• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Nazilli, kurtuluş gününü coşkuyla kutladı
Haberler
Yayınlanma: 05 Eylül 2026 - 16:18
Güncelleme: 05 Eylül 2026 - 17:48

Nazilli, kurtuluş gününü coşkuyla kutladı

Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü ilçede düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.

Haberler
05 Eylül 2026 - 16:18
Güncelleme: 05 Eylül 2026 - 17:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nazilli, kurtuluş gününü coşkuyla kutladı
Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü ilçede düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.

Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıldönümü kutlamaları sabah 08.00'de 5 pare top atışıyla başladı. Protokol üyeleri, Eğri Boyun Mezarlığı'nda Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe, Şehitlik ve gazilerin mezarlarını ziyaret etti. Araştırmacı Yazar İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe'nin hayatını anlattı. İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törende Nazilli Kaymakamlığı Nazilli Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri bırakıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Etkinlikler, İstasyon Meydanı'ndan başlayan kortej yürüyüşü ile devam etti. Namık Kemal Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Belediye Meydanına kadar süren yürüyüşe efeler eşlik etti.

"Vatanım ve Nazilli sonsuza kadar özgür kalacak"

Belediye Meydanı'nda devam eden kutlamalarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, "Bugün 5 Eylül. Bugün Nazilli'nin gurur günü. 104 yıl önce tekrar özgürlüğüne kavuştuğu gün. 104 yıl önce bu topraklarda çok çok zor günler yaşandı. 27 ay işgal vardı, acı vardı, yokluk vardı. Ama bir şey yoktu, teslim olmak ve boyun eğmek yoktu. Bu toprakların efeleri, kahramanları, vatansever insanları bağımsızlık için, vatan için, bayrak için mücadele etti. Çünkü onlar çok iyi biliyorlardı, vatan varsa biz varız, bayrak varsa biz varız, bağımsızlık varsa biz varız. Şunu da çok iyi biliyorlardı, vatan sevgisi gerektiğinde canını ortaya koymaktır. Bugün bu meydandaysak, bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele'nin tüm kahramanlarına borçluyuz. Atatürk bize yalnızca bağımsız bir ülke bırakmadı, bize cumhuriyeti bıraktı. Bize çağdaşlaşmayı, bilimi, aklı ve özgür düşünceyi bıraktı. Nazilli'nin çok büyük bir tarihi var, bunu hepiniz biliyorsunuz. İnanıyorum ki Nazilli'nin geleceği tarihi kadar büyük olacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Ayrışmadan, birbirimizi kırmadan, ötekileştirmeden, birbirimize sahip çıkarak bu işi başaracağız. Çünkü biz Nazilliyiz. Bizim ortak bir geçmişimiz var, ortak bir vatanımız var, ortak bir bayrağımız var ve en önemlisi ortak bir geleceğimiz var. Bu nedenle buradan hep birlikte tüm Türkiye'ye güçlü bir mesaj verelim, Nazilli geçmişini unutmayacak. Nazilli cumhuriyete sahip çıkacak. Nazilli Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinden ve ilkelerinden ayrılmayacak. Nazilli hukukun üstünlüğüne sahip çıkacak ve Nazilli geleceğe her zaman umutla bakacak. Bunu buradan söz veriyoruz ve diyoruz ki, bu bayrak sonsuza kadar yaşayacak, dalgalanacak. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak. Vatanım ve Nazilli sonsuza kadar özgür kalacak. 5 Eylül Nazilli'nin kurtuluş günü kutlu olsun. Yaşasın bağımsız Türkiye. Ne mutlu Türk'üm diyene" diye konuştu.

"Anadolu'nun ebediyen Türk Yurdu kalması sağlanmıştır"

Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan ise "Bugün burada, Batı Anadolu'daki, bağımsızlık inancının çelikten bir iradeye dönüştüğü, milli mücadelenin, Kuva-yı Milliye ve yurt savunma teşkilatının en önemli merkezlerinden biri olan Nazilli'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünün haklı gururu için toplandık. Selçuklular ile Türklerin 11. yüzyıldan itibaren yeni bir inanç ile şekillenen batı hareketi, Malazgirt Zaferi sonunda Sultan Alp Arslan'ın 'Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır' ifadesi yeni bir vatan için kararlılığını göstermektedir. Anadolu'nun en batısındaki bu vatan topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 'Ya İstiklal Ya Ölüm' inancıyla başlayan Kurtuluş Savaşında Kuva-i Milliye ile Milli mücadelenin en çetin çatışmaları yaşanmış ve Anadolu'nun ebediyen Türk Yurdu kalması sağlanmıştır. Tarih sadece geçen süreden ve olaylardan ibaret değildir. Özellikle zaferlerin arkasındaki toplumsal değerleri ve milli dinamikleri anlamayı öğretir. 24 Haziran 1920-5 Eylül 1922 tarihleri arasında 27 ay süren o karanlık dönem, sadece coğrafi bir işgal değil, bir milletin ve vatanının varlık ve yokluk savaşıydı. Emperyalist emellerle başlatılan ve bir milletin yurdunu hedef alan bu haksız işgale karşı Nazilli, damarlarındaki asil kan ve atalarından aldığı güçle teslimiyeti değil, topyekûn bir mücadeleyi seçmiştir. Türk tarihinin altın sayfalarına yakışır biçimde sivil direnişin ve bölgesel örgütlenmenin en özgün örneklerinden biri Nazilli topraklarında filizlenmiştir. Bu bölgenin Efeleri tarafından 16 Haziran 1919'da gerçekleştirilen Malgaç Baskını, Batı Anadolu'da düzenli ordunun kurulmasına zemin hazırlayan, işgalci güçlerin ilerleyişini durduran ve Anadolu'nun dört bir yanına 'direniş mümkündür' mesajını yayan kurucu bir kıvılcımdır. Kuva-yı Milliye ruhu, düzenli ordunun Büyük Taarruz'u ile birleşerek 5 Eylül 1922 sabahı Nazilli'yi prangalarından tamamen kurtarmıştır. Türk tarihi başkalarınınki gibi sıradan bir hikaye değil gelecek kuşaklara miras bir destandır. Bizlere düşen en büyük görev, bu tarihi hafızayı gelecek nesillere aktarmaktır. Nazilli'nin kurtuluşu, bizlere bağımsızlığın ne kadar büyük bedellerle kazanıldığını hatırlatırken, güçlü olmak ve kalmak için bir hedef doğrultusunda daima çalışmamızı gerektirir" dedi.

Bayraklı paramotor gösterisi

Protokol konuşmalarının ardından paramotor pilotu emekli asker Ali Atıcı'nın bayrak selamlama geçişi ise büyük alkış aldı. Kutlamalara damga vuran bayram selamı sırasında havadan alana bağlanarak bir konuşma yapan Pilot Ali Atıcı, konuşmasıyla coşkuyu doruğa çıkardı. Nazilli Belediyesi ve okulların halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile tören sona erdi. Programa, Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Ege Ordu Komutanlığı Nazilli Garnizon Komutanı Ulaştırma Binbaşı Alparslan Kaplan, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Baro temsilcisi Avukat Emel Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum ve daire müdürleri, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alanya'da iskeleden sığ suya balıklama atlayan adam hayatını kaybetti
Alanya'da iskeleden sığ suya balıklama atlayan adam hayatını kaybetti
Okul saldırısı davasında tahliye olan saldırganın annesi, karara itiraz edilmesinin ardından Osmaniye'de gözaltına alındı
Okul saldırısı davasında tahliye olan saldırganın annesi, karara itiraz edilmesinin ardından Osmaniye'de gözaltına alındı
Esenurt'ta denetim sırasında şehit olan polis memuru için tören düzenlendi
Esenurt'ta denetim sırasında şehit olan polis memuru için tören düzenlendi
Koruma altındaki dağ keçisi için özel kurtarma operasyonu
Koruma altındaki dağ keçisi için özel kurtarma operasyonu
Son Haberler
Alanya'da iskeleden sığ suya balıklama atlayan adam hayatını kaybetti
Alanya'da iskeleden sığ suya balıklama atlayan adam hayatını...
Türkiye-Kuzey Makedonya arasında Sosyal Hizmetler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı
Türkiye-Kuzey Makedonya arasında Sosyal Hizmetler Alanında İşbirliği...
Okul saldırısı davasında tahliye olan saldırganın annesi, karara itiraz edilmesinin ardından Osmaniye'de gözaltına alındı
Okul saldırısı davasında tahliye olan saldırganın annesi, karara...
ABD ordusu: "3 İran petrol tankerini vurduk"
ABD ordusu: "3 İran petrol tankerini vurduk"
Esenurt'ta denetim sırasında şehit olan polis memuru için tören düzenlendi
Esenurt'ta denetim sırasında şehit olan polis memuru için tören...
Okul saldırısı davasında saldırganın annesinin tahliye edilmesine yapılan itiraz kabul edildi
Okul saldırısı davasında saldırganın annesinin tahliye edilmesine yapılan itiraz kabul edildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi