• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın: Kadın basketbolu için çok ciddi talep var
Spor
Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 - 13:26
Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 13:26

Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın: Kadın basketbolu için çok ciddi talep var

Spor
11 Mayıs 2023 - 13:26
Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 13:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın: Kadın basketbolu için çok ciddi talep var
- Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın, kadın basketbolu için öğrencilerden çok ciddi talep olduğunu belirterek, "Kapıda kuyruk var diyebiliriz. Başladığınız yerle geldiğiniz yer arasında bardağın dolu tarafına baktığınız zaman rahatlıkla arkamızda güçlü bir geçmiş bıraktığımızı görebiliyoruz" dedi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Nesibe Aydın Spor Kulübü'nde başkan Mirkan Aydın, D-Smart ekranlarında yayınlanan "Gündem Özel" programına konuk oldu ve Serhan Türk'ün sorularını yanıtladı. Aydın, açıklamasında şunları söyledi:

"Eğitim ve spor iç içe geçmiş kavramlar. Çocuğun beden eğitimi ile akademik eğitiminin bir arada yürümesi hukukun temel misyonlardan bir tanesi. Nesibe Aydın Okulları olarak yaklaşık 10 bin öğrencimize eğitim hizmeti veriyoruz. Zeki, çevik ve ahlaklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, akademik eğitimin yanına sporu da eklemek gerekiyor. Altyapıda, okul takımlarında oynayan öğrencilerin ulusal alanda kendilerini gösterebilecekleri bir vitrine ihtiyaç vardı. Bu nedenle kulüpleşmeyi düşünerek Nesibe Aydın Spor Kulübü'nü faaliyete geçirdik. Okulumuzun spor politikasının temelinde, her üç oyuncudan bir tanesinin lisanslı sporcu olmasını sağlıyoruz. Kadın basketbolu için öğrencilerimizden çok ciddi bir talep var. Kapıda kuyruk var diyebiliriz. İkinci sırada da yüzme branşı geliyor. Diğer takım branşlarına da yoğun ilgi var. 6 yıl önce asbaşkanımız ile beraber bir üstyapı takımı kurmaya karar verdik. Bölgesel ligle başladık ve ilk yılımızda 1'inci lige yükseldik. İki yılın ardından Süper Lig'e yükseldik ve işin rengi değişmeye başladı. Sporcularımız ulusal haberlerde, canlı yayınlarda gözükmeye başladı. Öğrencilerimize, Nesibe Aydın formasını altyapıda giyen birinin ileride Süper Lig'de yer alabileceğini göstermiş olduk."

"Rakiplerimiz de artık Nesibe Aydın'ı üst sıraların adayı olarak görüyorlar" diyen başkan Aydın, "Süper Lig'deki ilk yılımızda rakiplerimizin bizi çok fazla ciddiye almadığını gördük. Bize karşı hazırlıksız çıktıkları maçlarda sürpriz sonuçlar aldık. Uzun vadeye odaklandığınız zaman, başladığınız yerle geldiğiniz yer arasında bardağın dolu tarafına baktığınız zaman rahatlıkla arkamızda güçlü bir geçmiş bıraktığımızı görebiliyoruz. Kulüplerin temel finansman yapısının eksik ve istikrarsız olması, alınan kararların uzun vadeli olmaması ve kadın basketbolunun gündemde hak ettiği yeri almaması bizim için en büyük avantaj. Kadın voleybolunun geldiği nokta ile kadın basketbolunun geldiği nokta arasında dağlar kadar fark var. Aslında kadın basketboluna baktığınızda çok mücadeleci ve çok zevkli bir alan. Merkezi yerlerdeki salon kiraları çok yüksek olduğu için maçlara seyirci çekmekte zorlanıyoruz. Kadın basketbolu aslında bir aile için inanılmaz keyifli bir aktivite" açıklamasında bulundu.

(FOTOĞRAFLI)


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Tatvan'da Karayolu Trafik Haftası kutlandı
Tatvan'da Karayolu Trafik Haftası kutlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi