• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Nafaka mağdurlarına iyi haber: "Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz"
Genel
Yayınlanma: 30 Ağustos 2023 - 10:01

Nafaka mağdurlarına iyi haber: "Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz"

Avukat Mücahit Şahin, artık süresiz nafaka yerine bazı kriterler sağlandıktan sonra bir kereye mahsus toplu nafaka ödemesi yapılabileceğini söyledi.

Genel
30 Ağustos 2023 - 10:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avukat Mücahit Şahin, artık süresiz nafaka yerine bazı kriterler sağlandıktan sonra bir kereye mahsus toplu nafaka ödemesi yapılabileceğini söyledi.

Yoksulluk nafakasının ülke gündemini genel olarak meşgul eden konulardan biri olduğunu söyleyen Avukat Mücahit Şahin, "Yoksulluk nafakasında nafaka yükümlüleri genelde mağdur olduklarını ifade etmektedir ve süresiz nafakalardan sürekli şikayet etmektedirler. Medeni Kanunumuzun 175'inci maddesinde süresiz nafakaya hükmedileceği konusunda hüküm bulunmaktadır. Buna ilişkin olarak da hakimlerimiz genel olarak süresiz nafakaya hükmekmekte ve aylık olarak nafaka yükümlüleri yoksulluk nafakalarını ödemektedirler. Süresiz nafaka genel anlamda boşanan kişileri mağdur etmektedir. Mağdur olan insanlar buna bağlı olarak da yeniden evlilik kuramamaktadırlar ve süresiz nafakadan da mağdur olmaktadırlar. Medeni Kanunumuzda bu konuya ilişkin alternatif bir çözüm yolu bulunmaktadır. Ancak şu ana kadar uygulanmamaktadır. Medeni Kanun'un 176'ıncı maddesinde açıkça belirtilmiştir. 176'ıncı maddede; tazminat ve yoksulluk nafakasının toplu ödenebileceği veya ihraç şeklinde ödenebileceği hususları açıkça belirtilmiştir. Ancak buna ilişkin bir kriter konulmamıştır" diye konuştu.

Bazı kriterler sağlandıktan sonra hakimlerin toplu nafaka ödemesine hükmedebildiğini, buna bağlı olarak da toplu halde ve tek seferde nafaka ödemesi yapılabildiğini dile getiren Şahin, "Yeni aldığımız kararlara göre süresiz nafakadan ziyade bazı kriterler sağlandıktan sonra toplu nafakalara hükmedilmektedir. Kayseri'de yerel ve bölge mahkemelerinde buna ilişkin kararlar aldık. Bu kararlarımız da Yargıtay tarafından onandı. Buna ilişkin Konya yerel mahkemelerinde kararlar aldık. Bu kararlar da şu anda Bölge Adliye Mahkemesi'nde inceleme halindedir. Bu şekilde toptan nafakayla hakimlerimize genel bir yetki alanı sunulmakta ve hakimlerimiz bazı kriterler çerçevesinde toptan nafakaya hükmektedirler. Artık bir kereliğe mahsus olmakla toptan nafaka ödenebilmektedir. Bu şekilde yükümlüler süresiz nafaka ödeme durumundan kurtulmaktadırlar. Bu da nafaka yükümlüsü için ileride hayatını daha düzgün bir şekilde yaşayabilmek için büyük bir fırsat olmakta. Buna ilişkin şu anda nafaka yükümlülerinin büyük bir şikayeti bulunmaktadır. Bu şikayetlerini gerek Meclise, gerekse başka yerlere iletmektedirler. Buna bağlı olarak nafakanın süreli olması yönünde talepleri bulunmaktadır. Ancak dediğimiz gibi kanunumuzda toptan nafakaya ilişkin hüküm bulunmaktadır. Bizim de aldığımız kararlar neticesinde yeni yeni uygulama alanı bulunmaktadır. Ancak dediğimiz gibi buna ilişkin bazı kriterler vardır. Bu kriterler de olaylara göre değişkenlik göstermektedir" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Vali Çalgan: "Oyaca köyündeki hasar büyük, köydeki binaların yüzde 80'i oturulamayacak durumda"
Vali Çalgan: "Oyaca köyündeki hasar büyük, köydeki binaların...
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Azerbaycan Devlet sanatçısı Azerin: "Karabağ duam kabul oldu"
Azerbaycan Devlet sanatçısı Azerin: "Karabağ duam kabul oldu"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi