• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. MSKÜ öğretim üyesinden AB proje başarısı
Genel
Yayınlanma: 28 Mayıs 2024 - 12:08

MSKÜ öğretim üyesinden AB proje başarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya'nın Badajoz kentinde gerçekleştirilen EUROCHAMBERS eğitimine katılarak önemli bir başarıya imza attı.

Genel
28 Mayıs 2024 - 12:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MSKÜ öğretim üyesinden AB proje başarısı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya'nın Badajoz kentinde gerçekleştirilen EUROCHAMBERS eğitimine katılarak önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) üyesi Türkiye, Belçika, İspanya, İtalya ve Avusturya'nın ortaklığıyla hayata geçirilen "Yeşil ve Dijital Bir Geleceğe Doğru-EntreComp4Transition" Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya'nın Badajoz kentinde eğitici eğitimi gerçekleştirildi. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Yeşil ve Dijital Geçiş İçin Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi'nde Türkiye'den seçilen 10 eğitmen arasında yer alan Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, MSKÜ'yü temsil etti.

Doç. Dr. Saltık, her ülkeden 10 katılımcının yer aldığı ve 3 gün süren eğitimi başarıyla tamamladı. Eğitimde oluşturulan uluslararası takımlar aracılığıyla dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve girişimcilik becerileri üzerine bilgi paylaşımı yapıldı; birlikte öğrenme deneyimleri yaşandı.

Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Yeşil ve Dijital Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi'nin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında işletmelerin (KOBİ) ihtiyacı olan elemanı bulmaları için girişimcilik yetkinliklerine sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de proje kapsamında eğitim alacak üniversite öğrencilerinin, farklı ülkelerde yüz yüze eğitim alma imkanına sahip olacaklarını söyledi.

Türk iş dünyasının AB Yeşil Mutabakatı'na uyumunu kolaylaştırmayı amaçlayan proje, yükseköğretim ve mesleki eğitimin yanı sıra işletmeler, sivil toplum ve hükümet organlarından ana aktörleri de bir araya getiriyor. İspanya'daki eğitimin çok verimli geçtiğini belirten Doç. Dr. Saltık, "Geleceğin Yeşil Geçiş Kolaylaştırıcısının yolunu açmayı hedefleyen ve Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulmasına odaklanan projenin bir parçası olmaktan mutluyum" dedi.

Doç. Dr. Saltık, Avusturya, Belçika, İtalya, İspanya ve Türkiye'den proje ortakları ve uzman eğitmenlerin etkin katılımlarıyla oluşturulan uluslararası takımlarda, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve girişimcilik becerilerine ilişkin bilgiler paylaşma ve geliştirme deneyimi kazandıklarını ifade etti. Proje kapsamında, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak girişimcilik yetkinliklerine sahip mezunlar yetiştirileceğini vurgulayan Saltık, bu yetkinlik setini kapsayan online ve yüz yüze eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerin "Yeşil Geçiş Kolaylaştırıcısı" unvanı alacaklarını belirtti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Iğdır'da "işe yerleştirme" vaadiyle dolandırıcılık iddiası: 1 tutuklama
Iğdır'da "işe yerleştirme" vaadiyle dolandırıcılık...
BM Genel Sekreteri Guterres: "Dünya artık daha fazla savaşı kaldıramaz"
BM Genel Sekreteri Guterres: "Dünya artık daha fazla savaşı kaldıramaz"
Kontrol altına alınan orman yangınında peş peşe sıralanan TOMA'ların müdahalesi
Kontrol altına alınan orman yangınında peş peşe sıralanan TOMA'ların...
Kırıkkale'de görevden alınan muhtar ve eşi 'dolandırıcılık" suçundan tutuklandı
Kırıkkale'de görevden alınan muhtar ve eşi 'dolandırıcılık"...
Trump: "İran'ı çok ağır şekilde vuracağız, 'artık dayanamıyoruz' diyecekler"
Trump: "İran'ı çok ağır şekilde vuracağız, 'artık...
İncirliova'da yollar yenilenmeye devam ediyor
İncirliova'da yollar yenilenmeye devam ediyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi