• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. MKE Ankaragücü'nden Tahkim Kurulu'na başvuru
Spor
Yayınlanma: 22 Aralık 2023 - 16:36

MKE Ankaragücü'nden Tahkim Kurulu'na başvuru

Spor
22 Aralık 2023 - 16:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

- MKE Ankaragücü, PFDK tarafından 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezası alan Faruk Koca için Tahkim Kurulu'na başvurdu. 

Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya inerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Faruk Koca'ya PFDK'dan 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi. Faruk Koca, cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Futbol Disiplin Talimalatı'nın 52/2'nci maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı. MKE Ankaragücü Kulübü, Faruk Koca'nın cezasının düşürülmesi için Tahkim Kurulu'na başvuruda bulundu. Başkent ekibi başvurusunda 2019 yılında Amed Sportif F. oyuncusuna verilen cezayı örnek gösterdi. 

MKE Ankaragücü Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde: "21/12/2023 tarihinde PFDK 2023/2024 540 ve 694 sayılı kararına ilişkin itirazlarımızı Tahkim Kurulu'na gerçekleştirdik. Kulüp olarak cezaların çok ağar olduğunu kanaatindeyiz. Buna ilişkin kulüp avukatlarımız itiraz dilekçemizi kurula sundular. Sürekli hak mahrumiyeti, yakın tarihte örneği olan bir ceza değil. Sadece Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile Sakaryaspor A.Ş. arasında  02.03.2019 tarihinde oynanan TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında Amed Sportif Faaliyetler Kulübü sporcusunun 4 rakip takım futbolcusunu  jiletle yaralaması sebebiyle PFDK tarafından sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verilmiş. Futbolcunun Tahkim Kurulu nezdinde yapmış olduğu itiraz başvurusu neticesinde, Tahkim Kurulu'nca PFDK tarafından verilmiş olan sürekli hak mahrumiyeti cezası 20 resmi müsabakadan men ve 25.000,00 TL para cezası olarak düzeltilmiş. TFF tarafından geçmişte Faruk Koca'nın eyleminden çok daha ağır bir durumda bile 20 müsabakadan men cezası verdiği düşünüldüğünde Tahkim Kurulu'nun Faruk Koca hakkında verilen cezayı düşürmesi ve Faruk Koca'nın daha hafif bir ceza ile cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
Ankara Demirspor Futbol Akademisi seçmelerine 3 binin üzerinde katılım
Ankara Demirspor Futbol Akademisi seçmelerine 3 binin üzerinde katılım
Elazığlı Vali Akkoyun'a 'Babalar sözünü tutar' jesti
Elazığlı Vali Akkoyun'a 'Babalar sözünü tutar' jesti
Elazığlı sporcu Türkiye 3'üncüsü oldu
Elazığlı sporcu Türkiye 3'üncüsü oldu
Son Haberler
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Konteyner yatakhanede başlayan yangında alevlerin sıçradığı 8 araç demir yığını haline geldi
Konteyner yatakhanede başlayan yangında alevlerin sıçradığı 8 araç...
Manisa'da çatısı ve duvarları çöken tarihi bina kokuttu
Manisa'da çatısı ve duvarları çöken tarihi bina kokuttu
İzmir'de bayram öncesi otogar ve hallerde sıkı denetim
İzmir'de bayram öncesi otogar ve hallerde sıkı denetim
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Şüpheli şahsın üzerinden tabanca ele geçirildi
Şüpheli şahsın üzerinden tabanca ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi