• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. NEXT by TRT World Forum'unda, yapay zekanın medya içeriğine etkisi ele alındı
Genel
Yayınlanma: 20 Haziran 2023 - 18:29

NEXT by TRT World Forum'unda, yapay zekanın medya içeriğine etkisi ele alındı

Google'ın Karar Bilimci Şefi Cassie Kozyrkov: - "Uğraş gerektiren işleri, yapay zeka daha iyi ve hızlı yapıyor. Bizim de önemli işlere odaklanmamıza yardımcı oluyor"

Genel
20 Haziran 2023 - 18:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Almost" isimli medya kuruluşunun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Kassy Cho, yapay zeka kullanımında şeffaflığın önemine işaret ederek, bu teknolojide etik kuralların gerekliliğine dikkati çekti.

İstanbul'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) yapılan "NEXT by TRT World Forum'unda", "The New Frontier: How AI is Revolutionizing Media Content" başlıklı panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Jaffar Hasnain'in yaptığı panele, Google'ın Karar Bilimci Şefi Cassie Kozyrkov, "Almost" adlı medya kuruluşunun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Cho ve "Goodable" adlı medya kuruluşunun Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Muhammad Lila katıldı.

Google'ın Karar Bilimci Şefi Kozyrkov, yapay zekaya kıyasla insanların sosyal etkileşim ve fikir üretimi konusunda daha iyi olduğunu belirterek, "Uğraş gerektiren işleri, yapay zeka daha iyi ve hızlı yapıyor. Bizim de önemli işlere odaklanmamıza yardımcı oluyor." dedi.

Kozyrkov, sosyal medyada, kişinin ilgi alanlarına göre öneri sunan algoritmanın, yapay zekayla geliştiğini dile getirdi.

- Yapay zeka kullanımında şeffaflık

"Almost" adlı medya kuruluşunun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Cho, yapay zeka kullanımında şeffaflığın önemini vurgulayarak, bu teknolojinin kullanımında etik kuralların uygulanmasının gerektiğini söyledi.

Cho, gazetecilerin teknoloji şirketleriyle işbirliği halinde çalışarak, insanları dünyayı daha güzel bir yer haline getirmeye ve daha iyi kararlar almaya yönlendirecek yapay zeka modellerine katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

Goodable'ın CEO'su Lila da yapay zekada makine öğreniminin, insanlar için biraz daha kolay olduğunu vurgulayarak, "Veri kümelerine dayalı algoritmaları kullanarak makine öğrenimi modelleri oluşturuyoruz." dedi.

İnsanların dünya görüşlerini yansıtan bilgiye odaklanmayı tercih ettiğini söyleyen Lila, yapay zekanın insanlar arasındaki kutuplaşmayı artırmasından korktuğunu dile getirdi.

- Yapay zeka, turizm sektörünü daha ileriye taşıyor

"Hitting the Road Differently: The Changing Future of Travel" konulu panele, gezgin ve sosyal medya fenomeni Mohamed Alselini konuşmacı olarak katıldı.

Alselini, "Google Maps" gibi çeşitli uygulamaların da bireylerin seyahat deneyimini iyileştirdiğini ve yapay zeka sayesinde kişinin ilgi alanlarına göre öneri sunduğunu anlatarak, söz konusu uygulamaların turizm sektörünü her geçen gün biraz daha ileriye taşıdığını vurguladı.

Dünyayı keşfederken, deneyimlerini insanlarla paylaşmayı çok sevdiğini ifade eden Alselini, "YouTube kanalımı açarken 4 milyon takipçiye ulaşacağım aklımın ucundan bile geçmezdi." dedi.

- İklim krizinden çok sayıda kişi sorumlu

Forumun, "Climate Anxiety: The Youth Wants a Different Planet" başlıklı panelinde de iklim aktivisti ve uzmanları tarafından "iklim krizi" ele alındı.

Moderatörlüğünü Reagan Des Vignes'in üstlendiği panele, iklim aktivisti, Force of Nature'nin Kurucusu ve Genel Direktörü Clover Hogan, Earth Uprising International'ın Medya Grup Yöneticisi Reem Al Saffar, Black Girl Environmentalist'in Kurucusu Wawa Gatheru ve çevreci Seyifunmi Adebote katıldı.

Force of Nature'nin Kurucusu ve Genel Direktörü Hogan, küresel sorun olan iklim değişikliğinde harekete geçilmemesinin "güçsüzlüğe" neden olduğunu belirtti.

Black Girl Environmentalist'in Kurucusu Gatheru, ekolojik bozulmadan çok sayıda kişinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Earth Uprising International'ın Medya Grup Yöneticisi Al Saffar da iklim değişikliğinin etkilerini "iklim krizi" olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu söyleyerek, söz konusu soruna insanların sebep olduğunu kaydetti.

Saffar, "Umudumuzu kaybetmeden, iklim değişikliğinin etkilerine karşı çözüm üretmeye çabalamalıyız." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
İhracatçılardan yeni asgari ücret değerlendirmesi
İhracatçılardan yeni asgari ücret değerlendirmesi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi