• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, İsrail'in Gazze'de "benzeri görülmemiş acılara" yol açtığını söyledi:
Genel
Yayınlanma: 08 Aralık 2023 - 21:21

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, İsrail'in Gazze'de "benzeri görülmemiş acılara" yol açtığını söyledi:

"Bu çatışmanın başlangıcında, niyetin Gazze halkını Sina'ya sürmek olduğuna dair resmi açıklamalar vardı. Bu kesinlikle kabul edilemez. Çünkü daha önce de söylediğim gibi bu, uluslararası insancıl hukukun ihlalidir"

Genel
08 Aralık 2023 - 21:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının bölgede "benzeri görülmemiş düzeyde insani acılara" yol açtığını belirtti.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council'in başkent Washington'daki stüdyosunda düzenlenen panele katılan Şukri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sonuçları, Mısır'ın bölgedeki rolü ve diğer zorluklar hakkında konuştu.

Şukri, "Çatışmanın doğası, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgesi olan Gazze'nin sivil nüfusu üzerindeki etkisi açısından benzeri görülmemiş düzeyde insani acılara yol açmıştır." ifadesini kullandı.

Bölgede 7 Ekim'de başlayan çatışmalar sonrasında Mısır'ın "rehinelere arabuluculuk, insani çabalar ve güvenlik sorunları" ile ilgili üstlendiği role değinen Şukri, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin 3'te birinin çocuk ve kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Gelişmelerin Mısır açısından sonuçlarına değinen Samih Şukri, bu dönemde turizm gelirleri başta olmak üzere ekonomik kayba uğradıklarını, radikalleşme tehditlerinin de arttığını dile getirdi.

İsrail ile Hamas arasında 6. kez çatışma yaşandığını belirten Şukri, Mısır'ın son süreçte her iki taraf için de kolaylaştırıcı rol üstlendiğini ifade etti.

Şukri, "Bu, son 15 yıldır devam eden, zaman zaman gerilimli bir ilişki ama hiçbir zaman bu kadar olmamıştı." diye konuştu.

- Gazze halkının Sina bölgesine sürülmesi fikrine tepki gösterdi

Mısır Dışişleri Bakanı, 7 Ekim sonrasında Gazze'deki Filistinlileri Sina bölgesine sürmeye yönelik İsrail tarafından yapılan açıklamaların "kesinlikle kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Şukri, "Bu çatışmanın başlangıcında, niyetin Gazze halkını Sina'ya sürmek olduğuna dair resmi açıklamalar vardı. Bu kesinlikle kabul edilemez. Çünkü daha önce de söylediğim gibi bu, uluslararası insancıl hukukun ihlalidir." dedi.

Bu fikrin aynı zamanda "4 milyondan fazla Filistinlinin kendi devletine sahip olma arzusunu da ortadan kaldırma çabası" olduğunu kaydeden Şukri, İsrail'in bu söylemini daha sonra yüksek sesle dile getirmekten vazgeçtiğini vurguladı.

Samih Şukri, İsrail'in Filistinlileri Gazze'nin kuzeyinden güneyine göçe zorlanması ve sonrasında güney bölgesine saldırılara devam etmesinin "oldukça insanlık dışı koşullara yol açtığını" belirtti.

Şukri, ayrıca Hamas'ın 7 Ekim saldırısı hakkında Mısır'ın İsrail'e bilgi verip vermediği konusunda, "Her zaman bir tehdit ve olasılık vardı." demekle yetindi.

Olayla ilgili "spesifik" bir bilgisinin olmadığını söyleyen Şukri, Mısır'ın "İsrail ile sürekli görüşmelerde bulunduğunu" ve bölgedeki çatışmanın çözümlenmesinin önemini vurguladığını aktardı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda arıza nedeniyle seferler yapılamıyor 
Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda arıza nedeniyle seferler yapılamıyor 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi