• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Muş'ta "Milli İrade ve 15 Temmuz Çalıştayı" düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 - 20:53

Muş'ta "Milli İrade ve 15 Temmuz Çalıştayı" düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından "Darbelerin Anatomisini Konuşuyoruz" konulu Milli İrade ve 15 Temmuz Çalıştayı düzenlendi

Genel
14 Temmuz 2023 - 20:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muş Alparslan Üniversitesi tarafından "Darbelerin Anatomisini Konuşuyoruz" konulu Milli İrade ve 15 Temmuz Çalıştayı düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çalıştaya katılan Vali İlker Gündüzöz, milletin, tarihte 15 Temmuz'a benzer pek çok imtihanının olduğunu ve bunların tamamını devletin yanında olarak aştığını söyledi.

Milletin devletine, bayrağına ve inandığı değerlere müdahil olunduğunda bir refleks gösterme kabiliyetine sahip olduğunu bildiren Gündüzöz, "Bu kabiliyet 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimine karşı da kendisini ortaya koymuştur. Sadece Ankara ve İstanbul'da değil, taşrada, Anadolu'nun her yerinde milletimiz Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa çıkmış ve bu devleti kurtarmıştır. Milletin feraseti ve kahramanların şehadetiyle bu vatan o gün kurtuldu. Başımızın üstünde yeri olan ve kutsal saydığımız bir ordumuz var. Maalesef bu ordunun içine hainler sızmıştı ve bunlar temizlendi. Her şerrin içerisinde bir hayır gizlidir. Bu noktada şer denilen bir olayda da milletin birlik ve beraberliğinde ordumuz asli noktasına dönmüştür." diye konuştu.

Terörle mücadelede daha başarılı hale gelindiğini belirten Gündüzöz, şunları kaydetti:

"Bugün huzur ve güvenlik her yerde var. Şenyayla bölgesine gittik, orada güvenlik yolu yapıyoruz. Şenyayla, etrafındaki köylerin boşaltıldığı, hayvancılığın yapılamadığı bir bölgeydi. Bugün Şenyayla'da piknik alanı yapacak yeni fizibilite çalışması yürütüyoruz. O noktaya geldik. Köylüler geldi yüzlerce ev yaptılar, hayvancılık gündeme geldi. Vatandaşımız huzur içinde köylerine gidebiliyor. Şenyayla'da yakında piknik yapacağız. Dolayısıyla bu bir iradenin tecellisidir. Allah semalarımızda ezanlarımızı dindirmesin, bu güzel bayrağı bu semalardan indirmesin. Birlik ve beraberliğimizi ilelebet muhafaza etsin."

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise darbe girişimine milletin en güzel yanıtı verdiğini belirterek, "O gece genel merkezimizden bir mesaj geldi, il ve ilçe teşkilatlarının açık tutulması söylendi. Tabi o gece nereye gideceğimizi ve ne yapacağımızı bilmiyorduk. O mesaj bize bir rehber ve yol haritası oldu. Parti doldu taştı. Belediyenin önüne ilk çıkan şehir olarak o kahramanlık destanı içinde yerimizi aldık. Akabinde 27 gün boyunca sabaha kadar bekledik. 15 Temmuz'da vatandaşlar şerefi, özgürlüğü için adeta tanklara baş tuttu. Bu önemli bir destandır. Bu destanın unutulmaması için yapılan çalışmada emeği olanlara teşekkür ediyorum."

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican da 15 Temmuz'da devletin ve milletin çok büyük bir kumpasla adeta tarih sahnesinden silinmek istendiğini söyledi.

Son yarım asırda elde edilen bütün kazanımlarının yok edilmek istendiği talihsiz bir gün olduğunu belirten Alican, şunları ifade etti:

"Fakat milletimiz buna geçit vermedi. Bu hareket ile milletimize ve devletimize kastedenlere gereken ders verildi. Bu günle ilgili her yıl etkinlikler yapıyoruz. Şehitlerimizin ruhuna Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Bu hafta 15 Temmuz ile ilgili yoğun faaliyetlerimiz olacak. Türkiye'mizin en önemli hocalarını Muş'a davet ettik. 15 Temmuz'un bilimsel ve tarihi yönünü bu kapsamda öğrenmek istedik."

Çalıştay, farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerin oturumlarının tamamlanmasıyla sona erdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Fenerbahçe Beko, Tonye Jekiri ile yollarını ayırdı
Fenerbahçe Beko, Tonye Jekiri ile yollarını ayırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi