• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Muğla'da "100. Yıl Toprak Bitki ve Sulama Suyu Laboratuvarı" açıldı
Genel
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 - 19:06

Muğla'da "100. Yıl Toprak Bitki ve Sulama Suyu Laboratuvarı" açıldı

Muğla'da, Cumhuriyet'in 100

Genel
27 Ekim 2023 - 19:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'da, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 100. Yıl Toprak Bitki ve Sulama Suyu Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Menteşe ilçesinde kurulan laboratuvardan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 28 bin 673 çiftçinin faydalanabileceği belirtildi.

Muğla Valiliği ile yapılan çiftçi katkılı "Toprak Analizi Projesi 2023" kapsamında bu yıl 378 lira olan analiz bedelinin 100 lirası çiftçiden, 278,5 lirası ise YİKOB desteğiyle karşılanacağı ifade edildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. yılında, 100. Yıl Toprak Bitki ve Sulama Suyu Laboratuvarı'nın açılışında bulunmaktan ve laboratuvar açılışının da bu haftaya denk gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bilinçli tarım yapmak gerektiğini ifade eden Akbıyık, şöyle konuştu:

"Anadan, babadan, atadan kalan yöntemleri artık bırakmamız gerekiyor. Muğla gerçekten sadece turizm kenti değil artık tarih ve kültür kenti olarak önemli uluslararası spor organizasyonlarını yaptığımız tarım kenti olarak bir marka. Bu laboratuvar çiftçilerimize büyük katkı yapacaktır. Nasıl insan doktora gittiğinde birtakım tahliller isteniyor, biz de daha çok üretmek, daha çok kazanmak, doğru gübre, doğru ilaç kullanmak için toprağın da suyun da yaprağın da bitkinin de analizini yapacağız. Bilinçli tarım yapacağız."

AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz de laboratuvarın açılışının özellikle çiftçiler ve tarım için ciddi önem arz ettiğini, bilinçli ve verimli tarım için laboratuvarın önemli olduğunu kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da laboratuvarı, TÜİK verilerine göre ilde 2 milyon 49 bin 976 dekar tarım alanda yetiştiricilik yapan 28 bin 673 üreticiye hizmet vermesi için açtıklarını aktardı.

Laboratuvarın 3 yıldır en büyük hayalleri olduğunu vurgulayan Saylak, şöyle konuştu:

"Haziran 2023'te Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğünde atıl hale düşen analiz laboratuvarında gerekli makineleri, daire başkanlığının bizi bilgilendirmesiyle Muğla'ya getirdik. Cumhuriyetin 100. yılında laboratuvarı açmak için çalıştık. Laboratuvarın tüm inşaat işlerini hiç tanımadığımız bir hayırseverin üstlendi ve 100. yıla yetiştirildi. Türkiye Yüzyılına girerken Muğla tarımının ve üreticisinin önemli bir eksiğini daha gidermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Milas'ın Meşelik köyünde doğmuş bir köy çocuğu bugün burada il müdürlüğü görevindeyse bu cumhuriyetin eseridir. Rize'nin İyidere ilçesinde doğmuş Kadem Mete bey milletvekiliyse bu cumhuriyetin sayesindedir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduysa Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin eseridir. Yaşasın Cumhuriyet."

10. Yıl Marşı ile başlayan etkinlik, 100. Yıl Marşı eşliğinde kurdele kesimiyle sona erdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burdur'da hafif ticari araç tırla çarpıştı: 1 yaralı
Burdur'da hafif ticari araç tırla çarpıştı: 1 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi