• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Moritanya'daki protestolardan sonra mobil internet hizmeti durduruldu
Genel
Yayınlanma: 31 Mayıs 2023 - 16:32

Moritanya'daki protestolardan sonra mobil internet hizmeti durduruldu

Bir kişinin polis merkezine götürüldükten sonra hayatını kaybetmesinin ardından ülkenin çeşitli şehirlerinde protestolar düzenlendi, bir gösterici vurularak öldü - Moritanya İçişleri Bakanı Muhammed Ahmed Veled Muhammed el-Emin: - "İç barışa zarar vermeye çalışanlara karşı yasaların gücüyle mücadele edeceğiz"

Genel
31 Mayıs 2023 - 16:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Batı Afrika ülkesi Moritanya'da, bir kişinin polis merkezinde ölmesinin ardından başlayan protestolardan sonra mobil internet hizmetleri durduruldu.

Başkent Nuakşot ve ülkenin çeşitli şehirlerinde mobil internet bloke olurken sabit internet hizmetleri verilmeye devam etti.

Moritanya makamları veya ülkede faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketleri, mobil internet kesintilerine dair açıklama yapmadı.

- Bir kişi polis merkezinde öldü

Moritanya polisi, 29 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, bir grup gencin Ömer Job adlı kişiye saldırıp kaçtıklarını ve polisin, olayları soruşturmak için Job'u karakola götürdüğünü belirtmişti.

Polis, Job'un psikotrop madde kullanımı nedeniyle yarı baygın durumda olduğunu açıklamıştı.

Nefes darlığı nedeniyle durumu fenalaşan gencin, hastaneye sevk edildikten sonra hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

- Gencin ölümüne tepki göstermek için protestolar düzenlendi

Ulusal basına göre 30 Mayıs'ta Moritanyalılar, ülkenin farklı şehirlerinde gencin ölümüne tepki göstermek için protestolar düzenlemişti.

Polisin, gösterileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı ifade edilirken Nuakşot'a 300 kilometre uzaklıktaki Buki şehrinde bir protestocunun vurularak öldüğü bildirilmişti.

Moritanya İçişleri Bakanı Muhammed Ahmed Veled Muhammed El-Emin, 29 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Ömer Job ve Muhammed El-Emin Veled Samb adlı iki gencin ölümlerine ilişkin soruşturmanın, adalet yerini bulana kadar şeffaf bir şekilde devam edeceğini vurgulamıştı.

Job'un ölüm koşullarının polis tarafından yapılan açıklamada açıklığa kavuşturulduğuna dikkati çeken Bakan Emin, Samb'ın ölümüyle ilgili, şehirdeki ayaklanmalar sırasında Buki'de bir polis karakoluna baskın girişiminde bulunulduğunu ve bu olaylarla ilgili ön soruşturmanın sürdüğünü dile getirmişti.

- "İç barışa zarar vermeye çalışanlara karşı yasaların gücüyle mücadele edeceğiz"

Bu bağlamda Nuakşot ve Buki kentlerinde meydana gelen "isyanları" kınadığını ifade eden Emin, bu protestolara katılanların kamu malına zarar verdiğinin ve kamu huzurunu bozduğunun altını çizmişti.

Bakan Emin, herkesi sükunete, vatandaşların ve mülklerinin güvenliğini korumaya çağırarak yetkililerin güvenlik, huzur ve iç barışa zarar vermeye çalışanlara karşı yasaların gücüyle ve kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulamıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin yargılanmasına devam edildi
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin...
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları kullanmanız lazım"
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları...
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Polise ehliyetsiz yakalanan sürücü 1.32 promil alkollü çıktı
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Sarayköy'de 13 kilo esrar, 1300 kök kenevir yakalandı
Sarayköy'de 13 kilo esrar, 1300 kök kenevir yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi