• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Minik depremzede Ravza sağlığına kavuştu
Sağlık
Yayınlanma: 15 Nisan 2023 - 12:16
Güncelleme: 15 Nisan 2023 - 12:17

Minik depremzede Ravza sağlığına kavuştu

Deprem bölgesinden gelen 5 buçuk yaşındaki Ravza zamanında müdahale ile sağlığına kavuştu.

Sağlık
15 Nisan 2023 - 12:16
Güncelleme: 15 Nisan 2023 - 12:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem bölgesinden gelen 5 buçuk yaşındaki Ravza zamanında müdahale ile sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa'da yaşayan ve birçok hastalıkla aynı anda mücadele eden Ravza Mirzalıoğlu depremde yaşadığı korku ve endişeyi atlatamayınca babası Ankara'ya getirdi. Birçok hastalıkla aynı anda mücadele eden Ravza'nın babası neden, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kızına çare bulunabileceğini öğrendi. Sabahın ilk ışıklarıyla hastaneye müracaat eden Ravza Mirzalıoğlu'nu genel cerrah Prof. Dr. Hakan Buluş gördü. Hastasının KBB Kliniğince görülmesi gerektiği kanaati oluşunca yine alanında ünlü KBB uzmanı Prof. Dr. Aydın Acar'a yönlendirdi. KBB Kliniği tarafından yapılan muayene, tahlil, tetkiklerden sonra acil ameliyat edilmesi gerektiği kanaatine varıldı. Aile ile görüşülerek durum anlatıldı. Alınan müsaadenin ardından ameliyat gerçekleştirildi, Ravza sağlığına kavuştu.

İhlas Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Baba Ömer Faruk Mirzalıoğlu ve Ameliyatı gerçekleştiren KBB Kiniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Aydın Acar'ın Ravza için mutluluğu görülmeye değerdi.

Baba Ömer Faruk Mirzalıoğlu yaptığı açıklamada, Ravza'nın hastalığının doğuştan olduğunu belirterek, "Boynundan dolayı bir problem vardı. Biz bilmiyorduk. Baya bir süreçten geçtik. Boyunla ilgili bir şey yapamadılar. Kızımda bir çok hastalık var, Tiroit, bronşit, astım, bademcik, boynunda kısalık ve genişlik, kulaklarında çökme gibi birçok sorunumuz var. Depremde çok sıkıntı yaşadık. Ev yok dışarıda soğukta kaldık. Çocuk kucağımızda krize girdi. Camilerde yattık, arabada yattık, eve giremiyoruz. Evimiz hasar aldı. Bu şekilde baya bir problem yaşadık. Artık çocuk dayanamaz duruma geldi. Yemek yemez, sürekli krize girer, Bronşit astımı da var" dedi.

Herhangi bir hastaneye gittiklerinde Ravza'ya müdahale edemeyeceklerini söylediklerini aktaran Mirzalıoğlu, "Biz de bu hastaneye geldik. Sağ olsun Prof. Dr. Hakan Buluş hocam vesile oldu. Bizi Prof. Dr. Aydın Acar hocaya yönlendirdi. Aydın hocam ameliyatımızı yaptı. Kulaklarımıza müdahale edildi. 3 gündür buradayız. Çok şükür çocuğumuzun bir sorunu yok. Başta Aydın Acar hoca olmak üzere tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlardan Allah razı olsun Anne babalara seslenmek istiyorum, Çocuğunuzun çok ufak dahi bir sıkıntısı olsa mutlaka doktora götürün geç kalmışım pişmanlığını yaşamayın" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Aydın Acar ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu hastamız deprem bölgesinden gelen beş buçuk yaşında genetik geçişe sahip sendromik bir hastamız. Deprem bölgesinde şu anda ameliyat şartları biraz zor olduğu için bize yönlendirdiler. Bu hastamızda da sendromik problemler olduğu için Kısa boyun, boyun ve boyun omur kemiklerinde bozukluklar mevcuttu. Yelken boyun dediğimiz boyun genişliği ve kısalığı, kısıtlı boyun hareketleri, Aynı zamanda bademcik şikayeti ve kulakta sıvı vardı. Acil ameliyat yapılmasına karar verdikten sonra Anestezi doktoru arkadaşımızla organizesini yapıp ameliyatı planladık. Hastamızı yattıktan 1 gün sonra hemen ameliyata aldık. Dikkatli olmamız gerekiyordu. Boynunun kısalığı ve değişik sebeplerle entübasyonu çok zor bir hastamız. Bunların her türlü ayrıntısını planlayarak ameliyata girdik. Bademcikleri aldık. Kulaklara müdahale ettik. İnşallah sağlığına kavuşacak. Sendromik tanısı olan bu tip hastalarda aileler dikkatli olmalı. Bu tip hastalıkların gerek tedavisi ve gerekse ameliyat zorluğu göz önüne alınarak tam teşekküllü hastaneye müracaat edilmelidir."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çarşamba'da 350 mevsimlik tarım işçisine sağlık taraması
Çarşamba'da 350 mevsimlik tarım işçisine sağlık taraması
Cizre'de gıda güvenliği için saha mesaisi
Cizre'de gıda güvenliği için saha mesaisi
Karadeniz'de alerjik hava yolu hastalıklarına dikkat
Karadeniz'de alerjik hava yolu hastalıklarına dikkat
Tecrübe teknoloji ile birleşti
Tecrübe teknoloji ile birleşti
Son Haberler
Kırıkkale Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nin yollarını yeniliyor
Kırıkkale Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nin yollarını yeniliyor
Muğla'da polisten kaçarken yakalandı, 1 kilo 953 gram esrar ele geçirildi
Muğla'da polisten kaçarken yakalandı, 1 kilo 953 gram esrar ele...
Çorum FK, Trendyol Süper Lig'deki ilk iç saha maçında mağlup oldu
Çorum FK, Trendyol Süper Lig'deki ilk iç saha maçında mağlup...
Gezi teknesinde yaralanan vatandaş için tıbbi tahliye
Gezi teknesinde yaralanan vatandaş için tıbbi tahliye
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında CİMER'e 6 bin başvuru kaydı yapıldığı tespit edildi
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında CİMER'e...
Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı
Uzman Erbaş Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi