• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Milyonluk yeni daireleri yıkılan vatandaşlar isyan etti
Haberler
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 11:08

Milyonluk yeni daireleri yıkılan vatandaşlar isyan etti

Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.

Haberler
22 Şubat 2023 - 11:08
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Milyonluk yeni daireleri yıkılan vatandaşlar isyan etti
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya'da büyük hasara neden olurken, ilk belirlemelere göre bin 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 7 bine yakın kişi ise yaralandı.

Üç binden fazla binanın yıkıldığı yaklaşık 43 bin dolayında binanın da hasar aldığı kent tarihinde görmediği büyük bir yıkımı yaşarken bin bir umutla şehrin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı'nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar ise duruma isyan etti. ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı binalarda her şeylerini kaybettiklerini belirten çok sayıda vatandaş tüm birikimlerini kaybettiğini söyledi.

Bostanbaşı Saraybosna caddesi üzerinde bulunan evleri depremde ağır hasar alan Mehmet Fatih , Fazilet Akıncı çifti binayı inşa eden müteahhitlere tepki göstererek üç yıllık evlerinin ellerinden gittiğini ifade etti.

“2020 yılında aldığım 2 milyonluk evim gitti mağduruz”

İki milyon liraya aldığı Bostanbaşı Mahallesi'ndeki evinin üçüncü yılında Kahramanmaraşlı depremlerde ağır hasar aldığını belirten Mehmet Fatih Akıncı, “ Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde 2020 yılında daire aldım. İki yıl içerisinde evimi kurdum depremde evim gitti. Şu an da bu bölgedeki evlerin hepsinde hasar var evlerimizi taşıyacak yerimiz yok. Mağduruz. Bu durumda kimlerin sorumluğu varsa Allah cezasını versin. İki milyonluk dairemiz gitti burada ki evlerin hepsinin fiyatı da hemen hemen aynı “dedi.

“İki yıllık dairemiz yıkıldı her şeyimiz gitti”

Depremde evleri ağır hasar alan Fikriye Tuncal ile Songül Koç ise her şeylerini kaybettiklerini aktararak,” Dairemiz 2 yıllık daire idi, şu anda içerisi oturulamayacak durumda evimize giremiyoruz . Her şeyimizi gitti hiçbir şeyimiz kalmadı. Biz kiracayız ama bir daire fiyatı eşyalarımız var. Her şeyimiz gitti. Ne evimiz nede eşyamız kaldı “diye konuştu.

İHA

# deprem# enkaz
İlginizi Çekebilir
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Son Haberler
Alkollü sürücünün kullandığı otomobil takla attı
Alkollü sürücünün kullandığı otomobil takla attı
İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarında bilanço netleşti: En az 13 ölü
İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarında bilanço netleşti:...
Bursa'da 6 katlı binada yangın paniği
Bursa'da 6 katlı binada yangın paniği
Bartın'da şimşekler geceyi aydınlattı
Bartın'da şimşekler geceyi aydınlattı
Bartın'da vatandaşların fırtınayla imtihanı kamerada
Bartın'da vatandaşların fırtınayla imtihanı kamerada
Bakan Akar'dan çadırkentte kurulan Mehmetçik Okulu'na ziyaret
Bakan Akar'dan çadırkentte kurulan Mehmetçik Okulu'na ziyaret

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi