• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Minik ellerden Osmaniye'nin kültürel mirasına renkli dokunuş
Yaşam
Yayınlanma: 11 Haziran 2026 - 11:04
Güncelleme: 11 Haziran 2026 - 11:06

Minik ellerden Osmaniye'nin kültürel mirasına renkli dokunuş

Osmaniye Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri hazırladıkları "Osmaniye'yi Keşfe Çık" sergisiyle kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıttı.

Yaşam
11 Haziran 2026 - 11:04
Güncelleme: 11 Haziran 2026 - 11:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Osmaniye Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri hazırladıkları "Osmaniye'yi Keşfe Çık" sergisiyle kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıttı.

Okulun bahçesinde düzenlenen serginin açılışına öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı. Proje kapsamında Osmaniye'nin tarihi kalelerini ve doğal güzelliklerini ziyaret eden öğrenciler, gezilerde edindikleri bilgileri maketlere dönüştürdü. Sergide Kastabala Antik Kenti, Karatepe-Aslantaş Açık Hava Müzesi, kaleler ve kentin çeşitli doğal güzelliklerine ait maketler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide ayrıca Osmaniye'nin yöresel lezzetleri, geçmişte kullanılan oyuncaklar ve yöreye özgü kelimelerin yer aldığı stantlar da oluşturuldu. Öğrenciler hazırladıkları çalışmalarla kentin kültürel değerlerini tanıtma fırsatı buldu.

Program kapsamında öğrencilerin geri dönüşüm bilincine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden tasarladığı kıyafetler de defileyle sergilendi. Renkli görüntülere sahne olan defile, davetlilerden büyük alkış aldı.

Osmaniye'nin tarihi, yemekleri ve kültürü hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Anaokulu Müdür Yardımcısı Büşra Buldu Köken, "Bugün burada "Osmaniye'yi Keşfe Çık" projesi kapsamında hazırladığımız sergimize katılım gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sergideki amacımız; çocuklarımıza örnek olmak, Osmaniye'yi daha iyi tanıtmak ve yaşadığımız memlekete karşı sevgi ve bağlılık duygusu kazandırmaktır. Bu doğrultuda çocuklarımızı tablet ve telefonlardan bir nebze uzaklaştırarak, birebir gezip görerek öğrenebilecekleri bir süreç planladık. Osmaniye'nin tarihi, yemekleri ve kültürü hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli geziler düzenledik. Projeye velilerimizi de dahil ettik. Aileleriyle birlikte tarihi kalelerimizi gezen çocuklarımız, gezilerin ardından kendi ürünlerini ortaya çıkardılar. Evlerinde aileleriyle birlikte etkinlikler yaparak gördükleri kalelerin maketlerini tasarladılar. Daha sonra Osmaniye'nin en önemli değerlerinden biri olan yer fıstığından neler yapılabileceği üzerine çalışmalar gerçekleştirdik. Çocuklarımız önce canlandırmalar ve resimler yaptı, ardından ortaya sergimizde yer alan birbirinden güzel fıstık temalı ürünler çıktı. Buradaki temel amacımız, çocuklarımıza Osmaniye'yi daha iyi tanıtmak, farklı yerlerden önce kendi memleketimizin değerlerini öğretmek ve onlara bu değerleri kazandırmaktı. İnşallah bugün gerçekleştirdiğimiz bu güzel sergiyle hedefimize ulaştığımızı düşünüyoruz. Çocuklarımıza yeni bilgiler ve güzel kazanımlar sağlayabildiğimize inanıyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ATSO'DAN "Üreten Adıyaman" fotoğraf yarışması
ATSO'DAN "Üreten Adıyaman" fotoğraf yarışması
Ali Dağı Orman Ve Zeytinlikleri Koruma Derneği ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi
Ali Dağı Orman Ve Zeytinlikleri Koruma Derneği ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi
Afrikalı yetimlerin yüzü Kalbi Selim'le güldü
Afrikalı yetimlerin yüzü Kalbi Selim'le güldü
Doğa Kolejinde mezuniyet coşkusu yaşandı
Doğa Kolejinde mezuniyet coşkusu yaşandı
Son Haberler
Balıkesir'de miniklerin geri dönüşüm defilesi ilgi gördü
Balıkesir'de miniklerin geri dönüşüm defilesi ilgi gördü
Tarlada gizli tehlike: "Kurumayan yabancı otlar, bir kıvılcımla yüzlerce dönümü kül edebilir"
Tarlada gizli tehlike: "Kurumayan yabancı otlar, bir kıvılcımla...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sofya'da Bulgaristan Dışişleri Bakanı Velislava Petrova-Chamova ile düzenlediği basın toplantısında, " Son birkaç güne kadar müzakerelerde olay, bazı cümlelerde kalmıştı. Artık o kelimelerin de tamamlanmasıyla bir an
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sofya'da Bulgaristan Dışişleri...
ABD'nin Umman açıklarında vurduğu gemide 3 denizci hayatını kaybetti
ABD'nin Umman açıklarında vurduğu gemide 3 denizci hayatını...
Bakan Uraloğlu: "Sahipsiz hatların yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının önüne geçeceğiz"
Bakan Uraloğlu: "Sahipsiz hatların yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının...
LGS adaylarına kritik uyarılar
LGS adaylarına kritik uyarılar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi