• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden deprem bölgesi çalışmaları açıklaması:
Ekonomi
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 12:41

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden deprem bölgesi çalışmaları açıklaması:

"Depremler sonrasında, bölgedeki çalışanlarının depremden etkilenmesi sebebiyle ilgili tüm illere personel ve gerekli ekipmanları sevk eden operatörler, bir yandan hasar tespitleri yaparken bir yandan da kesintiye uğrayan baz istasyonlarını çalışır vaziyete getirmek için çalıştı"

Ekonomi
11 Şubat 2023 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneğince (m-TOD), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çalışanlarının depremden etkilenmesi sebebiyle ilgili tüm illere personel ve gerekli ekipmanları sevk eden operatörlerin, bir yandan hasar tespitleri yaparken bir yandan da kesintiye uğrayan baz istasyonlarını çalışır vaziyete getirmek için çalıştığı bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamada, Türkiye'yi derin üzüntüye boğan depremden bölgedeki çalışanları ve teknik donanımları ile etkilenen operatörlerin iletişim kapasitesinin artması için ilk günden itibaren çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Depremler sonrasında, bölgedeki çalışanlarının depremden etkilenmesi sebebiyle ilgili tüm illere personel ve gerekli ekipmanları sevk eden operatörlerin, bir yandan hasar tespitleri yaparken bir yandan da kesintiye uğrayan baz istasyonlarını çalışır vaziyete getirmek için çalıştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depremin ağır hasara ve yıkıma uğrattığı birçok bina gibi baz istasyonları da hem yıkıma uğrarken hem de elektrik enerjisi sağlanamaması gibi etkenler nedeniyle iletişim kesintisi yaşadı. Operatörler iletişimi ayağa kaldırmak adına, bölgedeki personelini diğer illerden gelen çalışanlar ile takviye ederken, yıkılan baz istasyonlarının yerine mobil baz istasyonları sağladılar ve enerji kesintisi yaşayan mevcut baz istasyonları için de jeneratör ve seyyar enerji kaynaklarını Türkiye’nin dört bir yanından temin ettiler.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden yapılan bölgedeki tüm iletişim üye operatörlerimizin altyapılarıyla sağlanmıştır. Enerjisiz kalan, yıkılan ve ağır hasar alan baz istasyonlarının bölgede tam kapasiteyle hizmet verilmesini zorlaştırsa da birçok alternatif çalışma gerçekleştirilmiştir."

Açıklamada, lojistik, hava muhalefeti ve bölgede yaşanan yıkım gibi tüm Türkiye’yi etkileyen şartlar çerçevesinde bölgede şu ana kadar yapılan iyileştirme çalışmaları şöyle sıralandı:

"Bölgede bulunan 8 bin 900 baz istasyonundan, depremde hasar gören ve çalışamaz hale gelen 1.400’den fazlası onarılarak yeniden devreye sokulmuştur. Bölgedeki baz istasyonlarının yüzde 90’ı hizmet verir durumdadır. Enerji ihtiyacının karşılanması için bölgeye sevk edilen toplam jeneratör sayısı 3 bin 500’ün üzerindedir. Bölgede hasar görmüş, kullanılamayacak hale gelmiş baz istasyonlarının yokluğunu gidermek üzere halihazırda bölgeye toplam 241 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.

Mobil baz istasyonları ortak iletişim altyapısı sağlamakta olup üyelerimiz tarafından farklı lokasyonlarda vatandaşların ihtiyaçlarını optimum düzeyde karşılamaktadır. Bölgede iletişimin devamlılığını temin etmek için toplam 1.830 saha çalışanı 7/24 görev yapmaktadır."

Afet bölgesinde iletişim altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirilen açıklamada, "Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmaya ve tüm imkânlarımızı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması için mutabakata vardı
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması...
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Çevik kuvvet polisleri depremzede çocuklarla futbol oynadı
Çevik kuvvet polisleri depremzede çocuklarla futbol oynadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi