• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. New York'ta Trump hakkındaki tecavüz davasında taraflar son konuşmalarını yaptı
Genel
Yayınlanma: 08 Mayıs 2023 - 23:38

New York'ta Trump hakkındaki tecavüz davasında taraflar son konuşmalarını yaptı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, E

Genel
08 Mayıs 2023 - 23:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, E. Jean Carroll adlı kadın tarafından tecavüzle suçlandığı davada, taraflar bugün kapanış konuşmalarını yaptı.

Manhattan Federal Mahkemesinde görülen davada her iki tarafın avukatları jüri önünde son kozlarını oynadı.

Carroll’un avukatı Roberta Kaplan, 3'ü kadın 9 kişilik jüriye, müvekkilinin Trump'ın iddiasının aksine "tam da onun tipi bir kadın olduğunu" savundu.

Kaplan, dava öncesi Trump’ın verdiği ifadede Carroll'u eski eşi Marla Maple ile karıştırmasını buna delil olarak gösterdi ve duruşmalar sırasında mahkemeye gelmemesini de "Çünkü o ne yaptığını çok iyi biliyor." diyerek eleştirdi.

ABD'de en güçlü kişinin bile mahkemede hesap verebilir olması gerektiğini belirten Kaplan, "Hiç kimse, eski bir başkan bile kanunların üzerinde değildir." ifadesini kullandı.

Trump’ın avukatı Joe Tacopina da jüriye, Carroll'un avukatının Trump'ı mahkeme celbiyle duruşmada ifade vermeye çağırma hakkı bulunduğunu ama bunu kullanmadığına dikkati çekerek, davacı tarafın olayın ne zaman olduğu konusunda bile net bilgi veremediğini öne sürdü.

Tacopina, "20 Yıl önce bilinmeyen bir tarihte yapmadığınız bir şeyi nasıl ispatlarsınız? Olay için bir tarih verilmemesi ile Trump'a kendini savunma fırsatı vermek istemiyorlar." şeklinde konuştu.

Tecavüz suçlamasının "uydurma" olduğunu belirten Trump'ın avukatı, Carroll'un iddiasının "siyasi nefret" içerdiğini ve "inanılmaya değer" olmadığını savundu.

E. Jean Carroll, Trump'ın 1996 ilkbaharında New York'taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine cinsel tacizde bulunarak tecavüz ettiğini 2019'da kamuya açıklamış, Trump ise "O kadın benim tipim" değil diyerek iddiaları reddetmişti.

New York'ta 7 gün süren duruşma boyunca davacı taraf, Carroll dahil 11 şahidi dinlerken Trump tarafı ise ifadeye kimseyi çağırmamış, Trump da duruşmaya katılmama hakkını kullanmıştı.

Jüri üyelerinin, Trump'ın iddia edilen saldırıdan sorumlu olup olmadığına ve 2019'da gündeme geldikten sonra Carroll'a iftira atıp atmadığına karar vermek için yarından itibaren kendi içinde müzakerelere başlaması bekleniyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
GÜNCELLEME 2- Erzurum'da yaşanan gerginlikle ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli serbest bırakıldı
GÜNCELLEME 2- Erzurum'da yaşanan gerginlikle ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli serbest bırakıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi