• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Mısır, Sudan'daki çatışmanın taraflarını "acil ateşkese" çağırdı
Genel
Yayınlanma: 07 Ağustos 2023 - 19:27

Mısır, Sudan'daki çatışmanın taraflarını "acil ateşkese" çağırdı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında nisan ortasından bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Sudan'daki "siyasi sürecin gidişatında tam bir belirsizliğin hakim olduğunu" belirterek, taraflara "acil ateşkes" çağrısı yaptı

Genel
07 Ağustos 2023 - 19:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında nisan ortasından bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Sudan'daki "siyasi sürecin gidişatında tam bir belirsizliğin hakim olduğunu" belirterek, taraflara "acil ateşkes" çağrısı yaptı.

El-Kahire televizyon kanalına göre, Şukri, Çad'ın başkenti Encemine'de düzenlenen Sudan'a Komşu Ülkeler Zirvesi'nde bir konuşma yaptı.

Şukri, "Sudan halkı, her gün top sesleri altında yaşıyor ve insanların çektiği acıların boyutu her geçen gün artıyor." dedi.

Sudan'daki siyasi sürecin gidişatında "tam bir belirsizliğin hakim olduğunu" belirten Şukri, iki tarafı da derhal ateşkes kararı almaya davet etti.

Komşu ülkelerce Sudan'a yardımcı olmak için acil önlemler alınması gerektiğini dile getiren Mısır Dışişleri Bakanı, Sudan’ın her yerinde barışın yeniden hakim olmasını umduğunu ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, şunları kaydetti:

"Mısır, Sudan'ın birliği için pratik adımlar atma konusunda hiçbir çabadan kaçınmadı. Mısır, Sudan’da kapsamlı bir vizyonun belirginleşmesi için iletişimin kolaylaştırılması hususunda istekli. Sudan'daki krizi çözmek ve acıları ortadan kaldırmak için belirli bir fikri tartışıyoruz. Ayrıca Sudan'daki krizin nedenlerini ele alacak bir yürütme vizyonunu tartışıyoruz."

Geçen ay da Kahire'de düzenlenen Sudan'a Komşu Ülkeler Zirvesi'ne, Mısır'ın yanı sıra Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Eritre, Etiyopya, Libya ve Güney Sudan olmak üzere altı ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılmıştı.

- Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin, 2 yıl içinde tamamen orduya entegrasyonunu istemişti.

HDK'nin ise sivil hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında, Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Başkent Hartum ve çevresiyle özellikle batıdaki kentlerde hala süren şiddetli çatışmalarda çoğu sivil 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler, Sudan'da 100 günü aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 milyon kişinin yerinden olduğunu bildirdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ankara'da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Ankara'da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı
Başkan Köksal Aras'tan 30 ağustos mesajı
Başkan Köksal Aras'tan 30 ağustos mesajı
Savcılık teknik takibe aldı: Mehmet Akif Ersoy'dan tahliye vaadiyle para talep eden 4 şüpheliye suçüstü
Savcılık teknik takibe aldı: Mehmet Akif Ersoy'dan tahliye vaadiyle...
Karabük'te Arkeo-Terapi Çalıştayı ve Sempozyumu düzenlendi
Karabük'te Arkeo-Terapi Çalıştayı ve Sempozyumu düzenlendi
Adana'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı
Adana'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı
Alanyaspor, Eren Altıntaş'ı kadrosuna kattı
Alanyaspor, Eren Altıntaş'ı kadrosuna kattı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi