• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüpleri'ne destek
Haberler
Yayınlanma: 30 Haziran 2026 - 13:32
Güncelleme: 30 Haziran 2026 - 14:15

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüpleri'ne destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kentteki amatör spor kulüplerine yönelik nakdi destek programı düzenledi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "En büyük hedefimiz kentteki iletişimi artırmak, hiç kimsenin kendisini göz ardı edilmiş hissetmemesini sağlamaktır" dedi.

Haberler
30 Haziran 2026 - 13:32
Güncelleme: 30 Haziran 2026 - 14:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüpleri'ne destek
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kentteki amatör spor kulüplerine yönelik nakdi destek programı düzenledi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "En büyük hedefimiz kentteki iletişimi artırmak, hiç kimsenin kendisini göz ardı edilmiş hissetmemesini sağlamaktır" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki spor faaliyetlerini desteklemek ve amatör sporcuların yanında olmak amacıyla "Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Destek Programı" gerçekleştirdi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen programa amatör spor kulüplerinin temsilcileri, yöneticiler, muhtarlar, ilçe başkanları, sporcular ve basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

"İlk hedefimiz Spor Dairesi Başkanlığı'nı kurmaktı, başardık"

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla gibi büyük bir metropolün spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak adına ilk icraat olarak Spor Dairesi Başkanlığı'nı kurduklarını belirtti. Aras, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Muğla gibi bir kentin bir spor dairesine ihtiyacı vardı. Kültürün altında bağlı bir spor müdürlüğü vardı ama maalesef Muğla gibi büyük bir metropolün hizmetlerini karşılamakta zorlanıyordu. Ne kadar güçlü bir pozisyon ve ekip kurarsanız, Muğla'ya ancak o zaman layıkıyla hizmet edebileceğimizin farkındaydık. İlk hedefimiz Spor Daire Başkanlığı kurmaktı ve bunu yaptık"

Milli Eğitim Bakanlığı'nda uzun yıllar kamu hizmeti yapmış, sporla iç içe olan bir daire başkanını göreve getirdiklerini belirten Başkan Aras, spor dairesinin kısa sürede kat ettiği mesafeden ve tüm camiayla kurduğu güçlü iletişimden ziyadesiyle memnun olduğunu ifade ederek ekibe teşekkür etti.

"Bizim amacımız amirlik, memurluk yapmak değil"

Belediyecilik anlayışlarında mutlak bir emir-komuta zincirine yer olmadığını, önemli olanın sahada vatandaşa dokunmak ve sorun çözmek olduğunu vurgulayan Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler bu makamlara gelirken tek hedefimizin halka yakın olmak, onların emrinde olmak olduğunu kabul etmeliyiz. Amacımız burada amirlik, memurluk yapmak değil, ihtiyaç neyse onu karşılayabilmek. Başarıyı ekibin sayısı ile ya da 'emredersiniz komutanım' sözleriyle ölçmüyoruz. Başarı, sahadan doğru geri bildirimler gelirse ve vatandaşın sorunu çözülürse gerçekleşmiş olur. Biz çalışma arkadaşlarımıza sadece sorumluluk değil, yetki de veriyoruz. Niyetimiz, bu yetkinin kamunun ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde kullanılmasıdır"

Sosyal yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına spor desteği müjdesi

Amatör spor kulübü yöneticilerinin bu işi gönülden ve çok cüzi rakamlarla yaptığını bildiğini belirterek tüm yöneticileri ve çocuklarını spora yönlendiren aileleri kutlayan Başkan Ahmet Aras, sosyal belediyecilik vurgusu yaparak yeni bir çalışmanın da sinyalini verdi: "Sosyal yardım ihtiyacı olan ailelere destek olacağımızı buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Kulüplerimizden bu konuda bize talep gelirse, sosyal yardıma muhtaç kriterleri tutan ailelerin çocuklarına gereken desteği veririz. Kulüplerimiz, Spor Daire Başkanlığımıza 'Bu çocuklara sizlerin de desteğiyle spor eğitimi verelim, kurslarımıza ve okullarımıza alalım' diyerek veri akışı sağlayabilir. Yapabileceğimiz destekleri arttırabileceğimiz kadar arttırmak istiyoruz"

"Birinci kuralımız, hiç kimse cevapsız kalmayacak"

İletişimin maksimum seviyede tutulması gerektiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Daire başkanlığımızın birinci işi hiç kimseyi cevapsız bırakmamak olmalıdır. Herkesin derdini dinleyeceğiz; derman olabilirsek ne ala, olamadıysak da nedenini açıklarız. Ancak maksimum faydayı sağlamak için bütün gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Spora gönül vermiş herkese, kulüplerimize, federasyonumuza ve kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizlerin gayretleri sayesinde bugün buradayız"

Program, amatör spor kulübü temsilcilerine nakdi desteklerin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Aras'tan Kabotaj Bayramı mesajı
Başkan Aras'tan Kabotaj Bayramı mesajı
Sondaj aracı ile işçilerin kaldığı karavan yandı: 3 yaralı
Sondaj aracı ile işçilerin kaldığı karavan yandı: 3 yaralı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
Son Haberler
Başkan Aras'tan Kabotaj Bayramı mesajı
Başkan Aras'tan Kabotaj Bayramı mesajı
Bakan Uraloğlu: "Son 24 yılda 355 milyar dolar ile ulaştırma ve altyapı alanında tarihi adımları hayata geçirdik"
Bakan Uraloğlu: "Son 24 yılda 355 milyar dolar ile ulaştırma...
İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasında medya sektöründe istihdam iş birliği protokolü
İŞKUR ile Basın İlan Kurumu arasında medya sektöründe istihdam...
Sondaj aracı ile işçilerin kaldığı karavan yandı: 3 yaralı
Sondaj aracı ile işçilerin kaldığı karavan yandı: 3 yaralı
Başkan Kul: "Samsunspor sevgisi, bu şehrin hafızasında ve gönlünde yer etmiş büyük bir değerdir"
Başkan Kul: "Samsunspor sevgisi, bu şehrin hafızasında ve gönlünde...
Konya merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 10 tutuklama
Konya merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 10 tutuklama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi