizi yüksek tutuyoruz. Güreşe başladığımızdan bu yana gittiğimiz tüm yarışmalarda kadın güreşi adına ilkleri başardık. Avrupa ve dünya şampiyonalarında alınmamış altın madalyamız yok. Sadece olimpiyatlarda var. Kadın güreşi çok güzel bir ivme yakaladı ve çok büyük başarılara imza attı. Dünya şampiyonasına da iddialı gidiyoruz. Dünya şampiyonasında da kesinlikle hedefimiz kürsünün zirvesinde yer almak. Takım halinde de güzel bir başarı elde etmek. İlk 5'e giren her sporcu olimpiyatlar için kotayı alacak. Biz biraz daha buna odaklandık. Çünkü olimpiyatlarda altın madalyamız yok. Oraya giden yol da buradan geçiyor. Buradaki madalya da orada ne kadar iddialı olduğumuzu gösterecek. Sezonu en iyi şekilde dünya şampiyonasıyla bitirip olimpiyatlara gitmeyi ve orada altın madalya almayı istiyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Diyarbakır'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan dört zanlı yakalandı
Diyarbakır'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan dört zanlı yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi