• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Muğla'da kırsal mahallede yaşayan çocuklar bocce sporu ile buluştu
Genel
Yayınlanma: 13 Ocak 2024 - 13:25

Muğla'da kırsal mahallede yaşayan çocuklar bocce sporu ile buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ula'nın dağ mahalleleri çocukları bocce branşıyla tanıştırıyor.

Genel
13 Ocak 2024 - 13:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'da kırsal mahallede yaşayan çocuklar bocce sporu ile buluştu
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ula'nın dağ mahalleleri çocukları bocce branşıyla tanıştırıyor.

Tarihi milattan binlerce yıl öncesine dayanan bocce sporu Ula'da yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan ve geçen yıldan bu yana bu sporla tanışan dağ köyü öğrencilerin vazgeçilmez halinde geldi. Ula Belediyesi Gençlik Merkezi ve Ula Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü bahçesinde öğrenciler, sahada antrenmanlarını yapıyorlar. Birbirleriyle kıyasıya yarışarak kendilerine hedef belirleyen öğrenciler, Bocce Anterenörü ve aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni olan Yasemin Miski, gözetiminde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ula Kaymakamlığı himayelerinde Bocce branşı destekleniyor. Ula Kaymakamlığı karabörtlen, kızılağaç, Gökova, Yeşilçam, sarayyanı, oyru dağ mahallelerinde taşımalı servisle ulada antremanlarını yapıyorlar. Halen çalışmalarını sürdüren öğrenciler arasında il birinciliği elde edenler bulunurken, hayallerini milli takım süslüyor. Veliler, çocuklarının bu sporla meşgul olmasının sevindirici olduğunu ifade ederken, öğrenciler ise gelecek için hayaller kuruyor.

Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yağmur Küçük, "43 öğrencimiz var, ortaokulda neredeyse tamamına yakını bocce sporu biliyor ve oynuyor. Hatta şöyle söyleyeyim 4 aydan bu yana tesislerimizde bu sporu gerçekleştiriyoruz. Dağ köylerinde çocukların yarısından fazlası bocce ile haşır neşir oynuyorlar. Spora yapmış olduğumuz teşviklerle çocuklarımızın farklı braşları tanımasına destek oluyoruz. En büyük desteği veren özellikle servisle çocukların antremanlara gidiş ve dönüşleri için Ula Kaymakamlığı Aile Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne ve çalışmalarla ilgili yakından takip edip her an yanımızda olan İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş'a teşekkürlerimi iletiyorum. Öğrencilerden Mustafa Efe Dağdelen; Ula kızılağaç köyünden bocce sporu için Ula'ya geliyorum. Hayatımda ilk defa bu sporla tanıştım ve çok heyecanlandım. Hedefim beden eğitimi öğretmeni olmak tabii ki bunu yaparken de bocce üzerinden yürümek istiyorum. Lisanslarımla milli sporcu olmak istiyorum" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Çıldır Gölü'nde buz üstünde atlı kızak keyfi
Çıldır Gölü'nde buz üstünde atlı kızak keyfi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi