• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Nazilli'de Geleneksel Sanatlar 75. Yıl Sergisi'nde buluştu
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 09 Haziran 2026 - 09:10
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 09:13

Nazilli'de Geleneksel Sanatlar 75. Yıl Sergisi'nde buluştu

Nazilli'de İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla düzenlenen "75. Yıl Sergisi", geleneksel Türk el sanatlarının seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturdu.

Kültür-Sanat
09 Haziran 2026 - 09:10
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 09:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nazilli'de Geleneksel Sanatlar 75. Yıl Sergisi'nde buluştu
Nazilli'de İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla düzenlenen "75. Yıl Sergisi", geleneksel Türk el sanatlarının seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturdu.

Hüsn-i Hat, Kağıt Rölyef, Ebru ve Alçı Boyama alanlarında hazırlanan yaklaşık 320 eserin yer aldığı sergi, yoğun katılımla kapılarını açtı.

Nazilli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ile İlim Yayma Cemiyeti iş birliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter Vekili Tanfer Bilge, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Savaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, usta öğreticiler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Nazilli Şube Başkanı Nuri Yapıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışta protokol üyeleri sergiyi gezip eserleri inceledi. Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, usta öğreticilerden çalışmalar hakkında bilgi alırken, kursiyerlerin ortaya koyduğu eserleri ilgiyle inceleyerek emeği geçenleri tebrik etti.

Önemli bir kültür etkinliği olarak değerlendirildi

Bir yıl boyunca düzenlenen kurslarda hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir kültür etkinliği olarak değerlendirildi. Hat sanatının estetik çizgileri, ebru çalışmalarının renk armonisi, kağıt rölyef eserlerinin ince işçiliği ve alçı boyama uygulamaları ziyaretçilerden tam not aldı.

"Çok güzel ve kıymetli eserler"

Sergide konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sunan çalışmaları önemsediklerini belirterek, "Kültürümüzün önemli eserleri burada sergileniyor. Vatandaşlarımızı bu güzel sergiyi görmeye davet ediyorum. Ortaya konulan çalışmalar büyük emek ve sabrın ürünü. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Başkan Yapıcı'dan sergiye davet

İlim Yayma Cemiyeti Nazilli Şube Başkanı Nuri Yapıcı ise cemiyet bünyesinde uzun yıllardır Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle çeşitli sanat kursları düzenlediklerini ifade ederek, yıl boyunca hazırlanan eserleri geleneksel hale gelen yıl sonu sergisiyle vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi. Yapıcı, bir hafta boyunca açık kalacak sergiye tüm sanatseverleri davet etti.

Turan Mahallesi'ndeki İlim Yayma Cemiyeti binasında ziyarete açılan "75. Yıl Sergisi", yalnızca kursiyerlerin el emeğini değil, aynı zamanda Türk kültür ve sanat mirasının yaşatılmasına yönelik önemli bir eğitim ve gönüllülük çalışmasını da gözler önüne seriyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alev Alatlı'nın kadim değerleri 'Onarımcı' ile sahneye taşındı
Alev Alatlı'nın kadim değerleri 'Onarımcı' ile sahneye taşındı
Mersin'de Tarihi Kilikya Yolunun 10'uncu etabı doğaseverleri buluşturdu
Mersin'de Tarihi Kilikya Yolunun 10'uncu etabı doğaseverleri buluşturdu
Sarıkaya'dan, Tarihi Septimus Severus Köprüsü Çevresine Piknik Alanı Talebi
Sarıkaya'dan, Tarihi Septimus Severus Köprüsü Çevresine Piknik Alanı Talebi
Van YYÜ'de '4. Tiyatro Dekorları Maket Sergisi' açıldı
Van YYÜ'de '4. Tiyatro Dekorları Maket Sergisi' açıldı
Son Haberler
AFDİAD üyeleri ve aileleri 'Yaza Merhaba' programında bir araya geldi
AFDİAD üyeleri ve aileleri 'Yaza Merhaba' programında bir araya...
Doğaya salındılar çoğaldılar güçlendiler, Emirdağları'nın gerçek sahibi oldular
Doğaya salındılar çoğaldılar güçlendiler, Emirdağları'nın...
TBMM'ye ziyaretçi yasağı
TBMM'ye ziyaretçi yasağı
Akçaabat Haçkalı Baba Kavşağı'nda trafik sorununu çözecek yeni köprü çalışmaları başladı
Akçaabat Haçkalı Baba Kavşağı'nda trafik sorununu çözecek...
MHP lideri Bahçeli: "CHP yönetim buhranı içine düştü, Özgür Özel ateşe körükle gitmemeli"
MHP lideri Bahçeli: "CHP yönetim buhranı içine düştü, Özgür...
Kestane ormanlarını korumak için 5 bin samuray arısı doğaya salındı
Kestane ormanlarını korumak için 5 bin samuray arısı doğaya salındı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi