• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York borsası düşüşle açıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 23 Mayıs 2023 - 16:45

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası, ABD'de borç limiti krizine ilişkin devam eden belirsizliğin etkisiyle güne düşüşle başladı

Ekonomi
23 Mayıs 2023 - 16:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
New York borsası, ABD'de borç limiti krizine ilişkin devam eden belirsizliğin etkisiyle güne düşüşle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 0,29 azalışla 33.190,60 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,38 düşerek 4.176,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,53 kayıpla 12.652,88 puana geriledi.

ABD'de devam eden borç limiti tartışmalarında henüz anlaşmaya varılamaması nedeniyle oluşan belirsizlik yatırımcılarda endişelere neden olurken, pay piyasalarında açılışta negatif bir seyir izlendi.

Dün piyasalar kapandıktan sonra ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç limitini görüşmek üzere bir kez daha bir araya geldi.

Biden, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, McCarthy ile "temerrüde düşmeyi önleme ve ekonomi için bir felaketten kaçınma ihtiyacı" hakkında verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Temerrüdün söz konusu olmadığını ve ilerlemenin tek yolunun iki partinin de desteğini alan bir anlaşma olduğunu bir kez daha yinelediklerini belirten Biden, anlaşmazlık alanları olsa da müzakerelerin devam edeceğini aktardı.

McCarthy de "Henüz bir anlaşmaya varamadık, ancak fikir ayrılıklarımızın olduğu alanlarda tartışmanın verimli geçtiğini hissettim." diye konuştu.

Borç limiti müzakerelerini yürüten Cumhuriyetçi temsilci Garret Graves, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçilerin dünkü görüşmeler sonrasında borç limiti anlaşmasında hala çok uzakta olduklarını belirterek, görüşmelerin bugün de süreceğini kaydetti.

Cumhuriyetçi Patrick McHenry de borç limiti görüşmelerinde Beyaz Saray'dan bir aciliyet hissetmediğini savundu.

Öte yandan, Washington Post'ta yayımlanan bir haberde, hükümet ABD'nin temerrüde düşmesini önlemenin yeni yollarını ararken, Hazine Bakanlığı'nın da federal kurumlara yaklaşan ödemeleri daha sonraki bir tarihte yapıp yapamayacaklarını sorduğu öne sürüldü.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Minneapolis FedBaşkanı Neel Kashkari, Fed'in ekonomiyi temerrüdün olumsuz etkilerinden korumasının hiçbir yolu olmadığını ifade etti.

Kashkari, enflasyonu düşürmeyi görev edindiklerine işaret ederek, faiz artışlarını bitirdiklerini söylemek istemediğini, oranların bu seviyelerden yükselmesi gerekebileceğini anlattı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Fransa'daki Türk seçmenlerin oy verme işlemi devam ediyor
Fransa'daki Türk seçmenlerin oy verme işlemi devam ediyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi