• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. MSKÜ'de ilk kez "Sürdürülebilir Fest" düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 20 Mayıs 2024 - 14:48
Güncelleme: 20 Mayıs 2024 - 15:29

MSKÜ'de ilk kez "Sürdürülebilir Fest" düzenlendi

MSKÜ'de Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü, SCC Enerji ve Bodrum Güçbirliği Derneği iş birliğiyle 16-17 Mayıs tarihlerinde ilk kez "Sürdürülebilir Gençlik Festivali" düzenlendi.

Genel
20 Mayıs 2024 - 14:48
Güncelleme: 20 Mayıs 2024 - 15:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MSKÜ'de ilk kez "Sürdürülebilir Fest" düzenlendi
MSKÜ'de Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü, SCC Enerji ve Bodrum Güçbirliği Derneği iş birliğiyle 16-17 Mayıs tarihlerinde ilk kez "Sürdürülebilir Gençlik Festivali" düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla'da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde "Sürdürülebilir Fest" gerçekleştirildi.

MSKÜ Ay Işığı Meydanı'nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) "Kampüs Senin!" sloganıyla yapılan festivale MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Deniz Ülgen, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, MSKÜ Genel Sekreter Vekili Çetin Haliloğlu, SKS Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Hatun Akansel, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Hatun Akansel, Birleşmiş Milletlerin 17 adet sürdürülebilir kalkınma amacının üniversite ölçeğinde gerçekleştirilebilmesi için çalıştığını ifade etti.

Akansel, "Üniversitemiz, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Politikası ile Atık Yönetimi, Su Yönetimi, Ulaşım ve Eğitim alanında alınması ve uygulanması gerekenleri belirleyerek kendisine bir yol haritası çıkarmıştır. Bu altyapıyla 2019 yılından itibaren başvuruda bulunduğu UI Greenmetrics Dünya sıralamalarında yükselerek ve Türkiye'deki üniversiteler içinde yerini koruyarak yer almaktadır.2023 yılı sıralamasında MSKÜ, dünya üniversiteleri arasında 280. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında ise 24. sırada yer aldı" diyerek katılımcıları bilgilendirdi.

MSKÜ'de ilk kez düzenlenen festivalde çevrenin korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemi vurgulandı.

Çeşitli konserler, dans gösterileri, DJ performansları ve müzik konserlerine ev sahipliği yapan festivalde öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Sunuş aralarında öğrenciler "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" hakkında oynanan sandalye kapmaca oyunu ile eğlenerek bilgilendi. Festival kapsamında Kahramanmaraş depremlerinde hayatlarını kaybeden 11 MSKÜ öğrencisi için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ayrıca stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sundu.

Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin de sunulduğu lezzet köşeleri ve satranç gibi birçok farklı etkinlik yapıldı.

Öte yandan festival; sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, kültürel miras tanıtımları, el sanatları sergileri stantları ve kahve ikramlarıyla sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için katılımcılara muhteşem bir platform sundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması için çalışıyoruz"
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması...
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
Zonguldak'ta halk otobüs tarifeleri zamlandı
Zonguldak'ta halk otobüs tarifeleri zamlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi