• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli motosikletçiler sezonun ilk yarışına hafta sonu Avustralya'da çıkacak
Spor
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 11:46

Milli motosikletçiler sezonun ilk yarışına hafta sonu Avustralya'da çıkacak

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezona ikinci şampiyonluk hedefiyle başlıyor - Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda birincilik için mücadele edecek

Spor
22 Şubat 2023 - 11:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli motosikletçilerden Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu ise Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışına hafta sonu Avustralya'da çıkacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, motor sporları organizasyonlarında dünya genelinde milyonlarca takipçisi olan Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonalarında 2023 sezonunun ilk yarışları, 24-26 Şubat tarihlerinde Avustralya ayağıyla başlayacak.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda yeni sezona ikinci şampiyonluk hedefiyle start verecek.

Sezonun Avustralya'daki ilk ayağı, Melbourne kentindeki Phillip Island Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Toprak Razgatlıoğlu, Pata Yamaha Prometeon takımıyla 25 Şubat Cumartesi günü TSİ 08.00'de sezonun ilk yarışında piste çıkacak. Toprak, 26 Şubat Pazar günü ise TSİ 05.00'te superpole yarışında, 08.00'de ise hafta sonunun ikinci yarışında mücadele edecek.


- Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezona başlıyor


Dünya Supersport Şampiyonası'nda ise ay-yıldızlı motosikletçiler Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, sezonun ilk yarışına hafta sonu Avustralya'da çıkacak.

Bu sınıfta genç milli sporculardan Can Öncü Kawasaki Puccetti, Bahattin Sofuoğlu ise MV Agusta Reparto Corse takımıyla Türkiye'yi temsil edecek.

Her iki sporcu da Phillip Island Pisti'nde 25 Şubat Cumartesi günü TSİ 06.30'da sezonun ilk yarışında, 26 Şubat Pazar günü de TSİ 06.30'da hafta sonunun ikinci yarışında boy gösterecek.

Motosiklet yarışlarında sezonun 11. ayağı Arjantin'de 13-15 Ekim'de planlanırken, sezonun 12. ve son ayağının ise yeri ve tarihi henüz açıklanmadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı sezona üzüntülü başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılar için acil şifalar diliyorum. Milli sporcularımız 2023 yılının ilk uluslararası mücadelesine Avustralya'da hafta sonu çıkacak. Sezona çok iyi hazırlandık. Sezona şampiyonluk parolası ile start veriyoruz ama ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı buruk başlıyoruz. Sporcularımızın ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın öteki ucunda gururla ve başarıyla dalgalandıracaklarına inanıyorum. İnşallah kazanacakları kupalar bir nebze de olsa milletimize moral olacak."


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Son Haberler
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Galatasaray: "Profesyonel futbolcumuz Yusuf Demir'in eski kulübü Rapid Wien'in oyuncunun transferi için kulübümüzden vadesi geçmiş herhangi bir alacağı bulunmamaktadır."
Galatasaray: "Profesyonel futbolcumuz Yusuf Demir'in eski kulübü Rapid Wien'in oyuncunun transferi için kulübümüzden vadesi geçmiş herhangi bir alacağı bulunmamaktadır."

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi