• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Muğla'da "İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı
Çevre
Yayınlanma: 25 Ekim 2023 - 12:55
Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 12:57

Muğla'da "İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde İDOP-İklime Dirençli Ormancılık Projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çevre
25 Ekim 2023 - 12:55
Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 12:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'da "İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde İDOP-İklime Dirençli Ormancılık Projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından geliştirilen ve OGM tarihinde en büyük bütçeli dış kaynaklı projesi olan İDOP (İklime Dirençli Ormancılık Projesi) ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer'in başkanlığını yaptığı bir proje ekibi tatarından yürütülen çalışmayla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İDOP Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında İDOP (İklime Dirençli Ormancılık Projesi) koordinatörü Murat Çevirme ve proje ekibinden Dilek Dervişoğlu yaptıkları sunumla projeyle ilgili bilgi verdi. Bilgilendirme toplantıları proje çerçevesinde diğer Bölge Müdürlüklerinde devam edecek.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Orman yangınları öncesi ve yangın anındaki ulusal ve uluslararası koordinasyon sisteminin arttırılması, geliştirilmesi ile başlamak üzere teknik kapasitenin arttırılması, ulusal ve uluslararası eğitim çalışmaları, yanan veya tehlike arz eden yerlerde yeni karbon yutakları ve diğer ortak faydalar oluşturmak için geleceğe uyarlanmış yangına dirençli örnek peyzaj restorasyonu çalışmaları yapılması orman karbon izleme, raporlama ve doğrulama kapasitesini arttırmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından "İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP)" yapılması uygun görülmüştür. Önümüzdeki 2024 yılının Ocak ayı itibariyle faaliyete geçecek proje 5 yıl sürecek olup toplam bütçesi 400 milyon dolardır. Bu proje çerçevesinde yangına 1. derecede hassas alanları barındıran Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Mersin ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde iklim değişikliğinin neden olduğu olumsuz etkilere karşı önlem alınabilmesi açısından artan felaketlerin nasıl yönetileceği ve bunlarla ilişkili risklerle nasıl başa çıkılacağı, arazi, biyolojik çeşitlilik ve ormanların en iyi şekilde nasıl yönetileceği ve planlanacağı bununla beraber orman yangınları öncesi ve yangın anındaki ulusal ve uluslararası koordinasyon sisteminin artırılması, geliştirilmesi ile teknik kapasitenin artırılması, ulusal ve uluslararası eğitim çalışmaları ve yangın sonrasında yapılacak iyileştirme çalışmaları gibi çeşitli çalışmalar yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Muğla'da yapılan toplantıya Bölge Müdürü Salim Karabulut, Bölge Müdür Yardımcıları Özgür Cılız, Ersen Çetin ve Adnan Güller ile birlikte tüm Şube ve İşletme Müdürleri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Amasya'da köy yolunda heyelan
Amasya'da köy yolunda heyelan
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Son Haberler
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Hayvanlar için kullanılan bit ilacını yüzlerine süren aynı ailden 4 kişi zehirlendi
Hayvanlar için kullanılan bit ilacını yüzlerine süren aynı ailden 4 kişi zehirlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi