• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Mısır Cumhurbaşkanı, Gazze'deki çatışmanın bölgeyi etkileyebileceğini söyledi:
Genel
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 - 19:33

Mısır Cumhurbaşkanı, Gazze'deki çatışmanın bölgeyi etkileyebileceğini söyledi:

"Mısır, iki devletli çözüme dayalı adil ve kapsamlı bir barışın, Filistin halkı için gerçek ve sürdürülebilir güvenliğe ulaşmanın yolu olduğunun altını çiziyor"

Genel
10 Ekim 2023 - 19:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin bölgedeki ve Filistin topraklarındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini kaydederek, mevcut tırmanışın bölgenin güvenlik ve istikrarını etkileyebilecek yansımalarının olduğunu belirtti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'ya göre, Sisi, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mısır'ın bölgedeki ve Filistin topraklarındaki gelişmeleri "dikkatle takip ettiğini" vurgulayan Sisi, "mevcut tırmanışın çok tehlikeli ve bölgenin güvenliği ile istikrarını etkileyebilecek yansımaları olduğunu" ifade etti.

Sisi, "Mısır, mevcut askeri çatışmaları durdurmak, Filistinlilerin kanının dökülmesini engellemek, hem Filistin hem de İsrail tarafındaki sivillerin korunması için her düzeydeki temaslarını yoğunlaştırıyor." dedi.

Ülkesinin Filistin meselesine yönelik tutumuna ilişkin Sisi, "Mısır, iki devletli çözüme dayalı adil ve kapsamlı bir barışın, Filistin halkı için gerçek ve sürdürülebilir güvenliğe ulaşmanın yolu olduğunun altını çiziyor." ifadesini kullandı.

Sisi, Filistin Devleti'nin kurulmasını sağlayacak müzakereler yoluyla meselenin çözülme umudunu dile getirerek, Mısır'ın, Filistin davasının "diğer tarafların aleyhine" olacak şekilde çözülmesine müsaade etmeyeceğini" belirtti.

Taraflar arasında ateşkesin sağlanması için çaba gösterdiklerini aktaran Sisi, "Tüm uluslararası güçler ve etkili bölgesel taraflarla iletişim halindeyiz." diye konuştu.

Sisi, Mısır'ın ulusal güvenliğinin korunmasına vurgu yaparak, "Mısır halkı, durumun karmaşıklığının ve tehdidin büyüklüğünün farkında olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 830 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 250 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 19 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 110 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1000 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını...
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Tunus'ta avukatlardan Filistin'e destek gösteri
Tunus'ta avukatlardan Filistin'e destek gösteri

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi