• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Muş'ta "Aile Çalıştayı" programı gerçekleştirildi
Yaşam
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 - 14:45
Güncelleme: 21 Eylül 2023 - 14:51

Muş'ta "Aile Çalıştayı" programı gerçekleştirildi

Muş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Aile Çalıştayı" düzenlendi.

Yaşam
21 Eylül 2023 - 14:45
Güncelleme: 21 Eylül 2023 - 14:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş'ta "Aile Çalıştayı" programı gerçekleştirildi
Muş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Aile Çalıştayı" düzenlendi.

Muş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlü tarafından sosyal sorunların tespiti, çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik "Aile Çalıştayı" düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen programda konuşma yapan Muş Valisi Avni Çakır, aile yapısının ne kadar mutlu olursa ülkemizin de o kadar mutlu ve huzurlu olduğunu belirterek, "Aile kurumumuz ne kadar sağlıklı olursa üzerine inşa etmiş olduğumuz toplum, devlet ve her türlü yapı o kadar sağlıklı o kadar güçlü olur. Ayrıca aile yapımız ne kadar huzurlu ve mutlu olursa ülkemizde o kadar huzurlu ve mutlu olur. Bir aile ne kadar eğitimli ne kadar donanımlı ne kadar dışa açık olursa bu ülkede o kadar rahat o kadar huzurludur. İnşallah bölgemizin her türlü tomografik, sosyolojik, ekonomik ve kültür özelliklerini Muş özelinde bölgemizde aile yapımızın çok güçlü olmasıdır. Özellikle ailede kadının temel direk olduğu da bir gerçek. Kadının da bu yapıda ne kadar güçlendirilmesi gerektiğine hep beraber kafa yoracağız. Hepimizin içinde büyüdüğü bir aile hayatı var. Hepimiz bir aileye mensubuz. Her aile birbirine benzerlik göstermekle beraber farklılarda gösterir. Bugün doğudaki ile batıdaki geleneklerimiz ve göreneklerimiz, ekonomik gelişim seviyesi ve eğitim durumumuz ve seyre bu şartlarda farklılıklar var bu farklarda ailenin durumunu huzurunu bir tık aşağı veya yukarı çekmektedir, bu yüzden olumlu yanlarını artırmak, olumsuz yanlarını ise aşağı çekmek çalıştaydaki amacımız" dedi.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, Tüm dünyanın aile kurumunda anlaştığını ifade ederek, "Bugün 4 harfinin birleşiminden oluşan bir yapıdan bahsediyoruz. Tüm dillerde ve kültürlerde ortak bir tanımda bazı şeylerde anlaşmasalar da aileyi oluşturan etkenlerin ve bileşenlerde anlaştığı bir kurum aile kurumudur. Tüm toplumumuz tüm dünyamız bir kurumda anlaşmıştır. Bu aile kurumunda çok önemli bir kurumdur. Kadim medeniyetimizin tarih boyunca güçlü bir şekilde varlığını sürdürebilmesi için en önemli sebeplerinden birisi bizim aile yapımızdır. Ancak değişen düzende güçlü Türkiye vizyonunun Türkiye'ye yüzyılı hedefine katkı sunmak için kıymetli Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendinin talimatları ile ailenin korunması güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması anlayışıyla 81 il müdürlüğümüzde çalıştaylar düzenlenmektedir" şeklinde konuştu.

Çalıştayda, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Kıvanç, STK temsilcileri ve aileler katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Putin, Paşinyan ile telefonda görüştü
Putin, Paşinyan ile telefonda görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi