• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Milli Savunma Bakanı Akar: "Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarını yok edeceğiz"
Genel
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 14:44

Milli Savunma Bakanı Akar: "Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarını yok edeceğiz"

"Teröristlere ister helikopter, ister uçak, ister silah, ister para versinler, arkalarında kim olursa olsun, 85 milyon vatandaşımızın, hudutlarımızın güvenliğini sağlayıncaya, 40 yıldan beri asil milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarıncaya kadar kimse bizi durduramaz"

Genel
14 Nisan 2023 - 14:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarını yok etmekte kararlı olduklarını belirterek, "Teröristlere ister helikopter, ister uçak, ister silah, ister para versinler, arkalarında kim olursa olsun, 85 milyon vatandaşımızın, hudutlarımızın güvenliğini sağlayıncaya, 40 yıldan beri asil milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarıncaya kadar kimse bizi durduramaz." dedi.

AK Parti'nin Kayseri milletvekili adayı olarak açıklanan Bakan Akar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, tarım arazilerinin kullanım alanlarının etkinleştirilmesi programı kapsamında düzenlediği "Tohum Temini Töreni"nde, Kayseri’nin tarım alanında da son dönemde önemli başarılara imza attığını belirtti.

Tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yapan Akar, "Türkiye her konuda gelişiyor, ilerliyor. Çok önemli adımlar atıyoruz. Bunun temelinde de tarım ve hayvancılık var." diye konuştu.

Akar, tarım konusunda Kayseri’de ileriye dönük adımlar atacaklarını belirterek, "Çiftçimizin alın teri, üretmesi büyük bir övünç kaynağı. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

- "Teröristler neredeyse hedefimiz orası"

Güvenlik olmadan ne tarımın ne hayvancılığın olacağını kaydeden Akar, terörle mücadele konusuna da değindi.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelenin başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, "Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarını yok edeceğiz. Bu konuda kararlıyız. İster helikopter, ister uçak, ister silah, ister para versinler, arkalarında kim olursa olsun, 85 milyon vatandaşımızın, hudutlarımızın güvenliğini sağlayıncaya, 40 yıldan beri asil milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarıncaya kadar kimse bizi durduramaz." ifadelerini kullandı.

Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör koridorunu Mehmetçiğin akamete uğrattığını, teröristleri kazdıkları çukurlara gömdüğünü vurgulayan Akar, "Bizim kimsenin dini, etnik, mezhepsel kökeni ile sorunumuz yok. Bizim tek hedefimiz teröristler. Teröristler neredeyse hedefimiz orası." dedi.

Yaklaşan seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan Akar, şunları kaydetti:

“Bizim için terörle olan mesafe önemli. Terörle arasında mesafe bırakmayanları, terör örgütüne hizmet edenleri, terör örgütüne kulak verenleri, terör örgütüne kulak verenlerle ittifak yapanları görmemiz lazım. Bizim tek mesafemiz teröristlerle, terörle işbirliği yapanlara karşı. Bunlara karşı mesafeliyiz, bunlar bizim için problem.”

- Akar’dan Bakan Kirişci'ye telefon

Konuşmasının ardından Bakan Akar’ın telefonla aradığı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, alandakilere hitap etti.

Kayseri'de kent tarımı başlığı altında jeotermalin olduğu bölgelerde jeotermali kullanarak endüstriyel seralarda sebze üretimi gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Kirişci, böylelikle en başta Kayseri'nin kendi ihtiyacını karşılayacağını, aynı zamanda hem çevre illere hem de yurt dışına ihracat yapabileceğini ifade etti.

Kayseri'yi bu konuda desteklediklerini belirten Kirişci, "Nasıl Mehmetçik vatanın bekçileri ise bizim arazilerimizin de bekçileri çiftçilerimizdir. Üretimi yapan onlar, biz onlara minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Onların terli alınlarından öpüyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kocasinan Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) onaylandığı müjdesini verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projesi kapsamında 65 bin dekar alanda 2 bin 150 çiftçiye 70 ton nohut, 250 ton aspir, 9 ton sorgum sudan otu, 21 ton yeşil mercimek, 40 ton kuru fasulye tohumu dağıtılacağını belirtti.

Törenin sonunda Bakan Akar tarafından çiftçilere tohum destekleri dağıtıldı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası görülmeye devam etti
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası...
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
Gümüşhane'de jandarmadan silah operasyonu
Muğla'da bayram tatili öncesi uyuşturucu operasyonuna 4 tutuklama
Muğla'da bayram tatili öncesi uyuşturucu operasyonuna 4 tutuklama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi