• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. New Jersey'de yaşayan Türk toplumu Türkiye'deki seçim sonuçlarını ilgiyle takip ediyor
Genel
Yayınlanma: 14 Mayıs 2023 - 23:15

New Jersey'de yaşayan Türk toplumu Türkiye'deki seçim sonuçlarını ilgiyle takip ediyor

Türkiye'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28

Genel
14 Mayıs 2023 - 23:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları ABD'deki Türk toplumu tarafından ilgiyle takip ediliyor.

New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde gurbetçiler Türkiye’deki seçim sonuçlarını kahvehanelerdeki ekranlardan izliyor.

AA muhabirine konuşan ABD'deki Türk toplumu üyelerinden Suat Açar, seçimleri heyecanla takip ettiğini belirterek, "Memleketimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, inşallah memleket için en iyisi olur." diye konuştu.

Açar, 25 yıldır ABD'de yaşadığını ve Türkiye'den uzak olmasının vatana olan sevgi ve ilgisini azaltmadığını kaydederek, "Şu anda konuşurken bile tüylerim diken diken oldu. ABD vatandaşıyım ama her şeyden önce Türk'üm. Öldüğümüz gün de inşallah memleketimize döneceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Dünyadaki en büyük demokrasinin Türkiye'de olduğuna inanıyorum"

23 yıldır ABD’de yaşayan Süleyman Türkmen de kendisi için Türk bayrağı, vatan ve milletin her şeyden önemli olduğuna işaret ederek, "Şu anda dünyadaki en büyük demokrasinin Türkiye’de olduğuna inanıyorum, öyle görüyorum, öyle düşünüyorum." dedi.

Türkmen, seçimler için yurt dışında oyunu kullandığını aktararak, "Dünyadaki bütün baskılara rağmen şu anda ayaktayız ya, ne mutlu bize, başka bir şey demiyorum." şeklinde konuştu.

ABD ve Kanada'daki Türk vatandaşları, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 29 Nisan-7 Mayıs arasında kurulan sandıklarda oy kullandı.

ABD'nin en batısındaki Los Angeles ve Kanada'nın Vancouver şehirlerinde bulunan sandıkların 7 Mayıs’ta yerel saatle 21.00'de kapanmasıyla Kuzey Amerika'daki oy verme işlemi tamamlandı.

New York Başkonsolosluğu görev bölgesinde bu yıl ilk defa, Türkevi'nin dışında Türklerin yoğun yaşadığı New Jersey ve Long Island'da 29 Nisan ve 1 Mayıs'ta açılan ilave sandık merkezleriyle uzak bölgedeki vatandaşların oy kullanımı kolaylaştırıldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, seçimler için ABD'de oy kullananların sayısının bu dönem, bir önceki seçimlere göre yüzde 50'den fazla arttığını bildirmişti.

YSK verilerine göre 134 bin 246 kayıtlı seçmenin bulunduğu ABD'de, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması halinde, belirtilen temsilciliklerde 20-24 Mayıs'ta yeniden sandıklar kurulacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Türkiye'de en fazla yağış Çarşamba'ya düştü
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını...
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Ankara'da bir buçuk ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Texas'ı hortum vurdu: 1 ölü, 11 yaralı
Texas'ı hortum vurdu: 1 ölü, 11 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi